Wat is er met Mike Posner gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Mike Posner gebeurd?
Wat is er met Mike Posner gebeurd?
Anonim

Er was eens in de jaren 2010 dat Mike Posner een naam was waar niemand aan kon ontsnappen. De autochtone Motor City bereikte destijds het hoogtepunt van zijn carrière met zijn aanstekelijke radiovriendelijke debuutsingle, "Cooler than Me", van zijn langverwachte debuutalbum 31 Minutes to Takeoff. Het nummer zelf was een van de klassieke clubhits van het decennium, met een piek op nummer 6 in de Billboard Hot 100.

Vijf jaar later vond hij een heropleving van zijn carrière met "I Took a Pill in Ibiza", een slopend verhaal van een aangespoelde popster, en de door tropische house beïnvloede Seeb-remix van zijn tweede album, At Night, Alleen. Helaas, vooruitspoelen naar 2022, lijkt de baan zijn huidige situatie te weerspiegelen, en hij lijkt niet in staat te zijn geweest om de magie die hij ooit had met deze nummers te repliceren. Dit is wat er met de carrière van Mike Posner is gebeurd en wat de toekomst voor hem in petto heeft.

6 Mike Posner's debuutalbum, '31 Minutes To Takeoff, ' Zwaar ondermaats

Na het succes van "Cooler than Me" volgde Posner het op met zijn debuutalbum. Met de titel 31 Minutes to Takeoff schakelde de zanger Bruno Mars en Philip Lawrence in als de Smeezingtons, Benny Blanco en Cisco Adler als producenten. Het album staat vol met A-list producers en songwriters, maar toch hielpen ze niet aan een teleurstellend commercieel en kritisch optreden. 31 Minutes to Takeoff kwam binnen op nummer acht in de Billboard 200 en verkocht in de eerste week "slechts" 29.000 exemplaren. Het presteerde zwaar ondermaats voor een debutant van het kaliber van Mike Posner, wat leidde tot een geschil met zijn platenlabel.

5 Het geschil van Mike Posner met zijn platenlabel

Posner bracht een vervolg-EP uit met de titel Sky High, met een overwegend meer stedelijk geluid, met artiesten als Pharrell Williams en Big Sean, maar de labelmanagers steunden hem gewoon niet zoals hij had verwacht ze te zijn. In een open brief aan fans onthulde hij: "Het was onwaarschijnlijk dat genoeg mensen Sky High voor RCA zouden kopen om de uitgaven voor het uitbrengen van een album te rechtvaardigen."

"Ik bracht de single 'Looks Like Sex' uit, maar het kon het succes van 'Cooler Than Me' niet waarmaken en daarom had het platenlabel (begrijpelijkerwijs) geen plannen om meer geld in mijn project te investeren, " hij voegt toe. Hij verliet het record kort daarna en tekende bij Island, waarin hij verklaarde dat hij geen slecht gevoel had tegenover RCA.

4 Mike Posner vecht al geruime tijd tegen depressies

Bovendien kampt Posner al geruime tijd met depressies. Hij begon zijn carrière aanvankelijk als songwriter en producer, vandaar dat de hernieuwde bekendheid van "Cooler than Me" een beetje te hard voor hem was om te hanteren.

"Ik ben bang dat mensen naar mijn liedjes zullen luisteren en denken dat ik een depressieve man ben, maar ik heb ook blije gevoelens", vertelde hij aan Billboard."Ik probeerde een façade van onfeilbaarheid te behouden, wat vermoeiend is. Ik droeg vroeger tonnen make-up omdat ik een slechte huid had. Ik kon niet in het openbaar uitgaan zonder make-up op."

3 Andere artiesten die Mike Posner nu schrijft

Zoals eerder vermeld, begon Posner zijn carrière aanvankelijk onder de "backstage"-mensen voor liedjes. Tussendoor schreef hij voor andere artiesten: "Boyfriend" voor Justin Bieber, "Sugar" voor Maroon 5, "Say Somethin" voor Austin Mahone's debuut, "Numb" voor Nick Jonas, "Nothing Without You" voor Olly Murs, "L. A. Story" voor Sammy Adams, en de lijst gaat maar door.

"Het punt is dat ik me nog steeds een artiest voelde", vertelde hij aan Billboard. "Ik haatte de gedachte om gewoon een songwriter te zijn."

"Ik dacht dat dat is wat er gebeurt als je een nummer schrijft: het wordt een grote hit, dan ga je de wereld rond terwijl je je shirt uittrekt, geld verdient en de zonsondergang tegemoet rijdt", voegde hij eraan toe. "Ik denk dat ik het allemaal als vanzelfsprekend beschouwde."

2 De spirituele reis van Mike Posner

Als fervent reiziger vond Posner zijn innerlijke rust en leidde hij de afgelopen jaren een rustig leven buiten de schijnwerpers. Hij begon op 1 maart 2019 aan een spirituele reis door Amerika te wandelen. Hij liep meer dan 1800 mijl voordat hij werd gebeten door een ratelslang tijdens zijn stop in Colorado en een tijdje in het ziekenhuis moest worden opgenomen, maar hij was weer op weg en eindigde zijn reis op 18 oktober.

"Dat was een van de mooiste onderdelen - contact maken met mensen met wie ik eerlijk gezegd nooit contact zou hebben gehad. Omdat mijn leven daarvoor in een soort luchtbel bestond ", vertelde hij aan Distractify.

1 Wat volgt er voor Mike Posner?

Dus, wat is de toekomst voor de hitmaker van 2010? Zijn bizarre verhaal van wandelen door het land betekent niet dat hij helemaal is gestopt met muziek maken. Zijn derde album, A Real Good Kid, werd in 2019 uitgebracht en behandelt zware thema's als verlies, liefdesverdriet en uiteindelijke acceptatie. Hij volgde het op met Operation: Wake Up, een feelgood rap-operaproject, in 2020.

Aanbevolen: