De rijkste levende leden van de Rothschild-familie, gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

De rijkste levende leden van de Rothschild-familie, gerangschikt op nettowaarde
De rijkste levende leden van de Rothschild-familie, gerangschikt op nettowaarde
Anonim

Hun naam staat synoniem voor buitengewone rijkdom, macht en voorrecht. Inderdaad, de Rothschilds zijn een familie als geen ander, en hebben de afgelopen drie eeuwen enorme rijkdom vergaard. De internationale dynastie verwierf hun miljarden door middel van bankieren, beginnend met een bescheiden begin in Frankfurt, Duitsland in de 18e eeuw met oprichter Mayer Amschel Rothschild, en groeide gestaag uit tot een van de rijkste families ter wereld. Door hun indrukwekkende connecties zijn leden met roy alty's getrouwd en hebben ze verbintenissen aangegaan met even rijke families zoals de Rockefellers en, meer recentelijk, de Hiltons toen James Rothschild trouwde met Nicky Hilton. Tegenwoordig wordt het totale vermogen van de familie geschat op een oogverblindende $ 400 miljard, met sommige schattingen die oplopen tot een verbazingwekkende $ 1 biljoen.

Hoewel het banksaldo en de invloed van de familie enigszins zijn afgenomen sinds het hoogtepunt in de 19e eeuw, hebben ze nog steeds een van de grootste privéfortuinen ter wereld en blijven ze actief op het gebied van financiën, mijnbouw en onroerend goed, naast hun filantropische werk. Door te diversifiëren en zich voortdurend aan te passen aan nieuwe trends, heeft de familie door de eeuwen heen hun fortuin weten te behouden. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de familie zeer welvarend is, is het moeilijk om concrete schattingen te maken van het vermogen van individuen, en de extreme geheimhouding van de familie (die heeft geleid tot bepaalde samenzweringstheorieën over hen) maakt het alleen maar moeilijker om de leden te rangschikken.. Maar laten we ondanks deze beperkingen een lijst opsommen van de rijkste leden van de familie, gerangschikt naar hun individuele vermogen.

Bijgewerkt op 11 april 2022: De familie Rothschild blijft enorm rijk en met zo'n enorm fortuin zullen ze zeker nog vele generaties lang miljardairs blijven. Ze zijn niet zo invloedrijk of beroemd als ze ooit waren, maar de zakelijke ondernemingen van de familie Rothschild blijven geld binnenhalen. Er moet ook worden opgemerkt dat Jeff Rothschild, een zeer prominente miljardair op dit moment, die vooral bekend staat om zijn rol bij de oprichting van Facebook, geen familie is van de familie Rothschild, ondanks wat zijn naam zou doen vermoeden.

6 Nathaniel Rothschild heeft een nettowaarde van $1 miljard

Hij is door The New York Times genoemd als de man die 'misschien wel de rijkste Rothschild wordt'. Nathaniel 'Nat' Rothschild, amper 50 jaar oud, is de erfgenaam van de titel Baron Rothschild, die momenteel in het bezit is van zijn vader, Jacob. Nathaniel, een alumnus van Eton College en Oxford University, heeft voortgebouwd op de ervaring van zijn familie en een breed scala aan zakelijke belangen vergaard, door voor hedgefondsen te hebben gewerkt en zwaar te hebben geïnvesteerd in mijnbouw over de hele wereld. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer $ 1 miljard, hoewel het gerucht gaat dat hij in aanmerking komt voor een erfenis van $ 40 miljard die is opgezet in Zwitserse trusts - en dit cijfer kan een zeer conservatieve schatting zijn.

5 Ariane de Rothschild erfde ongeveer $ 1,5 miljard

De vrouw van wijlen Benjamin de Rothschild, een Franse bankier en eigenaar van verschillende wijngaarden, Ariane de Rothschild heeft waarschijnlijk het enorme fortuin van haar man geërfd, dat werd geschat op ongeveer $ 1,5 miljard toen hij stierf. De zoon van Edmond Adolphe, een financier en leidend lid van de Franse tak van de familie, Benjamin erfde en bouwde op een enorm familiefortuin en was een van de rijkste leden van de Rothschild-familie op het moment van zijn dood. Hij en Ariane trouwden in 1999 en deelden samen vier dochters. Ze is zelf een bankier en de eerste vrouw die ooit een bankinstelling van Rothschild heeft geleid.

4 De nettowaarde van James Rothschild is moeilijker te schatten

Financier en bankerfgenaam James Rothschild, 36, is een ander extreem rijk lid van de Rothschild-familie. De Britse zakenman werkt voor het bedrijf Rothschild Asset Management, een van de grootste bankbedrijven ter wereld. Hij is de zoon van wijlen Amschel Rothschild, een van de rijkste leden van de Britse tak van de familie, en staat ook bekend om zijn glamoureuze verbintenis met de eveneens rijke erfgename en socialite Nicky Hilton, die in 2015 trouwde tijdens een met sterren bezaaide ceremonie in Kensington Palace, Londen, met Nicky's zus Paris als bruidsmeisje. Het koppel deelt samen twee dochters, Lily en Theorodora.

James Rothschild heeft geen pagina op Celebrity Net Worth, dus zijn exacte nettowaarde is moeilijker vast te stellen, met schattingen variërend van $ 60 miljoen tot $ 1,5 miljard. Zijn vrouw Nicky Hilton heeft naar schatting een fortuin van $60 miljoen op Celebrity Net Worth.

3 Jacob Rothschild, 4th Baron Rothschild heeft een nettowaarde van $5 miljard

De vader van de even rijke Nathaniel, Jacob Rothschild, 4de Baron Rothschild, 85, heeft volgens TheRichest een geschat vermogen van 5 miljard dollar. Hij is een Britse collega- en investeringsbankier, die voor verschillende Londense banken heeft gewerkt en belangen heeft in investeringsfondsen, vermogensbeheerbedrijven en olie en gas. Hij heeft ook connecties met vooraanstaande politieke figuren en is een prominente filantroop en belangrijke beschermheer van de kunsten in het Verenigd Koninkrijk - waarvoor hij een groot aantal prestigieuze onderscheidingen en prijzen heeft ontvangen.

2 David Mayer de Rothschild heeft een nettowaarde van $10 miljard

Misschien de meest onverschrokken van alle Rothschilds, David Mayer, 43, is een bekende avonturier en milieuactivist, die verschillende pool- en tropische expedities heeft gemaakt en op het schip Plastiki heeft gevaren om het bewustzijn van plasticvervuiling in de oceaan te vergroten. Voor zijn werk heeft de enthousiaste milieuactivist veel erkenning gekregen van zijn collega's en heeft hij een reeks boeken gepubliceerd over zijn ervaringen met reizen in afgelegen gebieden. Verschillende bronnen schatten zijn vermogen op ongeveer $ 10 miljard, waarvan het overgrote deel afkomstig is van zijn omvangrijke erfenissen.

1 Sir Evelyn de Rothschild heeft een nettowaarde van $20 miljard

Bedrijfsfinancier Evelyn de Rothschild, 90, is misschien wel het rijkste lid van de Rothschild-clan en is zeker een van de rijkste leden aan de Britse kant van de familie. Hij heeft gediend als bankvoorzitter en bekleedde ook functies bij toonaangevende kranten, renbanen en financiële bedrijven. Zijn uiteenlopende interesses en erfenissen hebben hem tot een van de rijkste individuen in Groot-Brittannië gemaakt, met een geschat vermogen van meer dan een verbazingwekkende $20 miljard.

Aanbevolen: