Inside Willow Smith's geheime strijd met angst

Inhoudsopgave:

Inside Willow Smith's geheime strijd met angst
Inside Willow Smith's geheime strijd met angst
Anonim

Geboren uit twee sterren, Will Smith en Jada Pinkett Smith, werd Willow Smith al op jonge leeftijd in de schijnwerpers gezet.

Hoewel ze pas in de entertainmentindustrie begon te werken toen ze ongeveer 10 jaar oud was, vergezelde ze haar ouders naar bepaalde evenementen en optredens die haar voor de ogen van de wereld brachten toen ze nog maar een peuter was.

Een van de persoonlijke onthullingen die Willow naar voren bracht in de Red Table Talk-serie, in gesprek met haar moeder en grootmoeder, was dat ze al op jonge leeftijd met angst worstelde. Nadat ze met een hit wereldwijd de krantenkoppen had gehaald toen ze nog maar net in de dubbele cijfers zat, had Willow het gevoel dat haar leven haar controle ontglipte.

Helaas ervoer Willow niet alleen angst, maar ze had ook het gevoel dat de mensen om haar heen niets deden om haar er doorheen te helpen.

Heeft Willow angst ervaren toen hij opgroeide in de publieke belangstelling?

Opgroeien in de publieke belangstelling met twee beroemde ouders, begon Willow Smith begrijpelijkerwijs al op jonge leeftijd met angstgevoelens.

In 2010 werd ze zelf een wereldwijde superster met de release van haar hit Whip My Hair, wat leidde tot een reeks openbare optredens en optredens. Het was in die tijd dat haar angst een hoogtepunt bereikte.

"Ik voelde me in het verleden extreem onveilig in mijn muziekcarrière en dat gevoel van onveiligheid of onveiligheid alsof ik me niet beschermd voelde, dat ging heel diep", legde Willow uit in de THE YUNGBLUD-podcast (via NME).

Een van haar meest triggerende momenten was tijdens een optreden in The Jimmy Fallon Show, toen ze symptomen van een angstaanval kreeg, maar niet serieus werd genomen door de mensen om haar heen.

“Ik had een flashback van 10 of negen zijn en een angstaanval op de set en eigenlijk het gevoel hebben dat iedereen om me heen dacht: ‘Je bent gewoon een snotaap. Waarom ben je niet dankbaar?'” herinnerde ze zich.

"Ze zagen het niet als een angstaanval, ze zagen het als een driftbui", ging ze verder. "Nu kijk ik terug en weet ik dat het een angstaanval was. [Ik] zeg tegen mezelf: 'Je bent geen negen, je bent een volwassen vrouw.' Ik moet mijn geest opnieuw trainen."

Toen de mensen om haar heen haar angst niet serieus namen, internaliseerde Willow de drang om haar eigen gevoelens te negeren, wat ze later in haar leven moest aanpakken.

Ik werd gehersenspoeld om te denken: 'Nee, je bent een snotaap, zuig het op.' Toen groeide ik op en realiseerde ik me dat het iets was dat moest worden aangepakt, 'zei ze in een interview in 2022 (via Insider).

Hoe Jada reageerde op Willows angst

Willow lijkt een sterke band te hebben met haar moeder Jada Pinkett Smith. Maar ze heeft onthuld dat Jada een van de mensen was van wie ze vond dat ze niet gepast reageerde toen ze opende over haar angst als kind.

Willow herinnerde zich dat Jada niet per se dacht dat ze loog of een snotaap was, maar ze 'woog de angst van haar dochter weg' omdat ze in haar eigen jeugd te maken had met problemen die schijnbaar ernstiger waren.

"Ik heb het gevoel dat toen ik opgroeide, ze mijn angst niet begreep omdat ze, toen ze opgroeide, haar vrienden had zien sterven", vertelde Willow aan Ireland Baldwin in een aflevering van Red Table Talk (via Insider).

“Ze had zoveel dingen meegemaakt dat mijn problemen met haar een beetje [kleiner] aanvoelden. En dat was erg frustrerend voor mij als kind, want ik dacht: 'Hoe kun je mijn interne, emotionele strijd niet zien?'"

Op Red Table Talk vertelde Jada eerder over haar moeilijke jeugd en hoe ze vanaf jonge leeftijd getuige was van wapengeweld.

Willow vertelde toen dat ze als volwassene een gesprek met haar moeder had gehad over angst, waarbij Jada zich realiseerde dat ook zij angst ervoer, maar die onderdrukte. Het besef bracht Willow ertoe haar moeder te vergeven voor de manier waarop ze als kind op haar angst reageerde.

"Ze had geen idee", onthulde Smith. "Dus ik moest haar een beetje vergeven."

Hoe gaat Willow om met haar angst?

Sinds ze als kind voor het eerst met angst worstelde, heeft Willow Smith een aantal coping-mechanismen verzameld om met aanvallen en symptomen om te gaan wanneer ze opnieuw in haar leven verschijnen.

"Ik denk dat zelfverzachting het allerbelangrijkste is dat je kunt leren in het leven", zei ze in een 2020-aflevering van Red Table Talk (via de Huffington Post).

In plaats van te vertrouwen op andere mensen om haar te helpen met angst, vertrouwt ze volledig op zichzelf. Na een episode van intense angst die zich had voorgedaan vlak voor het filmen van de aflevering, trok ze zich in zichzelf terug totdat de gevoelens voorbij waren.

“Ik kon niet praten, ik moest gewoon coconen en even bij mezelf zijn”, herinnert ze zich.

“En dat was zo belangrijk omdat het intenser zou zijn geweest als ik naar jou [Jada] keek om te zeggen: 'Nee, help me!' En toen ik klaar was… open de cocon.”

Aanbevolen: