Quentin Tarantino's vete met Disney begon met 'The Hateful Eight

Inhoudsopgave:

Quentin Tarantino's vete met Disney begon met 'The Hateful Eight
Quentin Tarantino's vete met Disney begon met 'The Hateful Eight
Anonim

Quentin Tarantino werkt niet met Disney. Sterker nog, hij gelooft dat het eigenlijk criminelen zijn.

De veelgeprezen filmmaker is boos en het maakt hem niet uit wie het weet.

Sommige mensen geloven dat Quentin Tarantino misschien gekalmeerd is nadat hij zijn eerste kind had gekregen met zijn vrouw, Daniella Pick. Maar iedereen die een fan is van Quentin, of een van zijn veelgeprezen films, weet dat een passie voor dingen inherent is aan zijn karakter.

En Quentin was (en is waarschijnlijk nog steeds) diep gepassioneerd over zijn afkeer van Disney nadat ze hem hadden belazerd toen hij The Hateful Eight uitbracht.

Quentin was het doelwit van de Disney Machine

Zoals veel geweldige onthullingen, werd het Disney-verhaal van Quentin voor het eerst uitgelegd in The Howard Stern Show. De geliefde filmmaker ging in december 2015 naar de show van Howard om de release van The Hateful Eight te promoten, zijn ensemblefilm met in de hoofdrollen Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh en Kurt Russell.

In het interview was Howard verrast toen Quentin moeite had om het slechte nieuws te onthullen dat hij zojuist had gehoord. Maar Quentin beweerde dat het een "big deal" was en hij was er echt niet blij mee…

Quentin Tarantino boos op Disney The hatelijke Eight Howard Stern Show
Quentin Tarantino boos op Disney The hatelijke Eight Howard Stern Show

Quentins filmdistributeur had geregeld dat The Hateful Eight zou spelen in de beroemde Arclight Cinerama Dome in Los Angeles, een bioscoop die eigendom is van een conglomeraat dat honderden theaters in het hele land bezit. Het theater was erg belangrijk voor de in L. A. gevestigde filmmaker omdat hij vond dat het synoniem was met de stad. Hij hield zo veel van de bioscoop dat hij zelfs een Cinerama-logo aan het begin van The Hateful Eight plaatste.

Het was een geweldige deal voor hem om zijn film daar te laten spelen (zelfs voor een korte periode).

De details van de overeenkomst met de mensen van Arclight waren als volgt; The Hateful Eight zou ongeveer twee weken na de release van Star Wars Episode 7: The Force Awakens in het theater spelen. Dit zou de Disney-franchise wat ruimte geven om in de bioscoop te spelen voordat The Hateful Eight arriveerde.

Maar Quentin kreeg zijn zin niet…

Helaas voor Quentin wilde Disney dat hun enorme vervolg de hele kerstperiode in de bioscoop zou draaien…

Volgens Quentin heeft Disney de mensen van Arclight gebeld en gedreigd Star Wars uit AL hun theaters in het hele land te halen als ze Quentin en The Hateful Eight niet van dat ene scherm zouden laten vallen.

In wezen eisten ze dat Arclight hun wettelijk bindend contract met de regisseur verbrak.

Hoe kon Arclight een kaskraker ontkennen?

Ze konden zich niet tot Disney wenden en "Nee" zeggen. Disney had ze tegen de muur. Als ze hun overeenkomst met Quentin Tarantino zouden nakomen, zouden ze honderden miljoenen dollars mislopen.

Nogmaals… Disney dreigde niet alleen Star Wars uit de Cinerama Dome te halen… ze dreigden het te halen uit elk Amerikaans theater dat Arclight bezit… Om je enig perspectief te geven, dat zijn alleen al 300 theaters in Californië.

Het was eigenlijk "afpersing". En dan nog kleine afpersing.

Zoals Quentin aan Howard uitlegde, had Disney de grootste film ter wereld. Ze hadden duizenden bioscopen geboekt… maar ze konden Quentin die ene niet laten hebben.

En Quentin wilde niet eens het hele vakantieseizoen… Hij wilde er gewoon een deel van. Maar dit was gewoon niet goed genoeg voor Disney.

Zoals Quentin zei: "ze doen hun best om me te neuken!".

Disney deed zelfs de moeite om de Cinerama Dome uit te rusten met 3D-mogelijkheden, zodat ze The Force Awakens konden laten zien. Terwijl Quentin The Hateful Eight op 70 mm schoot, zodat zijn film gemakkelijk op de 70 mm-projectoren van de theaters zou kunnen worden afgespeeld.

Quentin Tarantino boos op het filmen van Disney The Hatful Eight
Quentin Tarantino boos op het filmen van Disney The Hatful Eight

Dit alles maakte Howard ook boos, die een openbaar pleidooi deed aan de toenmalige Disney-CEO Bob Iger om Quentin het enige scherm te geven… Howard ging zelfs zo ver om het een "gunst" voor hem te noemen, aangezien hij had een persoonlijke relatie met Bob Iger.

Maar het werkte niet.

Quentin kon zijn woede niet loslaten

Maanden na deze hele beproeving vroeg The New York Daily News aan Quentin of hij vrede had gesloten met Disney. Dit is het moment waarop hij zwoer, "nooit meer met hen samen te werken". Voor degenen die het niet weten, het meesterwerk van Quentin, Pulp Fiction, werd geproduceerd door Miramax, dat ooit eigendom was van Disney.

Quentin legde zijn woede opnieuw uit met een beetje meer context deze keer: "Nee, ze hebben me voor de gek gehouden. Ik zou op geen enkele manier (met Disney) werken, vorm of vorm na wat ze Ze hebben me belazerd en ik heb ze veel geld verdiend voor Pulp Fiction, en dat is echt een slechte manier om een voormalige werknemer te behandelen die heel goed voor hen heeft gewerkt."

Hoewel dit verre van het enige duistere aan Disney is, hebben onafhankelijke onderzoeken de beweringen van Quentin nog steeds niet volledig bewezen.

Volgens The New York Daily News lijkt het er echter op dat Quentin Tarantino's kant van het verhaal "grotendeels gelijk" heeft.

Quentin Tarantino boos op Disney The Hatful Eight poster
Quentin Tarantino boos op Disney The Hatful Eight poster

En dat betekent dat Disney behoorlijk walgelijk heeft gehandeld als je het ons vraagt.

Aanbevolen: