Jared Leto wil 'weglopen' van opnieuw acteren

Inhoudsopgave:

Jared Leto wil 'weglopen' van opnieuw acteren
Jared Leto wil 'weglopen' van opnieuw acteren
Anonim

Jared Leto maakte zijn acteerdebuut in 1992 met gastrollen in verschillende shows en vond kort daarna zijn doorbraak met My So-Called Life in 1994. Sinds zijn vroege twintiger jaren acteert Jared en is alleen maar groter geworden en beter met de leeftijd.

Nu 49 jaar oud, heeft Jared een indrukwekkende reeks acteeronderscheidingen op zijn naam staan, waaronder een Academy Award voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Dallas Buyers Club.

Jared Leto werd in het begin van de jaren negentig een acteur met een reputatie, waar zijn voorbereiding op zijn uitstekende optreden in Requiem For A Dream mensen fascineerde. Om zich voor te bereiden op zijn rol als Harry, leefde Jared met drugsverslaafden op straat en viel hij 25 pond af voor de rol.

Jennifer Connelly en Jared Leto in Requiem For A Dream
Jennifer Connelly en Jared Leto in Requiem For A Dream

Maar na ongeveer twee decennia van groot succes, stopte Jared Leto in 2010 met acteren om zich op zijn muziek te concentreren, en het blijkt dat hij op het punt staat opnieuw te stoppen met Hollywood.

Jared Leto verliet Hollywood voor… muziek?

Zijn alternatieve rockband 30 Seconds To Mars is ongelooflijk succesvol geweest, nu met vijf studioalbums uitgebracht. Jared beschreef het gevoel dat hij had toen hij naar zijn bandlid en broer Shannon Leto keek terwijl hij optrad als "een absolute droom".

"We spelen de grootste en meest ambitieuze tour van ons leven. Op het podium gisteravond, voor 15.000 mensen, herinner ik me dat ik naar mijn broer keek met ontzag voor de ervaring. Het is een absoluut droom", zei Jared in een interview met USA Today voor de release van zijn vijfde studioalbum, America.

In hetzelfde interview in 2018 deelde Jared ook zijn gedachten over acteren. Na een onderbreking van drie jaar na zijn drama uit 2009 Mr Nobody, wilde USA Today weten of het mogelijk was om opnieuw te stoppen met acteren, dit keer voorgoed.

Gaat Jared Leto echt stoppen met acteren?

'Zou je jezelf ooit zien stoppen met muziek of acteren?' Jared werd gevraagd.

"Ik denk dat ik op een gegeven moment weg zou kunnen lopen. Het zou veel gemakkelijker zijn om weg te lopen van film dan van muziek. Muziek is heel persoonlijk - mijn broer en ik hebben deze reis en deze droom bijna ons hele leven gedeeld leeft," zei Jared.

jared leto 30 seconden naar mars
jared leto 30 seconden naar mars

Het is een enge gedachte om te denken dat Jared Leto elk moment kan stoppen met acteren. Van zijn Golden Globe en Academy Award-winnende optreden als transgender vrouw met aids in Dallas Buyers Club tot getransformeerd worden zoals in House of Gucci - Jared is een geweldig talent dat altijd bereid is een extra stap te zetten voor zijn rollen.

Jared werd zes uur lang getransformeerd in Paolo Gucci, waar hij "een andere manier van lopen, praten, dansen en zingen" moest leren. Hij zei ook dat het "elke seconde waard was" en legde uit: "Je duikt erin, je doet onderzoek en leest alles wat je kunt. Je kijkt naar de weinige interviews die er zijn geweest. [Ik] echt, echt, echt diep gedoken, zoals je kunt zien."

Het is duidelijk dat Jared alles geeft wat hij maakt, absoluut alles wat hij heeft, wat suggereert dat Jared, gezien de tijd, zijn zinnen zou kunnen zetten op alles wat creatief is en een meesterwerk zou kunnen produceren.

Hopelijk zal hij het acteren niet snel opgeven. Jareds co-sterren zouden ook rouwen om het verlies als Jared zou stoppen met acteren.

Jared's Costars prijzen zijn acteervermogen

Leto's House of Gucci co-ster Lady Gaga, die dezelfde acteermethode heeft als Jared, heeft in interviews gesproken over haar ervaring met het werken met Jared.

"Ik vond het geweldig om met Jared te werken. Hij was geweldig op de set. Hij was zo toegewijd aan zijn rol. Ik waardeer hem erg omdat ik het ook leuk vind om karakter niet te breken. Dus we hadden veel plezier samen zonder te breken karakter, "zei Lady Gaga.

Lady gaga in paarse jurk met Jared Leto in cool pak en Adam Driver van House of Gucci
Lady gaga in paarse jurk met Jared Leto in cool pak en Adam Driver van House of Gucci

Jennifer Connelly, die samen met Jared Leto speelde in Requiem for a Dream, heeft het werken met Jared beschreven als 'vluchtig'.

"Onze werkrelatie was goed", zei Jennifer in een interview met Vulture. "Het was soms een beetje vluchtig - wat volgens mij deel uitmaakte van onze personages en wat ze op dat moment doormaakten. Het was een beetje handig vluchtig tijdens de vluchtige scènes, wat waarschijnlijk meer een weerspiegeling was van onze jeugd."

Het is echter logisch waarom Jared zich uitsluitend op zijn muziek zou willen storten. Zijn band, wiens fenomenale succes hij deelt met zijn broer Shannon, is een groot deel van Jareds leven en zijn band met zijn broer geweest.

Zal Jared Leto weer stoppen met acteren voor muziek?

30 Seconds to Mars werd in 1998 opgericht door de gebroeders Leto en gaat sindsdien sterk - maar het is bekend dat de band lange pauzes neemt tussen albums. Met vijf studioalbums uit, heeft de band verbazingwekkend succes gehad met hun muziek, met meer dan 15 miljoen platen verkocht. De release van hun album A Beautiful Lie zorgde ervoor dat ze de mainstream bereikten en een platina-plaat hebben.

mobius
mobius

Het moet moeilijk zijn om tegelijkertijd een toegewijde methode-acteur en een toegewijde en gepassioneerde muzikant te zijn. Zowel acteren als muziek samen doen en ze evenveel aandacht geven, is geen gemakkelijke opgave, en beide rollen tegelijkertijd spelen betekent dat Jared maar de helft van zichzelf in elk ervan kan stoppen, wat onbevredigend zou zijn voor de artiest die zo gewend is iets te geven dat hij is werken aan alles wat hij heeft.

Jared is serieus en professioneel met zijn werk, en als hij zijn benadering van zijn kunst kent, is het logisch waarom hij zich jarenlang lijkt te concentreren op de ene bezigheid terwijl hij op de pauzeknop drukt op de andere. Dus het zou misschien geen verrassing zijn voor fans als Jared Leto op een dag besluit om 'weg te lopen' van acteren, zelfs als het hen zou verwoesten.

Maar Jared is een goed voorbeeld voor andere gepassioneerde creatievelingen met zijn benadering van zijn kunst. En wat hij ook doet in zijn toekomst, fans weten dat Jared alles zal geven en iets geweldigs zal creëren.

Aanbevolen: