Hoe is Robert Downey Jr. verder gegaan van de MCU

Inhoudsopgave:

Hoe is Robert Downey Jr. verder gegaan van de MCU
Hoe is Robert Downey Jr. verder gegaan van de MCU
Anonim

Robert Downey Jr.'s tijd als Iron Man in het Marvel Cinematic Universe veranderde alles in de entertainmentwereld en in het persoonlijke leven van de acteur. Na zijn duizelingwekkende succes in de jaren '90, maakte Robert een moeilijke tijd door met zijn drugsverslaving en bracht hij zelfs enige tijd door in de gevangenis. Hoewel hij tegen de tijd dat hij zijn rol in de MCU kreeg al clean was en langzaamaan weer in de showbusiness kwam, kan Iron Man absoluut worden omschreven als zijn tweede grote doorbraak.

Zijn vertolking van Tony Stark, van het begin tot het heroïsche einde van het personage, was adembenemend en mensen missen hem nog steeds, zelfs na bijna drie jaar. RDJ heeft zichzelf echter wel bezig gehouden. Laten we eens kijken wat hij de laatste tijd heeft uitgespookt.

7 Robert Downey Jr. speelde in 'Dolittle'

Kort na Avengers: Endgame begon Robert Downey Jr. aan zijn volgende grote project te werken, dit keer samen met zijn vrouw, Susan Downey. Susan is een ervaren filmproducent en de twee hebben elkaar ontmoet tijdens het werken aan de film Gothika. Robert speelde en Susan was een van de producenten. In 2010, na vijf jaar getrouwd te zijn geweest, richtten ze het productiebedrijf Team Downey op. Ze hebben samen talloze geweldige projecten gedaan en de eerste film waaraan ze werkten nadat Robert de MCU had verlaten, was Dolittle. Deze film volgt het leven van Dr. John Dolittle, een man die kan communiceren met dieren, en nadat zijn vrouw Lily sterft, trekt hij zich terug uit de samenleving en leeft tussen dieren. Hij weet niet welke avonturen het leven voor hem in petto heeft.

6 Robert Downey Jr. heeft de YouTube-serie 'The Age Of A. I.' uitgebracht

Je kunt de man uit het pak halen, maar het pak niet uit de man. Tijdens zijn tijd als Iron Man moest Robert veel leren over nieuwe technologieën, aangezien Tony Stark een technisch genie was.

Dat wekte de nieuwsgierigheid van hem en Susan Downey naar kunstmatige intelligentie, en eind 2019 brachten ze een YouTube-serie uit genaamd The Age of A. I. Elk hoofdstuk onderzoekt een ander gebruik van A. I. en wat de impact ervan in het dagelijks leven in de nabije toekomst zal zijn.

5 Robert Downey Jr. maakt een documentaire over zijn vader

Vorig jaar deelde RDJ het hartverscheurende nieuws van het overlijden van zijn vader Robert Downey Sr.. De acteur had een tijdje een moeizame relatie met zijn vader, maar ze hadden hun problemen allang opgelost en waren dol op elkaar. RDJ begon zijn carrière met acteren in de films van zijn vader, en wetende welke impact de man had, niet alleen op zijn acteercarrière, maar ook op de showbusiness en op het leven van vele anderen, besloten Robert Jr. en zijn vrouw een documentaire te maken over Robert Sr. life genaamd sr. Er wordt nu al een paar jaar aan gewerkt, dus hoewel Robert Sr. het eindproduct niet te zien kreeg, mocht hij zijn input over de productie delen en zijn mening geven over wat hij wilde zien. Zijn zoon zal hem ongetwijfeld trots maken.

4 Robert Downey Jr. produceert 'Sweet Tooth'

Het is een beetje grappig dat Team Downey nu Sweet Tooth produceert, aangezien deze Netflix-serie een bewerking is van het stripboek met dezelfde naam, geschreven door Jeff Lemire voor DC Comics. Maar ondanks dat hij door en door een Marvel-man is, wil Robert er deel van uitmaken als hij een goed verhaal vindt.

RDJ en Susan zijn de uitvoerende producenten van deze serie die onlangs is vernieuwd voor een tweede seizoen, en het vertelt het verhaal van Gus, een kind dat een hybride van een half hert is. Het is een dystopisch stuk, dat zich afspeelt in een toekomst waarin de samenleving zoals we die kennen is gevallen na een pandemie, en het virus ervoor heeft gezorgd dat de baby's van de overlevenden als half mens, half dier geboren zijn. Er gaan geruchten dat Robert in het tweede seizoen op het scherm verschijnt, maar tot nu toe is er niets bevestigd.

3 Robert Downey Jr. werkt aan 'Perry Mason'

Robert heeft zichzelf bezig gehouden met een andere geweldige Team Downey-productie, Perry Mason van HBO. Het stel begon in 2020 aan deze serie en werkt momenteel aan het tweede seizoen. Toen de serie werd aangekondigd, waren fans enthousiast omdat Robert erin zou schitteren. Al snel werd echter duidelijk dat het produceren en uitvoeren van zijn andere projecten het hem onmogelijk zou maken om ook de hoofdrol op zich te nemen. In het begin was het teleurstellend, maar toen werd Matthew Rhys gecast als het hoofdpersonage en zijn geweldige prestaties deden iedereen van gedachten veranderen.

2 'Sherlock Holmes 3' is in de maak

Robert Downey Jr. en Jude Law's chemie als Holmes en Watson is onvergetelijk, en hoewel het tien jaar geleden is sinds de laatste Sherlock Holmes-film, A Game of Shadows, kijken mensen nog steeds uit naar een derde deel. Robert en Susan hebben samen aan de twee vorige films gewerkt, dus Team Downey wordt het productiebedrijf om dit volgende project op zich te nemen. In feite was het eigenlijk Susan die het voor de wereld mogelijk maakte om Robert's ongelooflijke vertolking van Sherlock Holmes te hebben. Ze werkte met regisseur Guy Ritchie aan een ander project en toen ze hoorde over zijn plannen voor het maken van een Sherlock Holmes-filmaanpassing, besloot ze hem aan haar man voor te stellen.

Guy Ritchie was onder de indruk van hun chemie en beschreef ze als "de beste illustratie van een symbiotisch huwelijk dat ik ooit heb gezien." Hij ging verder met te zeggen: "Het is een echte yin en yang, en het heeft hem een plezier gemaakt om mee te werken. Robert zou vervelend zijn als hij Susan niet had om hem te controleren."

De wereld is opgewonden om te zien wat het powerkoppel zal doen met dit nieuwe, langverwachte project.

1 Robert Downey Jr. concentreert zich op zijn fundament

Niet zo lang geleden hebben Susan en Robert de FootPrint Coalition opgericht, een stichting die een groep investeerders, donateurs en publieke figuren in het algemeen verenigt die willen bijdragen aan het maken van tastbare verandering in de manier waarop de wereld wordt bestuurd, het bieden van duurzame alternatieven voor verschillende industrieën en het verspreiden van bewustzijn over klimaatverandering.

"We investeren in snelgroeiende, op duurzaamheid gerichte bedrijven", leest de bedrijfspagina op LinkedIn. "We geven liefdadigheidssubsidies aan non-profitorganisaties die de adoptie van milieutechnologie bevorderen. We vermaken, informeren en mobiliseren het publiek met originele en samengestelde inhoud."

Een groot deel van Roberts tijd sinds hij de MCU verliet, werd besteed aan de FootPrint Coalition, die ofwel evenementen organiseerde ofwel zijn zeer nobele missie promootte.

Aanbevolen: