Het verhaal van de vriendschap van Paul McCartney en Dave Grohl

Inhoudsopgave:

Het verhaal van de vriendschap van Paul McCartney en Dave Grohl
Het verhaal van de vriendschap van Paul McCartney en Dave Grohl
Anonim

Vrienden zijn met je helden moet een van de grootste gevoelens ter wereld zijn, en het is iets dat Dave Grohl elke dag ervaart. Hij en Paul McCartney kennen elkaar al vele jaren, en vanaf het begin was de Beatle geïntrigeerd door de frontman van Foo Fighters. Ze deelden veel feesten en speelden verschillende keren samen muziek, en door de jaren heen werden ze zeer goede vrienden. Deze relatie is gebaseerd op wederzijds respect voor elkaars werk, en hoewel het duidelijk is dat Dave altijd naar Paul zal opkijken, is er hun vriendschap is ongetwijfeld gevuld met oprechte liefde en bewondering.

8 Ze ontmoetten elkaar na het concert van George

Als er een moment in zijn leven is dat Dave Grohl nooit zal vergeten, is het de avond dat hij Paul McCartney ontmoette. Hij was door Dhani Harrison uitgenodigd voor het Concert For George in het Royal Albert Hall Theatre, waar alle grootste rocksterren samen zouden komen voor een eerbetoon aan George Harrison. Dit was in 2002. Hij keek vol ontzag naar de show, maar pas toen hij naar de VIP-afterparty werd gebracht, kon hij de legendarische Beatle ontmoeten.

Zoals hij schreef op zijn verhalende account op Medium, Dave's True Stories, was het adembenemend om Paul te zien. "Ik zag Paul McCartney vanuit mijn ooghoeken praten met vrienden, en ik kon het niet helpen, maar staren. Daar. Hij. Was," vertelde Dave. "Wat er daarna gebeurde, zal voor altijd een waas blijven. Ik herinner me niet precies hoe Paul en ik werden geïntroduceerd, wat er werd gezegd of hoe lang we hebben gepraat, maar ik herinner me wel dat ik mijn best deed 'dit is niet het meest ongelooflijke ding ooit' mijn gezicht zou overkomen terwijl ik probeerde mezelf niet voor de gek te houden."

Het verhaal van die eerste ontmoeting eindigt met Dave die naar zijn hotelkamer rent om zijn moeder Virginia, een andere grote Beatles-fan, te bellen en haar alles te vertellen over die geweldige avond.

7 Hun vrouwen werden vrienden

Na die eerste ontmoeting duurde het even voordat Paul en Dave de kans kregen om een vriendschap te ontwikkelen. Ze ontmoetten elkaar hier en daar op feestjes, maar de mensen die een direct contact tussen de twee muzikanten tot stand brachten, waren hun vrouwen, Jordyn Blum en Nancy Shevell. Dave specificeerde niet wanneer of waar het gebeurde, maar hij vertelde dat de twee vrouwen het goed met elkaar konden vinden en nummers verwisselden. Daarna gingen ze met z'n vieren eten wanneer ze in dezelfde stad waren, en er ontstond een mooie vriendschap.

6 Dave bracht in veel situaties een eerbetoon aan Paul

Ondanks dat hij heel dichtbij is, is Dave zich er altijd van bewust dat zijn dierbare vriend de legendarische Paul McCartney is. Dave heeft bij vele gelegenheden gezegd dat hij muziek leerde spelen door naar de platen van The Beatles te luisteren, en hij grijpt elke kans die hij krijgt aan om die erfenis te eren.

Een van de belangrijkste eerbetoon waaraan hij deelnam, was de 2010 Kennedy Center Honours, waarin hij het klassieke McCartney-nummer "Maybe I'm Amazed" zong met jazzlegende Norah Jones, het evenement in 2010 in het Witte Huis waar Obama bekroond met Paul met de Gershwin Prize for Popular Song, en The Night That Changed America: A Grammy Salute to the Beatles, in 2014.

5 Paul gaf de gunst terug

Dave Grohl is misschien geen Beatle, maar hij is een ongelooflijk getalenteerde artiest die geweldige dingen heeft gedaan voor muziek, en Paul kan dat erkennen. Daarom nam hij graag deel aan het eerbetoon voor Dave dat werd samengesteld voor de Shockwaves NME Awards 2011 toen de Foo Fighters-frontman de Godlike Genius-award in ontvangst mocht nemen. Als Paul McCartney denkt dat hij het waard is om een goddelijk genie genoemd te worden, dan doet Dave duidelijk iets goed.

4 Paul nam deel aan Dave's documentaire

In 2013 bracht Dave een documentaire uit genaamd Sound City, een film die hij maakte over de legendarische studio Sound City Studios in Van Nuys, Los Angeles. Dat was de plek waar Nirvana het album Nevermind opnam, en toen de studio in 2011 sloot, voelde Dave de behoefte om de geschiedenis levend te houden.

Hij kocht er verschillende items van, waaronder het klankbord, en besloot de studio te vereeuwigen in een film. Hij nam contact op met veel belangrijke artiesten zoals Stevie Nicks, Tom Petty, Corey Taylor en natuurlijk Paul McCartney. Met Paul en zijn voormalige Nirvana-bandleden, Krist Novoselic en Pat Smear, schreven ze het nummer "Cut Me Some Slack", dat op de soundtrack van de documentaire verscheen en in 2014 een Grammy won.

3 Paul gaf Dave's dochter pianolessen

Dave vertelde onlangs het verhaal over de keer dat Paul zijn middelste kind Harper pianolessen gaf, en het voelt te geweldig om echt te zijn. Telkens wanneer Dave het had over Paul die zijn huis bezocht in interviews, grapte hij altijd dat hij alle posters en boeken van de Beatles moest verbergen zodat hij Paul niet in paniek zou brengen met zijn toewijding aan de band, maar hij had dit kleine en ongelooflijk verhaal. Blijkbaar waren Paul en zijn vrouw Nancy direct nadat Dave's jongste dochter Ophelia was geboren in Los Angeles en wilden ze haar ontmoeten. Dave nodigde hen uit en ze aten allemaal, maar vlak voordat het paar moest vertrekken, keek de Beatle naar de piano in de woonkamer en besloot wat liedjes te spelen. Harper, toen vijf jaar oud en geamuseerd met de situatie, ging naar de keuken, bracht een koffiekopje en deed er wat kleingeld in alsof het een fooienpot was, waardoor iedereen moest lachen. Toen ging ze naast hem zitten en Paul leerde haar enkele akkoorden. Dat was volgens Dave de enige keer dat hij een foto van zijn vriend nam, omdat hij dat moment voor altijd wilde onthouden.

2 De Foo Fighters vroegen Paul om voor hen te drummen - en Paul zei ja

Voor hun album van 2017, Concrete and Gold, vroegen de Foo Fighters de Beatle om te drummen op een van hun nummers, "Sunday Rain". De reden hiervoor was dat, toen Dave dat nummer schreef, hij voelde dat het beter zou klinken als hun drummer Taylor Hawkins het zou zingen. Eerst zou Dave drummen, maar toen kwam Paul McCartney naar Los Angeles en de frontman kwam op het idee om hem te vragen om te drummen. Paul's eerste reactie was om te lachen, want hoewel hij een goede drummer is, is dat niet iets wat hij gewoonlijk doet, maar toen hij zag dat zijn vriend serieus was, besloot hij het eens te proberen. Onnodig te zeggen dat het geweldig was.

1 Paul heeft de Foo Fighters opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame

In de herfst van 2021 gaf Paul Dave en de rest van de Foo Fighters een van de beste geschenken van hun leven door ze op te nemen in de Rock & Roll Hall of Fame. Hij hield een lieve en grappige toespraak, legde de parallellen uit tussen zijn eigen carrière en die van Dave, en eindigde toen met te zeggen dat ze een van de grootste bands aller tijden waren. Hij speelde zelfs de Beatles-klassieker "Get Back" met de band. Het was ongetwijfeld een onvergetelijke nacht.

Aanbevolen: