Waarom beëindigde Billie Piper haar zangcarrière?

Inhoudsopgave:

Waarom beëindigde Billie Piper haar zangcarrière?
Waarom beëindigde Billie Piper haar zangcarrière?
Anonim

Billie Piper is een van de grootste namen in de Britse showbusiness. De 39-jarige heeft haar hand geprobeerd in zowat elke vorm van entertainment in de loop van haar 26 jaar in de schijnwerpers, en wordt nu beschouwd als de koningin van heruitvinding. Piper is een popzangeres, tv-ster, theateractrice, schrijfster en filmmaker, en haar rusteloze geest zorgt ervoor dat ze blijft experimenteren met nieuwe media en rollen.

Piper maakte voor het eerst naam als zangeres op de prille leeftijd van 15, toen haar debuutsingle 'Because We Want To' naar nummer één schoot. Vanaf 1996 bracht Piper verschillende singles en albums uit (drie van haar singles bereikten de nr.1 in de hitparade), maar al snel moe van haar status als muziekster. In 2003 had ze besloten om afstand te nemen van pop en zich te concentreren op haar ontluikende acteercarrière. Dus waarom besloot Billie zo vroeg haar zangcarrière te beëindigen? Lees verder om erachter te komen.

6 Billie Piper barstte los in de muziekscene in 1996

Piper begon haar carrière als zangeres toen ze nog maar 13 jaar oud was toen ze voor het eerst verscheen in de kindershow Scratchy and Co. Toen ze professioneel ging zingen, schoot haar debuutsingle 'Because We Want To' meteen naar de Britse nummer één, waardoor de jonge Billie - op slechts 15 jaar oud - de jongste persoon ooit was die een Britse nummer één had. Ze werd meteen een begrip en worstelde op zo'n jonge leeftijd met de verschuiving van relatief onbekend naar supersterrendom.

5 Maar de dingen waren zo snel voorbij

Alles wat Billie deed haalde de krantenkoppen en het publiek raakte steeds meer geïnteresseerd in deze jonge ster, met haar krachtige stem en opvallende uiterlijk. Hoewel Billie nieuwe muziek bleef produceren, twee albums uitbracht - Honey to the B en Walk of Life - en negen singles - eindigde haar carrière in de muziek vrijwel tegen de tijd dat ze 18 werd. Piper maakte een formele aankondiging over haar beslissing om te stoppen met zingen achter in het voordeel van acteren.

4 Billie Piper probeert constant nieuwe dingen uit

Hoewel aangetrokken worden tot acteren een simpele verklaring is waarom Billie wegliep op het hoogtepunt van haar succes, is het niet het hele verhaal. In werkelijkheid vindt Billie het leuk om dit aspect van haar persoonlijkheid opnieuw uit te vinden en besprak ze dit aspect van haar persoonlijkheid in een interview met NME.

Piper beweerde verrast te zijn door mensen die haar zet in twijfel trekken:

“Ik sta altijd versteld als mensen dat zeggen, want voor mij voelt het allemaal als voor de hand liggende volgende stappen. Ik zit niet thuis na te denken over hoe ik mezelf opnieuw kan uitvinden… Ik ben gewoon heel nieuwsgierig als persoon… en ik ben niet tevreden met één ding. Ik denk dat ik op een bepaald niveau rusteloos ben.'

3 Billie Piper staat niet stil bij haar vroegere popcarrière

Hoewel Billie genoot van aspecten van haar tijd aan de top van de pops, denkt ze er niet zo veel over na.

“Ik kan me niet veel herinneren van [mijn popcarrière[, wat er volgens mij veel over zegt,” zei ze. “De enige dingen die ik me kan herinneren zijn leuke dingen, wat weer veel zegt denk ik. Het is niet iets dat ik graag zou willen dat mijn kinderen zouden doen, op de manier waarop ik het deed. [Die tijd] heeft mijn leven geprofiteerd en het heeft van mijn leven gegrepen."

2 Ze had vroeger een negatief gevoel over haar muziekcarrière, maar heeft er nu vrede mee

Billie schaamde zich bijna voor haar inval in pop, en nam er jarenlang afstand van voordat ze er vrede mee sloot: "Ik heb het gevoel dat ik daar een beetje doorheen ben geduwd." Billie zei. "Ik denk veel na daarvan komt door het hebben van kinderen. Ik denk dat mijn compassie voor mijn jongere zelf is gegroeid door het hebben van mijn eigen kinderen.'

Billie zegt dat ze er gewoon mee stopte en plezier had. Ze werd een beetje wild.

“Het was mijn versie van de universiteit, denk ik. Gewoon aan het drinken, lachen… Het was een soort terugname voor mezelf, en dat voelde belangrijk.”

1 Zien wat er met Britney Spears is gebeurd, zet Billie Piper aan het denken over haar eigen ervaringen

Billie zegt dat ze "echt voelde" voor Britney Spears, nadat ze getuige was geweest van de soortgelijke druk die ze als zangeres moest doorstaan, met de onmogelijke verwachting om zowel puur als geseksualiseerd te zijn. “Ik weet hoe veel van dat voelt, maar ze had het op een heel ander niveau. Ze was wereldberoemd, terwijl ik lokaal beroemd was.”

“Het maakt me echt boos, want veel daarvan is niet hoe het is om een beroemd persoon te zijn, het is hoe het voelt om een vrouw te zijn en gek genoemd te worden omdat je ergens door gek van wordt. Je bent niet gek geboren. Je wordt gek van bepaalde dingen. Dan ben je gewend en hang je te drogen. Daardoor voelde ik me boos en verdrietig.”

Aanbevolen: