Een kijkje in de mooie vriendschap van Dave Grohl en Taylor Hawkins

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de mooie vriendschap van Dave Grohl en Taylor Hawkins
Een kijkje in de mooie vriendschap van Dave Grohl en Taylor Hawkins
Anonim

De pijn die Dave Grohl moet voelen bij het verwoestende verlies van zijn bandlid en beste vriend Taylor Hawkins is onvoorstelbaar. Foo Fighters was op tournee en slechts enkele uren voordat ze in Colombia zouden spelen, werd de drummer dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Afgezien van een paar officiële aankondigingen, is de band tot nu toe stil gebleven in hun verdriet. Fans weten hoe hecht deze twee muzikanten waren. Dave ging zelfs een paar keer zo ver dat hij hem voor de grap 'de liefde van zijn leven' noemde. Zo zag hun mooie vriendschap eruit.

8 Dave Grohl dacht dat Taylor Hawkins te goed was voor Foo Fighters

Taylor Hawkins was niet de oorspronkelijke drummer van de Foo Fighters, maar hij was de eerste naam die bij Dave Grohl opkwam toen hij een drummer nodig had. Hij dacht echter niet dat hij het zou accepteren. De twee hadden elkaar een paar keer ontmoet toen Taylor in de band van Alanis Morissette speelde. Destijds, in 1997, was ze een van de grootste sterren ter wereld, en Dave dacht dat Foo Fighters een "degradatie" voor hem zou zijn. Taylor deelde in Foo Fighters-documentaire Back and Forth dat, toen hij Dave belde en zei: "Ik heb gehoord dat je een drummer nodig hebt", de frontman antwoordde: "Ja, ken je er een?" Ze hebben er jaren om gelachen.

7 Ze waren 'verliefd op elkaar'

Het was niet alleen dat ze een geweldige chemie hadden op het podium, ze waren ook meteen dol op elkaar. Dave beschreef hun eerste ontmoeting in zijn boek, The Storyteller, als 'liefde op het eerste gezicht' en zei dat Taylor 'de man was voor wie ik een kogel zou opvangen."

In een interview voor Radio X werd hem gevraagd naar de meest krankzinnige shenanigans van Taylor, en terwijl hij enkele verhalen vertelde, vertelde hij hoe hun vriendschap begon. "We waren als verliefd op elkaar", zei hij met een glimlach. "De eerste keer dat we samen een biertje dronken, wisten we dat we de rest van ons leven beste vrienden zouden zijn."

6 Taylor Hawkins zei dat Dave Grohl zijn hand door zijn eerste album hield

Drummen voor de band met een van de grootste drummers ter wereld is onvermijdelijk zenuwslopend, dus toen Taylor op zijn eerste album met Foo Fighters moest spelen, was hij doodsbang.

"Op een gegeven moment zei ik gewoon tegen Dave: 'Luister, man, ik denk gewoon niet dat ik dit kan'", vertelde Taylor in tranen aan het tijdschrift Rolling Stone. "En hij zei - het verstikt me een beetje - hij hield gewoon mijn hand erdoorheen, en hij zei: 'Je gaat hier wat drums op spelen.' En ik deed de helft van de drums erop, omdat hij verdomme mijn hand er doorheen hield, zoals die oudere broer, beste vriend doet. Daar ga je dan. Daarom zijn we hier vandaag, omdat hij wist dat hij me bij hem wilde hebben als een vriend, als een familielid, als zijn jongere broer, dat hij met een rubbervinger kan neuken wanneer hij maar wil, dat ziet er uiteindelijk helemaal uit aan hem en wil hem gelukkig maken."

5 Dave Grohl steunde Taylor Hawkins door zijn verslaving

Taylor's verslaving werd uitgebreid besproken in Heen en weer, en hij was heel open over zijn worstelingen en hoe Dave hem er doorheen had geholpen. Dave, een van de weinige rocksterren die nooit met drugs in aanraking is gekomen, zei in de documentaire dat hij zich al een hele tijd zorgen om Taylor maakte en probeerde met hem te praten en hem te overtuigen om hulp te zoeken, maar dat was niet het geval. totdat hij in 2001 een overdosis nam, besefte hij hoe ernstig het was.

De drummer lag twee weken in coma en gedurende al die tijd kwam Dave nooit van zijn bed en was er toen hij wakker werd. Een paar jaar later schreef hij het nummer "On The Mend" over die moeilijke tijd.

4 Hun grote ruzie

Het was kort nadat Taylor herstelde van zijn overdosis dat Foo Fighters begon te werken aan hun vierde plaat, One by One, maar na de stress van de afgelopen maanden was niemand in de juiste gemoedstoestand om te beginnen met opnemen iets nieuws. Het proces werd steeds erger, dus toen Dave Grohl werd gevraagd om drums te spelen en te touren met Queens of the Stone Age, accepteerde hij onmiddellijk en vertelde de band dat ze zouden uitzoeken wat ze met het album zouden doen als hij terugkwam. Taylor was hierdoor erg gekwetst en de volgende keer dat ze elkaar zagen, vlak voordat ze Coachella speelden, hadden ze een enorm gevecht waarbij Taylor bijna de band verliet.

3 Hun verzoening

Na hun grote ruzie voordat ze Coachella speelden, kwamen ze een wapenstilstand overeen omwille van de show. Ze besloten dat, afhankelijk van hoe ze zich voelden over hoe het festival verliep, ze zouden beslissen of ze bij elkaar wilden blijven of niet. Taylor was de eerste die een olijftak verlengde. De dag voordat de Foo Fighters speelden, speelde Dave drums met Queens of the Stone Age, en Taylor ging naar de show om hem te steunen. De volgende dag speelden ze een ongelooflijke set, en daarna maakten de twee vrienden een lange wandeling samen en losten de meeste van hun problemen op. Gerevitaliseerd ging de band terug naar de studio en nam One by One in een week opnieuw op. Ze omvatten het nummer "Times Like These", dat Dave schreef over hoe hij zich voelde toen hij op gespannen voet stond met zijn beste vriend. Het werd een van de grootste hits van Foo Fighters.

2 Toen Taylor Hawkins de dag redde

Niemand kon de keer vergeten dat Dave Grohl zijn been brak door van het podium te vallen en de show toch afmaakte. Maar voordat hij medische hulp kreeg en mocht terugkeren, was het Taylor die de show gaande hield. Dave wist dat zijn bandlid ook een geweldige zanger was, dus toen hij het publiek vertelde wat er was gebeurd, duwde hij de microfoon praktisch in Taylor's handen en vroeg hem om de show voor hem voort te zetten. Natuurlijk liet zijn vriend hem niet in de steek, en hij gaf een ongelooflijke prestatie terwijl hij wachtte tot Dave terugkeerde.

1 Hun laatste concert

De scherts van Dave en Taylor op het podium was een van de handelsmerken van Foo Fighters. Van Dave die zijn eeuwige liefde voor zijn bandlid verklaarde terwijl hij lachte om zijn modekeuzes tot Taylor die voor de grap Queen's "Love Of My Life" opdroeg aan zijn vriend, ze hadden allerlei grappen en stukjes. Tijdens hun laatste show, in de Lollapalooza in Argentinië, werden ze echter iets serieuzer. Ze maakten nog steeds grapjes, maar toen Dave de drummer voorstelde, zei hij: "(Taylor Hawkins) is de beste drummer ter wereld, we houden zoveel van hem." Ze omhelsden elkaar liefdevol voordat ze de show hervatten, en Taylor zei: "Ik hou verdomme van Dave Grohl, man. Ik zou pizza's bezorgen als Dave Grohl er niet was."

De liefdevolle vriendschap die deze twee legendes deelden was zo eerlijk en puur als ze kunnen, en hoewel Dave zijn hart zal breken over het verlies van zijn beste vriend voor een lange tijd, heeft hij ongetwijfeld veel speciale momenten om op terug te kijken en herinner me gelukkig.

Aanbevolen: