Wat deze Rock And Roll Hall of Famers hebben gezegd over Taylor Swift

Inhoudsopgave:

Wat deze Rock And Roll Hall of Famers hebben gezegd over Taylor Swift
Wat deze Rock And Roll Hall of Famers hebben gezegd over Taylor Swift
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Taylor Swift een van de grootste artiesten van het afgelopen decennium is. Haar talent heeft haar carrière alleen maar doen bloeien, en in combinatie met alle levenservaring die ze in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft ze zich op de best mogelijke manier ontwikkeld als zangeres en songwriter. Misschien is dat de reden waarom haar muziek door alle generaties en genres kan worden gewaardeerd. Veel Rock & Roll Hall of Famers die de weg hebben geplaveid voor moderne muzikanten worden voortdurend door haar weggeblazen en hebben vriendelijke woorden over haar gesproken, zowel als persoon als als een artiest. Laten we lezen wat ze te zeggen hadden.

6 Paul McCartney waardeert haar werkethiek

Taylor Swifts vriendschappelijke relatie met de familie McCartney is niets nieuws. Ze deed de Rolling Stone-uitgave Musicians on Musicians with the Beatle, die twee keer genomineerd is voor de Rock & Roll Hall of Fame, en heeft in het verleden met zijn dochters gewerkt (Stella McCartney ontwierp de kleding voor de covers van Evermore en Folklore). Paul en zijn familie zijn dus ongetwijfeld dol op de zangeres, maar het is niet alleen haar mooie persoonlijkheid die hij waardeert. Hij houdt ook van haar muziek (het paar speelde samen Taylor's hit Shake It Off in 2015) en waardeert haar arbeidsethos. Eind 2020 kwamen er albums van zowel Taylor als Paul uit, maar toen Taylor zag dat de datums elkaar overlappen, stapte ze vriendelijk opzij.

"Ik deed de Rolling Stone-cover met Taylor Swift, en ze stuurde me onlangs een e-mail en ze zei: 'Ik vertelde het aan niemand, maar ik heb een ander album'. En ze zei: 'Dus Ik zou het op mijn verjaardag uitbrengen', zei Paul. "En toen zei ze: 'Maar ik kwam erachter dat je [de jouwe] op de 10e zou uitbrengen. Dus ik heb het verplaatst naar de 18e.' En toen ontdekte ze dat we op de 18e zouden uitkomen, dus verhuisde ze terug naar de 10e. Dus ik bedoel, weet je, mensen blijven elkaar uit de weg. Het is leuk om te doen."

5 Carole King prees Taylor's talent en invloed op de muziekindustrie

Dit jaar werd Carole King voor de tweede keer opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, en Taylor had de eer haar te introduceren. Ze hield een prachtige toespraak en bracht haar een serenade met een vertolking van "Will You Love Me Tomorrow", wat haar tot tranen toe ontroerde. Nadat Carole het podium betrad, zorgde ze ervoor dat ze de gunst terugbezorgde en haar waardering toonde.

"Ik wil Taylor bedanken - bedankt voor die geweldige prestatie. En ook bedankt voor het naar voren dragen van de fakkel ", zei ze. Het was echter niet de eerste keer dat Carole haar prees. Toen ze Taylor de Artist of the Decade-prijs uitreikte tijdens de American Music Awards 2019, beschreef ze haar als "buitengewoon" vanwege haar talent en haar impact op muziek.

4 Ze redde Dave Grohl van schaamte

Dave Grohl werd twee keer opgenomen in de R&R Hall of Fame, een keer als onderdeel van Nirvana en onlangs met de Foo Fighters. Dave zit al zo lang in de muziekindustrie en heeft veel momenten met Taylor gedeeld, maar degene die hij zich het meest herinnert was toen ze hem behoedde voor schaamte op een feestje. De twee waren samen met andere muzikanten en familie bij zijn goede vriend Paul McCartney's huis voor een feestje, kijkend naar de Beatle die een paar liedjes speelde op zijn piano. Dave was al een tijdje op het feest en was "niet in orde", dus toen Paul klaar was met spelen en zijn dochters zich tot hem wendden met de vraag of hij een liedje wilde spelen, werd hij overrompeld. Hij raakte in paniek en keek om zich heen. Hij speelt geen piano en alle gitaren van Paul zijn linkshandig, dus hij wist niet wat hij moest doen.

Gelukkig schoot Taylor Swift te hulp. Dave herinnert zich liefdevol hoe ze opstond en aanbood om in plaats daarvan te spelen. Ze liep naar de piano en begon prachtig te zingen, en Dave dacht dat hij het nummer herkende, dus wendde hij zich tot zijn vrouw, die bevestigde dat ze een nummer van Foo Fighters speelde. Ze lachten allemaal goed en toen ze zich meer op hun gemak voelden, voegde Dave zich bij haar in een duet.

3 Ringo Starr is een fan

Taylors muziek is het hart van de twee levende Beatles geworden, dus ze moet iets goed doen. Vorig jaar, tijdens de pandemie, toen Taylor haar beste werk tot nu toe uitbracht, vertelde Ringo Starr hoeveel hij van haar muziek en haar benadering van kunst houdt.

"Er zijn veel goede bands, maar niemand doet iets", zei Ringo. "Veel mensen staan op de opstap naar een grotere carrière, het moet een domper voor ze zijn. Het is echt zwaar. Taylor Swift is de enige die het goed doet. Ze speelt graag alleen. Ik hou van haar."

2 Patti Smith verdedigde haar tegen harde critici

Patti Smith, een kandidaat van de R&R Hall of Fame uit 2007, bekend om haar muziek en haar felle activisme, zal het niet uitstaan dat Taylor door de pers wordt mishandeld. In 2019 waren mensen hard tegen Taylor omdat ze het gebrek aan politieke inhoud op haar muziek afkeurden, maar Patti vond de critici oneerlijk.

"Ze is een popster die de hele tijd onder enorme controle staat, en je kunt je niet voorstellen hoe dat is", aldus Patti. "Het is ongelooflijk om nergens heen te kunnen, iets te doen, warrig haar te hebben. En ik weet zeker dat ze iets goeds probeert te doen. Ze probeert niet iets slechts te doen. En als het sommige van haar enthousiaste fans beïnvloedt om te openen wat maakt het uit? Gaan we meten wie authentieker is dan wie?"

1 Bruce Springsteen bewondert haar als songwriter

Bruce Springsteen maakte voor het eerst kennis met de muziek van Taylor Swift toen zijn dochter op de universiteit zat en zij en haar vriendinnen hem meenamen naar een concert. Op dat moment wist hij dat, hoewel moderne popmuziek niet zijn favoriete genre was, ze een kracht was om rekening mee te houden.

"Het publiek van [Taylor] ervaart haar songwriting heel, heel persoonlijk, en ik denk dat ze een groot deel van hen heel persoonlijk spreekt", zei hij over haar muziek."Wat betreft ambacht, [haar liedjes zijn] echt, echt goed gebouwd en goed gemaakt; ze zijn heel, heel stevig, en de platen zijn dat ook. Ik bewonder het moderne ambacht van het maken van platen en moderne songwriting."

Aanbevolen: