Hoe de decennialange vriendschap tussen Eddie Murphy en Arsenio Hall begon

Inhoudsopgave:

Hoe de decennialange vriendschap tussen Eddie Murphy en Arsenio Hall begon
Hoe de decennialange vriendschap tussen Eddie Murphy en Arsenio Hall begon
Anonim

Voordat we kennismaakten met komische filmduo's zoals Ben Stiller & Owen Wilson, Kevin Hart & Dwayne Johnson, en nu van elkaar vervreemde Seth Rogen & James Franco, waren er de OG's, Eddie Murphy en Arsenio Hall. De twee zetten de standaard voor bromance-chemie in hun samenwerkingsdebuut uit 1988, Coming to America, dat 32 jaar later werd gevolgd door een vervolg, Coming 2 America. Ze hebben ook nog een paar andere films samen gemaakt. In 1989 speelde Hall een kleine rol in Harlem Nights met Murphy en stand-uplegende Richard Pryor in de hoofdrol.

Het paar was ook te zien in A Party for Richard Pryor, een tv-special uit 1991 waarin het zijrivierfeest voor de ervaren komiek werd gedocumenteerd. In 2013 waren de twee deelnemers aan de documentaire van Whoopi Goldberg over een andere strip, Moms Mabley. Hall lag de afgelopen jaren stil terwijl Murphy grote projecten bleef doen. Maar hun echte vriendschap - die meer dan drie decennia beslaat - is altijd sterk geweest. Dus we dachten dat het tijd was om een wandeling door het geheugen te maken en te praten over het moment waarop de twee elkaar voor het eerst ontmoetten.

Hoe Eddie Murphy en Arsenio Hall elkaar voor het eerst ontmoetten

Murphy en Hall werden voorgesteld door hun wederzijdse vriend, Keenen Ivory Wayans, die tot een familie van entertainers behoort. De ontmoeting was een veelbewogen ontmoeting met Wayans' jongere broer Damon die een rol kreeg in Murphy's blockbuster uit 1984, Beverly Hills Cop. "We staan voor de Improv, Keenen stelt me voor, ik schud Eddie de hand en we praten een tijdje, en dan komt Damon Wayans de straat op," vertelde Hall aan de New York Times.

De voormalige tv-presentator zei dat hij de jongere Wayans nog nooit eerder had ontmoet. "Keenen stelt ons voor aan Damon en hij doet dat personage dat Eddie hem uiteindelijk liet doen in Beverly Hills Cop, de hotelman," herinnert hij zich."Het was zo overtuigend, ik moest niet lachen omdat ik niet wist of het echt was. Maar zo kreeg hij de rol in Cop 1."

Damon werd gecast als de hotelmedewerker die Axel Foley (Murphy) in het geheim wat bananen overhandigt zodat hij ze in de uitlaat van rechercheur Billy Rosewood en de auto van sergeant John Taggart kon stoppen.

Hoe hun samenwerking in 'Coming To America' tot stand kwam

Als het op de samenwerking aankwam, leek het een goed idee voor Murphy en Hall om samen te werken na die avond dat ze voor het eerst begonnen te praten. Het was als een noodlottige ontmoeting van twee briljante geesten. In 1989, toen Murphy verscheen in The Arsenio Hall Show, konden de twee niet eens stoppen met rondhangen.

Ze haalden bijna geen echt interview omdat ze bleven lachen om het feit dat ze professioneler moesten zijn dan normaal buiten de camera. Het was na een vriendschapsbepalend moment in Coming to America.

Murphy moest Hall aanmoedigen om verschillende karakters te spelen. Ze droegen beroemde protheses van Rick Baker, zodat ze de beroemde kappers uit de film konden portretteren. Tijdens een optreden in The Kelly Clarkson Show onthulde Hall dat hij aanvankelijk niet aan boord was van het idee. Hij herinnerde zich: "Paramount en Giant Landers komen binnen en zeggen: 'We hebben jullie nodig om personages te doen' en 'ik zei: nou, ik doe geen personages. Eddie zal personages doen."

Maar Murphy overtuigde hem er uiteindelijk van om mee te doen. "Eddie zei: 'Yo, ik zag je laatst opstaan in de Comedy Store'", vertelde Hall. "Hij zegt: 'Soms als je praat, ga je in op de stemmen van mensen. Je weet dat als je Tracy Morgan zegt, je uiteindelijk in Tracy Morgan terechtkomt [de stem van Morgan imiteren].' Dus hij zei: verzin maar stemmen, sommige van die stemmen."

Hall zei ook dat Murphy "me erover heeft gepraat, het gaf me een beetje vertrouwen." Toen zei hij dat het enige probleem dat hij echt had, was dat hij "geen personages naast Eddie Murphy wilde spelen, omdat ik wist hoe goed hij erin was. Maar het werkte geweldig."

Hoe dicht zijn Eddie Murphy en Arsenio Hall in het echt?

Op de vraag wanneer ze elkaar voor het laatst zagen in maart 2021 tijdens het promoten van Coming 2 America op Jimmy Kimmel Live, zei Hall dat het in februari 2020 was, vlak voor de pandemie. Het was op de kunsttentoonstelling van Hall's peetdochter en Murphy's dochter, Bria. Ze zijn dus heel close en hebben al die jaren zeker als familie contact gehouden, zelfs voordat ze het vervolg maakten.

De twee deelden zelfs anekdotes over hun vriendschap tijdens verschillende interviews voor Coming 2 America. Een grappig verhaal was dat ze rondliepen met hun protheses voor Coming to America en Murphy 'een keer een oude dame aanviel', zei Hall. "Eddie kwam John Amos tegen en toen kreeg hij het telefoonnummer van een oude dame omdat ze dacht dat hij een echte oude kerel was."

Toen hem werd gevraagd of hij echt belde, antwoordde Murphy: "Ik heb niet alleen gebeld… nee laat maar," en lachte. Hall vertelde Kelly Clarkson dat Murphy misschien met de dame naar bed is geweest, hoewel hij daar niet echt zeker van is.

Aanbevolen: