2021 Rock And Roll Hall Of Fame: wie treedt op en wie wordt ingewijd? Dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

2021 Rock And Roll Hall Of Fame: wie treedt op en wie wordt ingewijd? Dit is wat we weten
2021 Rock And Roll Hall Of Fame: wie treedt op en wie wordt ingewijd? Dit is wat we weten
Anonim

De Rock and Roll Hall of Fame organiseert op 30 oktober hun 36e jaarlijkse Rock And Roll Hall of Fame-inwijdingsceremonie in Rocket Mortgage Field House in Cleveland, OH en we weten eindelijk wie wordt ingewijd en wie er optreedt en presenteren.

De ceremonie zal echter op een later tijdstip worden uitgezonden op HBO en zal beschikbaar zijn om te streamen op HBO Max, samen met een radiosimulcast op SiriusXM's Rock & Roll Hall Of Fame Radio Channel (310) en Volume Channel (106).

Om in aanmerking te komen voor opname in de Rock And Roll Hall of Fame, moest een artiest 25 jaar eerder zijn eerste album uitbrengen en "muziek maken waarvan de originaliteit, impact en invloed de loop van rock & roll hebben veranderd”, aldus de Rock And Roll Hall of Fame. Veel artiesten die worden ingewijd, maken echter geen deel uit van het "rock &roll"-genre. De hal zei dat zijn klasse van 2021 de "meest diverse lijst van inductees in de geschiedenis van de organisatie" is.

Dit is wie er dit jaar bij de ceremonie zal zijn.

10 Jay-Z

Je denkt misschien dat Jay-Z wordt opgenomen in de Rock And Roll Hall of Fame, maar hij is een rapper. Ja, nou, hij heeft een grote impact gehad op de muziekindustrie, en hij is niet de eerste rapper die dat doet. Hij treedt in de voetsporen van The Notorious B. I. G., Tupac en N. W. A en Public Enemy. Volgens Hyperbeast zal de hiphopartiest worden ingewijd vanwege zijn "gelijktijdige muzikale bezigheden en zijn ongeëvenaarde commerciële succes". Zijn presentator moet nog worden aangekondigd.

9 De Foo Fighters

Dit is misschien de eerste keer dat The Foo Fighters worden ingewijd, maar het is geen primeur voor de oprichter, Dave Grohl. Hoewel hij in 1994 The Foo Fighters vormde, werd Grohl in 2014 ingewijd met zijn eerste band, Nirvana. De Foo Fighters ontvingen onlangs op de VMA's van dit jaar The Global Icon Award, de eerste voor een Amerikaanse artiest of band. De nominatie voor de band heeft lang op zich laten wachten. Hoewel Grohl het geweldig zou vinden als Howard Stern de prijs zou uitreiken, werd er een ander icoon gekozen.

8 De Go-Go's

The Go-Go's, de meest succesvolle vrouwelijke rockband aller tijden, worden dit jaar opgenomen in de Hall of Fame. De band bestaat uit Charlotte Caffey, Belinda Carlisle, Gina Schock, Kathy Valentine en Jane Wiedlin en maakte de hits "Our Lips Are Sealed", "We Got The Beat", "Turn To You", "Vacation" en nog veel meer. Drew Barrymore zal de band inleiden.

In een gezamenlijke verklaring sprak de band hun dankbaarheid uit voor de introductie. “We zijn overweldigd door dankbaarheid om in 2021 te mogen worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Vrouwen zijn altijd een essentieel onderdeel geweest van de steeds veranderende muziekbusiness en The Go-Go's zijn zo trots dat ons succesverhaal wordt geëerd en erkend door fans en kiezers.”

7 Todd Rundgren

Todd Rundgren is misschien de enige naam die je niet kent op deze lijst. Rungren is een multi-instrumentalist, zanger, songwriter en producer. Hij trad solo op en met de band Utopia. Zijn bekendste nummers zijn "Bang The Drum All Day", "We Gotta Get You A Woman", "Hello It's Me", "I Saw The Light" en meer. Hoewel hij wordt ingewijd, zal hij de ceremonie niet bijwonen omdat zijn relatie met de zaal "niet copacetisch" is geweest, maar hij zal een paar uur verderop een show geven. Hij is drie keer genomineerd.

6 Carole King

In 1990 werd Carole King ingewijd in de Hall met een "Non-Performer Award" met haar toenmalige echtgenoot, Gerry Goffin, maar deze keer wordt ze ingewijd als muzikaal artiest. Dit is de tweede keer dat ze wordt ingewijd, wat haar de tweede vrouw maakt die dit doet, samen met Tina Turner dit jaar. De eerste was Stevie Nicks. King is ook de eerste vrouw die wordt ingewijd als niet-performer en artiest. Ze vertelde Rolling Stone dat ze in goed gezelschap verkeert.

5 Tina Turner

Tina Turner wordt eindelijk opgenomen in de Rock And Roll Hall of Fame. Ze wordt de derde vrouw die twee keer wordt ingewijd. Dit is ook de eerste keer dat drie vrouwelijke artiesten in één klas worden ingewijd. Angela Bassett, die Turner speelde in de biopic What's Love Got To Do With It, zal de legendarische zangeres eren. Christina Aguilera, Mickey Guyton, H. E. R. en Bryan Adams spelen allemaal hits van de Queen of Rock 'n Roll. Het is onduidelijk of ze de ceremonie zal bijwonen aangezien ze in Zwitserland woont.

4 Taylor Swift

Nee, ze wordt niet ingewijd. Taylor Swift presenteert Carole King haar introductie. Ze zal ook samen met King en Jennifer Hudson optreden om de hits van de inductee ten gehore te brengen. Dit is de eerste keer dat Swift voor een live publiek speelt sinds de Grammy Awards in maart. Het is voor haar de eerste keer dat ze de ceremonie bijwoont. Het is alleen maar passend dat Swift terugkeert in de gunst als King de 31-jarige de Artist of the Decade Award uitreikt tijdens de American Music Awards van 2019.

3 Paul McCartney

Paul McCartney zal The Foo Fighters in de zaal introduceren. McCartney is zelf een inductee, nadat hij twee keer in de zaal was geweest - een keer solo en een keer met The Beatles. Hij sluit zich aan bij bandlid George Harrison, die ook solo en met de band werd ingewijd. Van het ene legendarische bandlid tot een andere legendarische band, deze introductie zal episch zijn.

2 Genomineerd maar niet ingewijd

Elk jaar wordt er een groep muzikanten genomineerd, maar helaas worden ze dat jaar niet in de zaal opgenomen. Genomineerden voor 2021, maar geen genomineerden zijn onder meer Mary J. Blige, Kate Bush, Devo, Iron Maiden, Chaka Khan, Fela Kuti, LL Cool J, New York Dolls, Rage Against the Machine en Dionne Warwick.

LL Cool J is zes keer genomineerd, maar nooit ingehuldigd. Khan is zeven keer genomineerd, drie keer solo en vier keer met Rufus. RATM is drie keer genomineerd en Devo, Bush en New York Dolls zijn allemaal twee keer genomineerd.

1 Music Excellence Award

Ondanks dat LL Cool J niet wordt ingewijd in de zaal, wordt hij geëerd met de Music Excellence Award. Dr. Dre zal hem de prijs overhandigen. Naast LL zullen ook Billy Preston en Randy Rhoads de eer in ontvangst nemen. Misschien wordt LL Cool J volgend jaar eindelijk ingewijd, maar voorlopig kunnen fans ermee omgaan dat hij een grote eer krijgt.

Aanbevolen: