Sandra Oh's Grey's Anatomy Populariteit beëindigde bijna tragisch haar carrière

Inhoudsopgave:

Sandra Oh's Grey's Anatomy Populariteit beëindigde bijna tragisch haar carrière
Sandra Oh's Grey's Anatomy Populariteit beëindigde bijna tragisch haar carrière
Anonim

Tegenwoordig maakt Sandra Oh furore en wint ze over de hele wereld lof voor haar werk in de Britse spionagethrillerserie Killing Eve op BBC.

Hoewel ze geschokt was toen ze voor het eerst werd gecast in het titulaire personage van Eve Polastri, nam Oh al snel de rol op zich. Voor haar ongelooflijke optredens in de show heeft de actrice een Golden Globe Award gewonnen, naast tal van andere onderscheidingen.

Voor al haar goede werk aan Killing Eve is er nog een andere rol die waarschijnlijk nog steeds de meest iconische van Oh's carrière tot nu toe is. Bijna tien jaar lang speelde ze de 'concurrerende, ambitieuze en intelligente' Dr. Cristina Yang op Grey's Anatomy.

Ze verliet de show officieel in 2014 en gezien alles wat ze sindsdien heeft bereikt, heeft Oh geen spijt dat ze de beslissing heeft genomen om weg te lopen.

Haar personages in zowel Grey's als Killing Eve weerspiegelen een resolutie die ze had genomen voordat ze landde: dat ze alleen rollen zou accepteren die centraal stonden in het verhaal.

Het bijproduct van dergelijke rollen eindigt waarschijnlijk in roem en al zijn attributen, en voor een periode leek dit voorbestemd om de carrière van de actrice te vernietigen.

Hoe belandde Sandra Oh in 'Grey's Anatomy'?

Toen Sandra Oh auditie deed voor een rol in Grey's Anatomy, las ze voor voor het personage Dr. Miranda Bailey.

In een poging om een filosofie van diversiteit in het gietproces te bewerkstelligen, heeft maker Shonda Rhimes een kleurenblinde techniek aangenomen. Dit houdt meestal in dat acteurs voor rollen worden overwogen, ongeacht hun ras, geslacht, seksualiteit, huidskleur of zelfs lichaamsvorm.

Dr. Bailey was het enige personage dat door Rhimes was geschreven met een vooraf bepaald ras (Afrikaans-Amerikaans). Als zodanig werd Oh aangetrokken door de rol van Dr. Cristina Yang en stond erop in plaats daarvan ervoor te lezen.

Chandra Wilson (Philadelphia, Law & Order: Special Victims Unit) deed auditie voor Dr. Bailey en werd uiteindelijk gecast voor de rol. Oh was ook succesvol met haar auditie, en ze voegde zich bij Wilson onder andere sterren als Ellen Pompeo, Katherine Heigl en Justin Chambers in de hoofdcast-line-up voor het eerste seizoen van de show.

Grey's was vanaf het begin een groot succes en ontving al na één seizoen meerdere prijsnominaties. Hetzelfde gold voor Oh's optreden als Dr. Yang, aangezien ze al snel een favoriet bij de fans werd.

Sandra Oh werd bijna vernietigd door haar populariteit van 'Grey's Anatomy'

Voor elk van de eerste vier jaar dat Sandra Oh op Grey's Anatomy was, werd ze genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor 'Outstanding Supporting Actress in a Drama Series'.

Hoewel ze de onderscheiding nooit heeft gewonnen, wees het erop hoe snel ze succesvol was geworden in de rol. In 2005 won ze echter wel haar eerste Golden Globe Award dankzij dezelfde rol, voor 'Best Supporting Actress - Series, Miniseries or Television Film'.

Met dit succes kwam echter een zwaar nadeel, en de actrice begon de druk op haar fysieke gezondheid te voelen.

Oh maakte de onthulling tijdens een recent Actors on Actors-gesprek met het Zuid-Koreaanse model en actrice Jung Ho-yeon voor Variety. Jung zelf begint haar eigen smaak van roem te krijgen, na haar doorbraakrol in Squid Game in 2021.

“Eerlijk gezegd werd ik ziek. Ik denk dat mijn hele lichaam heel, heel ziek was', zei Oh. “Ook al blijf je aan het werk, maar het is net als, ‘Oh, ik kan niet slapen. Oh, mijn rug doet pijn, ik weet niet wat er mis is met mijn huid.'”

Sandra Oh had therapie nodig na het verlaten van 'Grey's Anatomy'

Na de extreme druk die ze voelde op haar fysieke en mentale gezondheid, wist Sandra Oh dat ze bewuster moest zijn in hoe ze voor zichzelf moest zorgen.

“Toen Grey's Anatomy kwam, denk ik dat mijn leven erg veranderd is. Het is lastig voor te stellen, want dit is bijna 20 jaar geleden, 'zei Oh, haar situatie vergelijkend met die van Jung Ho-yeon twee decennia later.

“Ik leerde dat ik eerst voor mijn gezondheid moest zorgen”, vervolgde ze. “Maar dat is niet alleen je lichaam. Dat is je ziel. Dat is zeker uw mening.”

Een deel van die persoonlijke zorg voor Oh betekende naar therapie gaan na het verlaten van Grey's. "Om heel eerlijk te zijn, [mijn ervaring met roem op Grey's Anatomy] was traumatisch", vertelde de actrice vorig jaar augustus aan Willie Geist van Sunday Today.

Sommigen vragen zich af of Oh ooit terug zou keren naar de show, maar het lijkt erop dat ze na haar ervaring alleen maar vooruitkijkt. "Voor veel mensen is [Grey's] nog springlevend. En hoewel ik het begrijp en er van hou, ben ik verder gegaan', drong ze aan in een ander interview.

Aanbevolen: