Een kijkje in de vriendschap van Jordan Peele en Keegan Michael Key

Een kijkje in de vriendschap van Jordan Peele en Keegan Michael Key
Een kijkje in de vriendschap van Jordan Peele en Keegan Michael Key
Anonim

Jordan Peele en Keegan-Michael Key staan samen bekend om hun sketchcomedyserie Key & Peele. Het duo creëerde en speelde in de hitshow en werkte eerder samen aan Mad TV. Hun samenwerking heeft talloze popcultuurmomenten gecreëerd, waaronder hun iconische 'Substitute Teacher'-schets.

Key en Peele ontmoetten elkaar in 2002 in Second City, een geïmproviseerde comedy-onderneming, waar ze 'verliefd werden op comedy'. Key ging dieper in op de geschiedenis van het duo en vertelde Big Boy destijds op Power 106 dat Peele "van Amsterdam was afgereisd" om op te treden in Second City, waar hij in een theater had gewerkt.

"Een vriend van ons in onze schrijfstaf stelde ons voor. Toevallig kwamen we allebei op Mad TV terecht,' legde Key uit. 'Mad TV was klaar en ongeveer drie jaar later hebben we dezelfde manager, en mijn manager zei: 'Wat zouden jullie ervan vinden om samen een show te doen?' En ik dacht: 'Waarom zou ik geen show willen doen met de grootste schetsschrijver die ik ooit in mijn hele leven heb gekend?'"

Key & Peele is in 2015 misschien geëindigd, maar hun carrières zijn nog steeds hardnekkig. Keegan-Michael is actief geweest in de acteerwereld en verscheen in Friends From College, Toy Story 4, Dolemite Is My Name en Keanu, waar hij tegenover Peele speelde.

Jordan Peele schreef en regisseerde de thriller Get Out uit 2017, waarvoor hij een Oscar kreeg voor het beste originele scenario. Hij had ook schrijf- en regietaken voor Us, een horrorfilm uit 2019 met een van de grootste live-action niet-franchiseopeningen aller tijden.

Tijdens een optreden in 2020 op Conan, onthulde Michael dat hij bang is om in een Jordan Peele-film te worden gecast.

"Het is gewoon de terreur, de terreur die hij oproept. Het genre zelf, ik heb het gevoel dat ik bang zou zijn om zelfs maar in het genre te zijn," zei hij. "En nog iets waar ik bang voor ben, want hij kan een beetje een grappenmaker zijn, ik ben bang dat hij spinnen in de film zou stoppen."

Op een schaal van 1 tot 10 beweert Key dat zijn arachnofobie, angst voor spinnen, een "8.726" is.

Gebaseerd op de trailer van Peele's nieuwe film Candyman, zal Keegan-Michael Key een tijdje niet in de films van zijn vriend te zien zijn. De film is een direct vervolg op de gelijknamige film uit 1992 en de vierde film in de Candyman-franchise, die is gebaseerd op het korte verhaal "The Forbidden" van Clive Barker. De film wordt op 12 juni 2020 uitgebracht door Universal Pictures. De film zal een grotendeels nieuwe cast bevatten, en ook Tony Todd en Vanessa A. Williams die hun rollen als Candyman en Anne-Marie McCoy opnieuw zullen spelen.

Hoewel zowel Key als Peele aan afzonderlijke projecten werken, zouden kijkers graag zien dat ze op een of andere manier herenigd worden, of het nu televisie of film is. Hun werk en chemie zorgen voor geweldig entertainment, of het nu Mad TV, Key and Peele, Keanu of Toy Story 4 is. Misschien moet het komische duo overwegen om als co-presentator op Saturday Night Live te verschijnen? Wat het ook is, het zal ongetwijfeld slim en hilarisch zijn.

Aanbevolen: