Hoe kreeg 'Heartstopper' Oscar-winnaar Olivia Colman in een bijrol?

Inhoudsopgave:

Hoe kreeg 'Heartstopper' Oscar-winnaar Olivia Colman in een bijrol?
Hoe kreeg 'Heartstopper' Oscar-winnaar Olivia Colman in een bijrol?
Anonim

Het is een teken van een geweldige acteur wanneer ze, met slechts een klein deel, iedereen omver kunnen blazen. Olivia Colman's professionaliteit en talent stonden nooit ter discussie, maar haar korte maar iconische optreden in de LGBT+ serie Heartstopper was nog een verder bewijs van haar vaardigheden.

Heartstopper kwam pas ongeveer een maand geleden uit en het werd al snel een van de meest bekeken Netflix-shows, maar niemand had het succes kunnen voorspellen. Wat de vraag oproept, hoe slaagde een serie die nog maar net begon, gebaseerd op een briljante maar nieuwe graphic novel, erin om de met een Oscar bekroonde actrice er een bijrol in te laten spelen?

8 Auteur Alice Oseman vond het een belachelijk idee

Olivia Colman zijn betekent dat je een overvloed aan complexe, belangrijke rollen hebt om uit te kiezen, waarvan de meeste hoofdrollen. Daarom verraste het de wereld toen The Crown-ster een ondersteunende rol koos in deze coming-of-age-romanserie. Om niet te zeggen dat Heartstopper geen show van het hoogste niveau is, maar de rol die ze Olivia boden was erg klein in vergelijking met het soort onderdelen dat ze gewend was. Dus toen producer Patrick W alters Colman voorstelde aan Alice Oseman, de auteur van het boek waarop deze serie is gebaseerd, vond ze het natuurlijk het 'domste idee ooit'.

7 Het 'stommeste idee' dat briljant was

Ondanks haar gebrek aan vertrouwen, stond Alice Oseman Patrick W alters toe zijn schot te schieten. De producer was erg geïnteresseerd in het idee om Olivia Colman in de show te hebben, en naar zijn eigen woorden was het 'een droom'.

"Ik sprak met Alice en stelde Olivia Colman voor om Nicks moeder te spelen, en het voelde als een totale fantasie", legde Patrick uit. "'Dat zou briljant zijn, maar dat is ongelooflijk onwaarschijnlijk.' Dus we stuurden alleen het onderdeel naar haar, en ze zei ja!"

"Ik dacht letterlijk dat dit het stomste idee ooit was", voegde Alice er lachend aan toe. "Ik dacht dat ze hier op geen enkele manier deel van zou willen uitmaken of dat een beroemdheid hier deel van zou willen uitmaken. Het was bewezen dat ik ongelijk had!"

6 Olivia Colman had maar twee dagen nodig om haar deel af te maken

Olivia Colman had misschien het uitgangspunt van de show en haar karakter leuk gevonden, maar ze heeft het nog steeds erg druk, dus ze was maar twee dagen beschikbaar om op de set te staan. Dat was echter geen probleem, want, zoals iedereen weet, is ze een professional.

Dus in twee dagen had ze haar scènes tot in de perfectie genageld, maar haar vaardigheden waren zo adembenemend dat het leek alsof ze al heel lang een professionele relatie met ster Kit Connor had opgebouwd. Hun chemie op het scherm boeide fans en opende de deur naar nieuwe samenwerkingen tussen de twee acteurs.

5 Kit Connor wist niet dat Olivia Colman in de show zou zijn

Misschien was het omdat de bemanning niets wilde zeggen totdat het zeker was, of misschien wilden ze hem gewoon verrassen, maar om wat voor reden dan ook, hoorde Kit Connor niets van Olivia Colman's betrokkenheid bij de show totdat het bijna gebeurde. Maar ondanks alle geheimzinnigheid ging Kit ervan uit dat er iets groots zou komen. En hij had gelijk.

4 Maar hij wist dat er een beroemd iemand zou komen

"Er stond een cirkel op het oproepformulier van 'Wie wordt het?'", legde Kit uit. "Ik dacht: 'Oké, het moet iemand zijn die heel interessant is.' Ze hielden het geheim omdat ze niet zeker wisten of ze het zou kunnen of niet."

3 Het personage verhuisde Olivia Colman

Ondanks haar korte tijd in de show, kwam Olivia echt in contact met haar en de personages van Kit. Er is een scène waarin ze een heel oprecht gesprek hebben dat erg belangrijk is voor de moeder-zoonrelatie in de show, en de intensiteit van het script raakte haar.

"In hun scène toen hij naar haar toe kwam tijdens de repetitie, keek ze alleen naar Kit en zijn optreden was zo ontroerend dat ze gewoon in tranen uitbarstte en haar tekst vergat," vertelde Patrick vol ontzag. "Het was een soort geweldige droom."

2 Het was een levensveranderende ervaring voor Kit Connor

Het maken van de show in het algemeen was zeer zinvol voor Kit, zowel in zijn professionele carrière als in zijn persoonlijke leven. Maar het scherm delen met Olivia Colman was de kers op de taart. Hij hield zich niet in toen hij zijn ervaring met de actrice beschreef en zijn dankbaarheid uitte.

"We hebben twee dagen met haar mogen filmen. Het was echt alleen ik en zij, en het was een ongelooflijke, verhelderende ervaring", zei hij. "Ik denk dat het een eer is voor elke acteur om te mogen werken met een Oscarwinnaar van dit soort kaliber."

1 Olivia Colman dwong de andere acteurs om hun beste zelf te zijn

Iedereen in de Heartstopper-cast was geweldig in hun werk, daar v alt niet over te twisten. Maar als Olivia Colman daar was, legde onvermijdelijk de lat hoger. De cast, met name Kit Connor, moest hun A-game meebrengen. Kit herinnerde zich in een interview hoe ze, alleen tijdens hun repetities, al indruk op hem maakte.

"We waren [de scène] aan het lezen en plotseling rolde er een traan over haar ogen, en we gaven maar 50%!" Kit Connor legde het uit. "En ik dacht gewoon: 'Oh god, ik moet nu mijn spel opvoeren', alsof ik dat nog niet hoefde!"

Olivia Colman's tijd in Heartstopper was misschien kort, maar het was iconisch en ze stelde niet alleen een hoge standaard voor acteurs, maar ook voor ouders. Ze portretteerde het perfecte voorbeeld van een begripvolle, accepterende moeder die haar kinderen een veilige plek biedt om zichzelf te uiten, en daarom verdient ze alle lof.

Aanbevolen: