Dave Chappelle Vs. Comedy Central: een terugblik op het rundvlees van de komiek met het netwerk

Inhoudsopgave:

Dave Chappelle Vs. Comedy Central: een terugblik op het rundvlees van de komiek met het netwerk
Dave Chappelle Vs. Comedy Central: een terugblik op het rundvlees van de komiek met het netwerk
Anonim

Comedy Central is een populair netwerk dat geen onbekende is in het maken van hilarische shows, en in de jaren 2000 sloegen ze goud toen Chappelle's Show in de lucht kwam. De sketchcomedyshow was een sensatie en het maakte van Dave Chappelle een begrip.

In de afgelopen jaren is de show gestreamd op Netflix, en terwijl fans enthousiast waren om hun favoriete sketches opnieuw te bekijken, ontstond er langzaam een strijd tussen Dave Chappelle en Comedy Central. Dit verhaal stal de krantenkoppen en de resolutie die eruit voortkwam was solide voor één partij.

Laten we eens kijken naar de beroemde sketchshow en de vete die ontstond tussen Dave Chappelle en Comedy Central.

Wat is er gebeurd tussen Dave Chappelle en Comedy Central?

Tenzij je in de buurt was om het te zien, is het echt moeilijk te begrijpen hoe groot de deal was van Chappelle's Show op Comedy Central. Het was een echt hilarische sketchcomedyshow en de fans konden elke week genieten van de briljante komische geest van Dave Chappelle.

Chappelle was misschien de ster van de show, maar zijn ondersteunende cast was uitstekend en ze speelden een grote rol in het succes van de serie. Artiesten als Charlie Murphy en Donnell Rawlings waren briljant in elke sketch, en de komische chemie die ze met Chappelle deelden was bijna ongeëvenaard.

In slechts drie seizoenen en 28 afleveringen kon Chappelle's Show een blijvende erfenis op televisie vestigen. De meeste shows hebben een lange aanloop nodig om te bereiken wat deze show deed, wat bewijst hoe geweldig het was in zijn korte, maar ongelooflijke reeks.

Het is jaren geleden sinds de show eindigde, en hoewel wordt gezegd dat de tijd alle wonden heelt, werden de zaken tussen Chappelle en Comedy Central behoorlijk gespannen.

De kloof tussen beide kanten

Dus, wat veroorzaakte de kloof tussen de twee partijen? Helaas kwam dit allemaal neer op compensatie en principe.

Jaren geleden tekende Chappelle een deal met Viacom, het moederbedrijf van het netwerk, en het contract verleende hen "rechten op zijn show en gelijkenis", volgens M Live. Chappelle's Show werd gespeeld op Netflix en trok veel kijkers, maar Chappelle werd niet gecompenseerd vanwege de aard van het contract dat hij tekende.

"Zij (ViacomCBS) hoefden me niet te betalen omdat ik het contract ondertekende. Maar klopt dat? Ik kwam erachter dat deze mensen mijn werk streamden en dat ze het me nooit hoefden te vragen of dat ze dat ook nooit hoefden te doen vertel het me. Volkomen legaal omdat ik het contract heb ondertekend. Maar klopt dat? Ik dacht het ook niet, "zei Chappelle in een video

Als reactie op zijn gebrek aan compensatie, drong de komiek er bij zijn fans op aan om de show niet te streamen terwijl deze op Netflix stond.

“Ik kom naar mijn echte baas. Ik kom naar jou. Als je me ooit leuk vond. Als je ooit denkt dat er iets waardevols aan mij was, dan smeek ik je. Kijk alsjeblieft niet naar die show. Ik vraag je niet om een netwerk te boycotten, boycot me, boycot de Chappelle-show, kijk er niet naar, tenzij ze me betalen, zei hij.

Dit gebeurde allemaal in 2020 en sindsdien zijn er dingen veranderd.

Waar staan ze nu?

Tegenwoordig is de breuk tussen de twee kanten verbonden, althans voorlopig.

Vorig jaar sprak Chappelle over hoe de dingen verliepen, waarbij hij opmerkte dat het gebrek aan kijkers van de fans hem uiteindelijk zijn gelijkenis teruggaf, evenals een enorm salaris.

"Ik heb je gevraagd om te stoppen met kijken naar de show en God almachtig voor je te danken, dat heb je gedaan. Je hebt die show waardeloos gemaakt, want zonder jouw ogen is het niets. En toen je stopte met kijken, belden ze me. En ik kreeg mijn naam terug en ik kreeg mijn licentie terug en ik kreeg mijn show terug en ze betaalden me miljoenen dollars. Heel erg bedankt, "zei hij.

Nu hij alles heeft wat hij vanaf de sprong had moeten hebben, vindt de komiek het prima dat de show op Netflix staat. De show is terug op het streamingplatform, dus fans kunnen weer genieten van een van de grappigste shows uit de jaren 2000.

Chappelle had enkele vertrekkende woorden voor het netwerk, waardoor hij in feite de laatste lach kreeg in de situatie.

"En eindelijk, na al die jaren, kan ik eindelijk tegen Comedy Central zeggen: het was een genoegen om zaken met je te doen," zei Chappelle.

Het was een ruwe kleine vete tussen Chappelle en Comedy Central, maar aan het eind van de dag bemachtigde de komiek de tas, kreeg zijn gelijkenis terug en gaf fans de kans om zijn klassieke show te blijven kijken. Voor degenen die het nog nooit hebben gezien, er is geen beter moment om Chappelle's Show te bekijken.

Aanbevolen: