Hier is waarom wetenschappers een echte bug naar Beyoncé hebben genoemd

Hier is waarom wetenschappers een echte bug naar Beyoncé hebben genoemd
Hier is waarom wetenschappers een echte bug naar Beyoncé hebben genoemd
Anonim

Het hebben van een bug die naar haar is vernoemd, staat waarschijnlijk niet hoog op de prioriteitenlijst van Beyoncé. Het is waarschijnlijk ook niet zo'n prestigieuze eer. Vooral gezien Bey's recente Grammy-record, is het hebben van een bug genaamd de Scaptia (Plinthina) beyonceae gewoon een beetje raar en laten we eerlijk zijn, teleurstellend.

Maar de betekenis erachter is best netjes, en het is echt een eer dat wetenschappers een zeldzaam wezen naar Beyoncé hebben genoemd. Ze is ook niet de enige celeb die iets ter ere van haar vernoemd heeft. Johnny Depp had tenslotte een fossiel naar hem vernoemd, en Lady Gaga kreeg ook een speciale eer.

Natuurlijk is er het feit dat het een letterlijke vlieg is die vernoemd is naar Beyoncé. ABC legde uit dat de beyonceae-vlieg alleen wordt gevonden in het noorden van Queensland, Australië. De soort dazen is zeer zeldzaam, wat ook Beyoncé en haar scala aan talenten zou kunnen beschrijven.

ABC beschrijft de vlieg als 'buitachtig' en vatte de verklaring van een insectenexpert samen waarom de vlieg naar Bey is vernoemd. Om te beginnen heeft het "unieke dichte gouden haren" op zijn buik. Hoewel Beyoncé het waarschijnlijk niet op prijs stelt vergeleken te worden met een harige vlieg, is het de gouden en flitsende aard van het wezen dat deed denken aan de zanger.

De vlieg werd ook voor het eerst gevonden in hetzelfde jaar dat Beyoncé werd geboren, wat onderzoekers waarschijnlijk ook interessant vonden. En hoewel het op het eerste gezicht vies klinkt, want wie geeft er om vliegen, toch? -- onderzoekers legden uit dat de dazen verantwoordelijk is voor belangrijke bestuivingstaken. Net als bijen gedragen dazen zich als kolibries, merkte ABC op, terwijl ze nectar van specifieke planten nippen.

Beyonce in een gouden jurk/de scaptia plinthina beyonceae fly
Beyonce in een gouden jurk/de scaptia plinthina beyonceae fly

De jury is er echter niet uit wat Beyoncé eigenlijk van de ontdekking en de daaropvolgende naamgeving vond. Het lijkt alsof de onderzoekers die de naamsbeslissing namen, gevoel voor humor hebben. Per slot van rekening legde iemand uit dat ze er bewust voor kozen om de vlieg te vernoemen naar een bekende beroemdheid om hen "de kans te geven om de grappige kant van taxonomie te demonstreren", namelijk de naamgeving van de soort.

Dat onderzoeksteam nam contact op met Beyoncé om te zien of ze publiekelijk commentaar wilde geven op de naamgeving van de vlieg. Maar op dat moment hadden ze nog niets van haar gehoord, en fans kunnen raden dat ze dat waarschijnlijk nooit hebben gedaan.

De ontdekking en naamgeving vonden plaats in 2012, maar de kans is vrij groot dat Beyoncé te veel te vertellen had over een bug die ter ere van haar werd genoemd. Ze werd tenslotte beroemd voor een deel vanwege haar vocale bekwaamheid, en dat houdt haar behoorlijk bezig.

Hoe spectaculair de ontdekking ook was voor wetenschappers, Beyoncé was waarschijnlijk niet op zoek naar een speciale ceremonie of een kennismaking met haar naamgenoot…

Aanbevolen: