Fans zeggen dat dit de slechtste kerstaflevering van 'Friends' is

Inhoudsopgave:

Fans zeggen dat dit de slechtste kerstaflevering van 'Friends' is
Fans zeggen dat dit de slechtste kerstaflevering van 'Friends' is
Anonim

Bijna twee decennia nadat de laatste aflevering werd uitgezonden, blijft Friends een enorme hit onder zowel nieuwe als oude fans. Het is zelfs een van de meest bekeken shows van de afgelopen jaren (Friends was beschikbaar om te streamen op Netflix voordat het naar HBO Max verhuisde). Met een ongelooflijk ensemble met Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer, won de show maar liefst zes Emmy's tijdens zijn run. In de loop der jaren werd de show bekend om veel van zijn memorabele afleveringen. Ongetwijfeld bevatten veel hiervan de vakantie-afleveringen, met Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaar. En hoewel fans over het algemeen genieten van verhalen rond deze vieringen, lijkt het erop dat een kerstaflevering niet helemaal goed was. Misschien was het niet vrolijk genoeg?

Gedenkwaardige momenten in de kerstafleveringen van 'Friends'

De Christmas-afleveringen van Friends waren meestal memorabel. En dat komt deels omdat ze gedurende de hele run enkele van de belangrijkste verhaallijnen van de show hebben gebruikt.

Er was bijvoorbeeld die tijd dat Ross (Schwimmer) zich verkleedde als het feestgordeldier om zijn volwassen zoon Ben (Cole Sprouse) alles over Chanoeka te leren. Dat was misschien wel een van de beste afleveringen van Ross Geller ooit.

Aan de andere kant was er ook die vakantie-aflevering waarin Rachel (Aniston) eindelijk besluit haar baan als serveerster op te zeggen. Ze heeft misschien kort daarna geworsteld, maar uiteindelijk vindt Rachel zichzelf op het juiste carrièrepad.

Deze kerstafleveringen hebben fans ook enkele van de meest hartverwarmende momenten van de show opgeleverd. Natuurlijk kan niemand die vakantie-aflevering van seizoen 2 vergeten waarin Phoebe (Kudrow) eindelijk haar vader voor het eerst ontmoet.

En dan was er ook die verhaallijn in seizoen 6 waarin Monica (Cox) en Ross herinneringen ophalen aan oude tijden terwijl ze een oude dansroutine uitvoeren in de hoop dat ze te zien zullen zijn tijdens Dick Clarks New Year's Rockin' Eve.

Fans zeggen dat deze kerstaflevering niet zo goed is als de rest

Als het gaat om de kerstafleveringen van de show, hebben velen beweerd dat de aflevering van seizoen 9 getiteld The One with Christmas in Tulsa de minste vakantiestemming heeft. In het verhaal wordt Chandler gedwongen om de vakantie door te brengen met werken in Tulsa nadat hij tijdens een kantoorvergadering in slaap was gevallen en zich per ongeluk vrijwillig aanmeldde voor de baan.

Terwijl Chandler de stad uit moest voor zijn werk, besloot het stel dat Monica in New York zou blijven (waar ze net haar droombaan had geboekt). Terwijl ze het seizoen apart vierden, maakte Monica zich zorgen over het feit dat Chandlers Tulsa-collega een voormalige Miss Oklahoma runner-up was (Selma Blair).

Toegegeven, er zijn een aantal dingen die fans leuk vinden aan de aflevering. Iedereen heeft bijvoorbeeld niets dan lof voor de prestaties van Blair in de show. Er zijn mensen die ook vinden dat Wendy meer schermtijd had kunnen krijgen in de aflevering. Het zou leuk geweest zijn als de actrice nog minstens één aflevering was teruggekomen (stel je voor dat Monica Wendy eindelijk persoonlijk zou ontmoeten!).

Tegelijkertijd hebben sommige fans ook opgemerkt dat de aflevering gewoon niet zo kerstthema genoeg heeft als de andere kerstafleveringen. Hoewel het laat zien dat ieders favoriete bende de feestdagen samen doorbrengt (en zelfs cadeautjes uitwisselt), miste de aflevering nog steeds de vakantiestemming.

Er zijn ook mensen die het einde van de aflevering in twijfel hebben getrokken. Zoals fans zich misschien herinneren, besluit Chandler tegen het einde terug te gaan naar New York en hij komt op miraculeuze wijze terug op tijd voor de vakantie. In werkelijkheid zou Chandler dat echter niet hebben kunnen doen. "Zelfs als hij een directe vlucht had kunnen krijgen (en dat kon hij niet), zou het niet haalbaar zijn", merkte een Reddit-gebruiker op.

Fans denken dat dit de echte reden is waarom ze Chandler naar Tulsa hebben gestuurd

In de loop der jaren hebben fans zelfs geprobeerd erachter te komen waarom de show een verhaallijn moest maken die Chandler naar Tulsa stuurt. Voor sommigen denken ze dat dit nodig was, omdat het naar verluidt Perry in staat stelde om wat meer vrije tijd te krijgen rond de tijd dat hij met zijn verslavingsproblemen te maken had.

Er werd veel gespeculeerd dat dit de manier was waarop de show de acteur hielp tijdens een van de meest uitdagende tijden in zijn leven.

En hoewel sommigen deze theorie ondersteunen, is het ook de moeite waard om erop te wijzen dat Perry tijdens de hele show nog nooit afwezig was geweest in een enkele aflevering van Friends.

In dat geval lijkt het erop dat hij nooit om extra vrije tijd heeft gevraagd rond de tijd dat hij aan het werk was terwijl hij bezig was met zijn persoonlijke problemen. Daarom is het veilig om te zeggen dat de Tulsa-verhaallijn slechts het resultaat was van een creatieve beslissing van de schrijvers en showrunners van de show.

Aanbevolen: