De jaren '90 waren een moeilijke tijd voor Mark Ruffalo

Inhoudsopgave:

De jaren '90 waren een moeilijke tijd voor Mark Ruffalo
De jaren '90 waren een moeilijke tijd voor Mark Ruffalo
Anonim

Als lezers de naam Mark Ruffalo zien, zullen ze waarschijnlijk denken aan zijn geweldige optredens in de MCU-films als Bruce Banner, ook bekend als de Incredible Hulk. Ze zullen een charismatische, goedhartige acteur zien die geboren is om een ster te worden en die helemaal in zijn element is. Maar de waarheid is veel gecompliceerder dan dat. Mark heeft in zijn leven met veel moeilijkheden te maken gehad, vooral in de jaren '90, toen hij nog heel jong was en zijn plek in de wereld probeerde te vinden. Het belangrijkste is echter dat hij erin slaagde een uitweg te vinden van enkele van zijn donkerste momenten, met doorzettingsvermogen en met de hulp van degenen van wie hij houdt. Hij verdient elk beetje geluk dat hij nu heeft.

6 Zijn strijd met depressie

Dit is iets waar Mark Ruffalo niet alleen mee worstelde in de jaren '90, maar waar hij ook zijn hele leven mee te maken heeft gehad. Het was echter in de jaren negentig dat hij net aan zijn carrière begon, dus de druk voor succes was groot. Vooral in die tijd was de toestand waar hij tegen vocht (depressie) omgeven door veel stigma. Zijn beslissing om erover te praten was erg moedig en hopelijk inspireerde het andere mensen om hulp te zoeken en zich niet te schamen voor iets waar ze geen controle over hebben. "Mensen zijn zo bang voor psychische aandoeningen, maar het is overal", zei Ruffalo toen hij zijn eigen worstelingen uitlegde. "Het is Dysthymia. Het is de hele tijd een langlopende, laaggradige depressie. Ik heb daar mijn hele leven mee geworsteld. Het is als een laaggradige depressie die gewoon de hele tijd op de achtergrond speelt."

5 Hij verloor een goede vriend

Begin jaren '90 kreeg Mark te maken met een van de moeilijkste momenten van zijn leven: de dood van zijn beste vriend. Ze waren sinds school beste vrienden en volgens de acteur waren ze elkaars steunsysteem.

"Michael was mijn beste vriend. Hij was de enige die ik kende die net zo verdrietig was als ik, met wie ik kon praten," legde Mark droevig uit. Michael stierf in 1994 aan zelfmoord. "Toen hij stierf, werd ik wakker uit een donkere depressie. Op het moment dat hij wegging, realiseerde ik me dat de dood geen ontsnapping was, dat zelfmoord geen antwoord was. Ik begreep de waarde van het leven Acteren werd mijn manier om ermee om te gaan."

4 Hij dacht dat hij het niet zou maken als acteur

Nadat hij had besloten dat hij acteur wilde worden, moest Mark Ruffalo het feit onder ogen zien dat het niet gemakkelijk is om succesvol te zijn in de showbusiness. Hij bracht de late jaren '80 en vroege jaren '90 door met het perfectioneren van zijn vak als onderdeel van een theatergezelschap, maar het probleem was dat de meeste optredens die hij kreeg onbetaald waren, dus verdiende hij de kost door als barman te werken. Hij schatte dat hij op dat moment ongeveer 800 audities bijwoonde en slechts ongeveer 30 rollen kreeg. Het was begrijpelijkerwijs erg frustrerend voor hem, en hoewel hij in zijn hart altijd wist dat acteren zijn enige echte passie was, kwam hij op dat moment in de verleiding om het gewoon op te geven. Gelukkig heeft hij die moeilijke tijden doorstaan om de superster te worden die hij nu is.

3 Hij stopte eigenlijk op een bepaald moment met acteren

In 1998 had Mark een aantal projecten gedaan waarmee hij in zijn levensonderhoud kon voorzien, maar geen ervan maakte hem enthousiast. Hij had meestal kleine onderdelen of rollen waar hij geen verbinding mee voelde en die slechts een baan waren. Hij had het gevoel dat er niets in zijn leven gebeurde dat het waard was om die carrière voort te zetten, dus ging hij letterlijk naar huis. Hij keerde terug naar Wisconsin om met zijn vader in zijn verfaannemingsbedrijf te werken. Gelukkig stond zijn moeder het niet toe.

"Ze belde me en zei: 'Weet je, ik heb je nooit gezegd dat je iets in je leven moet doen. Maar als je niet teruggaat naar Californië, zal ik het je nooit vergeven. Ben je gek? Je kunt nu niet stoppen!'" legde hij uit. "Voor haar was het een belediging. En het was vreemd omdat het me een excuus gaf om weer te gaan acteren."

2 De moeilijke tijden eindigden niet met het decennium

Tegen het einde van de jaren negentig leek het erop dat het er voor Mark Ruffalo goed uitzag. Professioneel was zijn carrière begonnen na een paar zeer succesvolle projecten, en hij had meer vertrouwen in zijn keuze om acteur te worden. In zijn persoonlijke leven was hij gelukkig getrouwd met zijn vrouw Sunrise Coigney. Het stel had net hun eerste kind verwelkomd in 2001 toen hij op een nacht een nachtmerrie had waarin hij een hersentumor had. De droom was zo levendig en eng dat hij besloot naar de dokter te gaan voor het geval dat. Tot zijn schrik had hij er inderdaad een. Hij moest een gecompliceerde operatie ondergaan, en hoewel de tumor goedaardig bleek te zijn, ongeveer een jaar nadat hij een gedeeltelijke gezichtsverlamming had gehad. Hij herstelde echter heel goed, en de enige bijwerking is dat hij aan één oor doof is.

1 Ondanks alles leeft hij een gelukkig leven

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat het moeilijk is geweest voor Mark Ruffalo. Hij heeft veel geleden door zijn gezondheid, door tragische verliezen en door een professionele crisis. Daarnaast kreeg hij in 2008 te maken met de dood van zijn broer. Dat alles heeft hem duidelijk veel pijn gedaan en het heeft lang geduurd voordat hij het had verwerkt en genezen. Gelukkig voor hem heeft hij veel mensen die van hem houden. Met zijn vrouw Sunrise heeft hij drie prachtige kinderen en het gezin woont in Manhattan, de plek die Mark altijd als thuis heeft beschouwd. Hij slaagde ook professioneel als nooit tevoren met zijn rol in 2012 als Hulk in The Avengers, een rol die hij hernam in vele afleveringen van het Marvel Cinematic Universe.

Natuurlijk zal hij degenen die hij liefhad en verloor nooit vergeten, maar hij heeft altijd geweten dat het uiteindelijk goed zou komen. "Ik heb zo lang geworsteld", vertelde hij. "Maar in mijn hart, in het stilste deel van mij, zei iets: 'Dit is wat je moest doen in de wereld. Je moet doorgaan'." Het lijkt erop dat hij gelijk had.

Aanbevolen: