Het gruwelijke 'Ik ook'-schema dat deze 'overlevende' spelers in hun voordeel gebruikten

Inhoudsopgave:

Het gruwelijke 'Ik ook'-schema dat deze 'overlevende' spelers in hun voordeel gebruikten
Het gruwelijke 'Ik ook'-schema dat deze 'overlevende' spelers in hun voordeel gebruikten
Anonim

Survivor is een van de langstlopende reality-tv-shows die nog steeds goed gaat in 2022. In 2019 werd Survivor: Island Of The Idols een seizoen over veel meer dan het winnen van een prijs van een miljoen dollar. Beschuldigingen van seksuele intimidatie werden naar de producenten gebracht, maar er werd op dit moment weinig gedaan. Dit seizoen werd gevolgd door de 'Me Too Movement', waarbij slachtoffers en overlevenden hun ervaringen met seksueel misbruik online en bij protesten publiekelijk deelden. De beweging werd enorm in 2019, vooral in Hollywood.

Terwijl één speler op het dieptepunt zat, profiteerden twee andere stamgenoten van de situatie. Gezien de timing van dit seizoen, waarin vrouwen en mannen naar voren kwamen met hun verhalen over seksueel misbruik, waren veel fans verscheurd over hoe Survivor met de situatie omging. Deze ervaring was er een die voor altijd bij deze castleden zal blijven, en de manipulatie van de situatie van een slachtoffer door andere stamgenoten ging verder dan het spel van Survivor.

10 Dan's ongepast gedrag

Vanaf het allereerste begin van het seizoen hield Dan Spilo zijn handen niet thuis. Terwijl veel castmates het afwezen of het grappig vonden, waren anderen erg ongemakkelijk.

9 Kellee spreekt zich uit

Kellee Kim zegt dat ze zich buitengewoon ongemakkelijk voelt bij de situatie waarin Dan betrokken is. Terwijl ze haar ongemak rond Dan uitlegt, zien fans flashbacks van het seizoen waarin Kellee zich ongemakkelijk voelt, en Kellee legt duidelijk haar ongemak uit aan Dan.

8 Janet wordt een veilige plek

Als de stammen samensmelten, vertelt Kellee de producenten dat ze denkt dat het wel goed komt nu ze terug is bij Janet Carbin. Als de aangewezen 'moeder' van de groep wordt Janet al snel de veilige plek voor Kellee. Ze zette haar strategie opzij om Kellee en destijds Elizabeth en Missy te helpen beschermen.

7 Producenten bieden hulp, maar Kellee weet niet wat ze moet doen

Kellee weet dat ze Janet heeft om haar te beschermen en vraagt de producenten niet om verder te gaan met beslissingen. Hoewel ze duidelijk radeloos is, zien fans haar verscheurd over wat ze in deze situatie moet doen.

6 privégesprekken vonden plaats tussen de castleden en producenten

Hoewel fans niet te zien krijgen wat er tijdens de privégesprekken gebeurt, wordt later onthuld dat gastheer Jeff Probst en de producenten niet helemaal duidelijk waren over waar ze het over hadden in deze gesprekken. De castleden waren in staat om het samen te voegen, maar er kwam niets echt uit deze gesprekken.

5 Missy en Elizabeth gebruiken dit in hun voordeel

Missy Byrd en Elizabeth Beisel zien een serieuze, levensechte situatie plaatsvinden en besluiten deze in hun voordeel te gebruiken. Missy gaat zelfs zo ver om Kellee te troosten door haar ongemak met Dan te delen. Later wordt onthuld dat ze zich nooit ongemakkelijk voelde en dit gebruikte om Kellee te manipuleren. Fans walgden van hun gedrag en geloofden dat het veel verder ging dan strategie. Beide meisjes hebben sindsdien hun excuses aangeboden, maar worden sterk gehaat door Survivor-fans.

4 Missy en Elizabeth worden betrapt op hun leugens

Als Janet na de stamraad terugkeert naar het kamp, is ze vastbesloten om antwoorden te krijgen. Ze werd onder de bus gegooid en aangevallen vanwege haar poging om de jongere meisjes te beschermen. Terug in het kamp zorgt ze er snel voor dat Missy en Elizabeth, in het bijzijn van Dan, toegeven dat ze logen dat hij hen seksueel lastig viel. Om een voor de meesten onbekende reden vindt Dan dit prima en blijft hij met hen samenwerken.

3 Janet is schurkachtig, ondanks haar poging om de jongere meisjes te beschermen

Janet was bereid het spel te verliezen en haar hele strategie om de jongere meisjes dit seizoen te redden weggooien, maar Missy en Elizabeth keren zich tegen haar. Ze vallen Janet aan tijdens de stamraad en verbannen haar van de rest van de stam.

2 Dan weigert de problemen te erkennen

Er zijn veel momenten waarop Survivor-fans het gebrek aan sociaal bewustzijn of gewoon een regelrechte ontkenning van Dan zien. Hij weigert toe te geven iets verkeerd te hebben gedaan en wordt boos op Jeff Probst omdat hij het gesprek niet heeft laten vallen. Jeff Probst was niet van plan hem er gemakkelijk vanaf te laten komen vanwege de situatie waarin hij zich bevond.

1 'Overlevende' krijgt kritiek omdat hij actie onderneemt bij seksuele intimidatie van een bemanningslid

Nadat Kellee is weggestemd en Elizabeth en Missy volgen, verstomt het gesprek over seksuele intimidatie een paar afleveringen. Dan wordt echter uit het spel verwijderd nadat een incident buiten de camera plaatsvond. Hoewel Survivor niet in detail ging over wat er precies gebeurde, wisten fans dat het weer een geval was waarin Dan de grens overschreed. Hoewel het geweldig was om actie te zien plaatsvinden, waren fans woedend over het feit dat Dan niet uit de show werd verwijderd totdat hij de grens overschreed met een bemanningslid.

Aanbevolen: