Wat we weten over de cast van 'Everything Everywhere All At Once

Inhoudsopgave:

Wat we weten over de cast van 'Everything Everywhere All At Once
Wat we weten over de cast van 'Everything Everywhere All At Once
Anonim

Iedereen heeft het over alles en overal tegelijk. Met zo'n fantastische cast van beroemde acteurs en mensen die je misschien herkent, is het geen wonder dat fans meer van hun werk willen zien.

Het nieuwste geesteskind van het regieduo Daniel Kwan en Daniel Scheinert wordt ondersteund door emotionele en memorabele uitvoeringen die een blijvende indruk op je zullen achterlaten. Everything Everywhere All at Once volgt een vrouw die verdrinkt onder de stress van de falende wasserette van haar familie, haar noodlijdende huwelijk en de bejaarde vader die haar levenskeuzes afkeurt. De afstand tussen haar en haar dochter dreigt de structuur van het bestaan te ontrafelen, als ze ontdekt dat ze slechts één is in een enorm multiversum, maar de enige die het kan redden.

Laten we de cast van Everything Everywhere All At Once eens nader bekijken - wat ze hebben gedaan voor de genre-buigende sci-fi avonturenfilm van Daniels, en waar je ze hierna kunt zien.

8 Michelle Yeoh

Michelle Yeoh beleeft momenteel een heropleving van zijn carrière. Je hebt haar onlangs misschien gezien in mainstreamhits als Crazy Rich Asians en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, maar deze Maleisische acteur is al tientallen jaren een vaste waarde in Hollywood en Hong Kong.

Je herkent Yeoh misschien van Ang Lee's Oscar-genomineerde meesterwerk Crouching Tiger, Hidden Dragon of voor haar optreden in de Supercop-films naast Jackie Chan.

De 59-jarige actrice speelde in verschillende grote franchises, waaronder Tomorrow Never Dies en Star Trek: Discover. In 2004 begon ze te daten met Jean Todt, de voormalige General Manager en CEO van Scuderia Ferrari en later de voormalige president van de FIA. In juli 2008 bevestigde ze haar verloving met hem tijdens een interview met Craig Ferguson.

7 Stephanie Hsu

Stephanie Hsu's rol in Everything Everywhere All At Once is haar eerste hoofdrol in een speelfilm, maar de kans is groot dat je het werk van de actrice al eerder hebt gezien.

31-jarige Hsu speelde in twee Broadway-producties - SpongeBob SquarePants: The Broadway Musical en Be More Chill - voordat hij de rol van Mei kreeg in seizoen 3 van The Marvelous Mrs. Maisel. Meer recentelijk verscheen ze als Soo, Simu Liu en Awkwafina's heteroseksuele vriend in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

6 Ke Huy Quan

De in Vietnam geboren Ke Huy Quan brak door met zijn rol in Indiana Jones and the Temple of Doom. Op zijn twaalfde speelde hij Short Round voordat hij de hoofdrol speelde als Data in The Goonies.

Nadat hij op volwassen leeftijd moeite had om werk te vinden, besloot hij achter de schermen te gaan werken. Quan heeft stunts gechoreografeerd voor X-Men en Jet Li's The One, en nog meer werk gevonden in Hong Kong - als assistent-regisseur bij Wong Kar-wai's 2046. Geschrokken door het gebrek aan acteermogelijkheden voor Aziatische Amerikanen, stopte Quan met acteren in 2002. Het succes van Crazy Rich Asians in 2018 inspireerde hem echter om terug te keren naar acteren.

"Maar al die keren dat ik achter de camera werkte, hoe tevreden ik ook was, er ontbrak iets", zei Quan in een recent interview. In februari 2022 werd aangekondigd dat hij zich had aangesloten bij de cast van de tv-adaptatie van American Born Chinese voor Disney+.

5 James Hong

James Hong heeft een lange en illustere carrière achter de rug met meer dan 600 credits voor film en televisie. Voor zijn acteercarrière diende hij in het Amerikaanse leger bij de Special Services, waar hij zijn vaardigheden bij het onderhouden van soldaten tijdens de Koreaanse oorlog aanscherpte.

De 93-jarige acteur heeft sinds het midden van de jaren '50 consequent gewerkt, maar hij is waarschijnlijk het best bekend om zijn stemwerk in films als Kung Fu Panda en Mulan, evenals series als Star Wars: Rebels en Jackie Chan-avonturen. Hij had ook bijrollen in blockbusters als Chinatown en Blade Runner.

Er was een campagne om Hong een ster te geven op de Hollywood Walk of Fame, gestart door collega-acteur Daniel Dae Kim op GoFundMe in 2020. Hij ontving zijn ster in 2022.

4 Jamie Lee Curtis

63-jarige Jamie Lee Curtis is waarschijnlijk de meest herkenbare ster van Everything Everywhere All At Once. Net als Yeoh werkt de True Lies-actrice sinds de jaren zeventig consequent. Als dochter van de iconen Tony Curtis en Janet Leigh maakte ze haar debuut in Halloween in 1978 voordat ze speelde in hits als Trading Places, A Fish Called Wanda en My Girl.

Ze keerde in 2018 terug naar de Halloween-franchise en speelde Linda in Knives Out. In september 2021 werd ze geëerd met de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië voor haar levenslange prestatie. Jamie Lee Curtis is ook een productief kinderboekenschrijver en publiceert 13 romans voor kinderen. Ze schrijft ook voor The Huffington Post.

Ze is sinds 1984 getrouwd met collega-acteur Christopher Guest en ze hebben twee geadopteerde dochters. Haar dochter kwam uit de kast als transgender en Curtis vecht voor de rechten van LBGTQ-mensen.

3 Tallie Medel

Everything Everywhere All At Once is de doorbraakrol voor komische actrice Tallie Medel. Je herkent Medel misschien van Broad City of Inside Amy Schumer, of van de danscomedygroep genaamd Cocoon Central-dansteam. Medel was mede-oprichter van het gezelschap met Eleanore Pienta en Sunita Mani (die ook in de film te zien is).

2 Jenny Slate

Jenny Slate is een bekende komedie- en stemactrice. Ze speelde in humoristische films zoals Obvious Child en Venom en tv-shows zoals Parks and Recreation en House of Lies.

Ze is ook de geest (en de stem!) achter Marcel the Shell met Shoes On, een rol die ze zal vertolken voor de aankomende A24-film met dezelfde naam. Haar bekende stem is te horen in films als The Secret Life Of Pets, Zootopia en het tv-programma Bob's Burgers. Slate was tussen 2012 en 2016 getrouwd met Dean Fleischer-Camp, na hun scheiding had ze kort een relatie met Chris Evans. Ze is verloofd en heeft een kind met kunstcurator Ben Shattuck.

1 Harry Shum Jr

Harry Shum Jr. is een van de weinige Glee-acteurs die met succes aan de musicalreeks is ontsnapt. Sinds zijn afstuderen aan de Fox-show heeft Shum credits verzameld in Crazy Rich Asians, TV's Shadowhunters en Love Hard.

De 39-jarige werd geboren in Costa Rica en heeft een dansachtergrond. Hij voegde zich bij Beyoncé, Alicia Keys en Missy Elliott in hun co-headlining tour Ladies First in 2004. Hij heeft ook gewerkt als back-updanseres voor Jessica Simpson, Mariah Carey enJennifer Lopez Hij verscheen in verschillende muziekvideo's voor nummers, waaronder Lose My Breath van Destiny's Child en It's Like That van Mariah Carey.

Shum begon in 2007 een relatie met actrice en danseres Shelby Rabara. Ze trouwden in 2015 en hebben samen een dochter.

Aanbevolen: