Wat Bruno Mars en Anderson.Paak's vriendschap speciaal maakt

Inhoudsopgave:

Wat Bruno Mars en Anderson.Paak's vriendschap speciaal maakt
Wat Bruno Mars en Anderson.Paak's vriendschap speciaal maakt
Anonim

Bruno Mars en Anderson. Paak zijn momenteel de definitie van high rijden. Terwijl ze zich insloten voor superduo Silk Sonic, zijn de twee R&B-supersterren op weg om een onstuitbare kracht in de muziek te worden. Hun geweldige debuutalbum, An Evening with Silk Sonic, is een viering van de wortels van het genre en heeft hen dit jaar een paar Grammy-overwinningen opgeleverd, en ze vertonen geen tekenen van vertraging op korte termijn.

Mars en. Paak zijn meer dan alleen professionele collega's. Ze zijn goede vrienden sinds ze elkaar in 2017 voor het eerst ontmoetten tijdens de 24k Magic World Tour van Bruno Mars; vandaar dat de chemie tussen het paar niet te evenaren is. Hier is een vereenvoudigde tijdlijn van Bruno Mars en Anderson. Paak's vriendschap en wat de toekomst biedt voor de twee zwaargewicht crooners.

8 2017: Bruno Mars schakelde Anderson. Paak in om zijn 24k Magic Tour te openen

Bruno Mars en Anderson Paak kwamen voor het eerst samen in 2017 toen. Paak opende voor Mars' 24k Magic World Tour-data in Europa van 28 maart tot 15 juni. Op dat moment bevonden de twee zich op het hoogtepunt van hun respectievelijke carrière: Mars stond op het punt een van de meest winstgevende wereldtournees van het jaar te scoren, terwijl Paak vers van zijn tweede album, Malibu, was onder co-signs van zware namen zoals Dr. Dre. In hetzelfde jaar werkten ze ook samen aan. Paak's toen nog te verschijnen album Ventura en Chic's It's About Time.

"Er is geen plan, alleen de onderdelen uitwerken en elkaar proberen op te winden… daarom zou dit niet gebeuren als het niet logisch was en het niet natuurlijk en organisch aanvoelde. Dit was een serie van gebeurtenissen die ons leidden tot 'Man, waarom doen we het niet gewoon?'", herinnert Mars zich vorig jaar in een interview met Zane Lowe van Apple Music.

7 Toen Bruno Mars en Anderson. Paak samen muziek begonnen te maken

Tijdens de tour kwamen ze met gekke ideeën voor liedjes, en uiteindelijk belandden ze in de ene studiosessie na de andere. Bruno Mars kondigde het officieel aan in februari 2021 en wierp de eerste blik op het superduo, ondertiteld, "opgesloten en een album gemaakt". De naam van het duo zelf kwam van niemand minder dan R&B-legende Bootsy Collins van Parliament-Funkadelic na het horen van het album.

Hoewel het album zelf nogal een feelgood-viering van R&B is, was er minstens één "zware" track die de laatste versie niet haalde vanwege de zware inhoud. Mars vertelde Rolling Stones: "Ik en hij waren aan het harmoniseren en zongen het uit, maar ik herinner me dat ik een gesprek had en zei: 'Man, ik weet niet of we deze wending op dit album willen nemen. ' We produceren een gevoel en een emotie, dus laten we hier maar een nachtje over slapen."

6 Bruno Mars en Anderson. Paak's gezamenlijke drankenhandel

Vooruitlopend op de lancering van het duo, brachten Bruno Mars en Anderson. Paak ook een promotiecampagne uit voor hun drankmerk, SelvaRey Rum. SelvaRey Owner's Reserve is mede-eigendom van de Hawaiiaanse zanger zelf en was in minder dan twee uur uitverkocht na de eerste release op ReserveBar. Het merk heeft ook zijn weg gevonden naar de videoclip van de debuutsingle van het duo, "Leave the Door Open". Bovendien werden ze ook de eerste muzikale samenwerking van modemerk Lacoste onder de "fashionista"-naam van Mars, Ricky Regal.

5 Silk Sonic's 'Leave The Door Open' werd uitgebracht in maart 2021

In maart 2021 werd de debuutsingle van Mars en Paak als duo, "Leave the Door Open", uitgebracht, en het werd meteen een hit. De langzame R&B-jam is een zijdezachte erotische liefdesuitnodiging die elementen van soul en jazz-beïnvloede stijl bevat. Als eerste single van hun debuutproject An Evening with Silk Sonic stond "Leave the Door Open" 18 opeenvolgende weken in de top 10 van de Billboard Hot 100-hitlijst. Twee andere singles, "Skate" en "Smokin' Out the Window", werden uitgebracht in juli en november van hetzelfde jaar.

4 Wanneer werd het eerste album van Silk Sonic uitgebracht?

Ondanks dat het eerder was uitgesteld tot januari 2022, arriveerde An Evening with Silk Sonic eindelijk in november 2021. Een echte chemietest tussen Bruno Mars en Anderson. Paak, niemand overtreft iemand in An Evening with Silk Sonic. Het is van het begin tot het einde puur R&B-talent en een prachtig eerbetoon aan zijn roots, samengesteld door de enige echte Bootsy Collin. Na het debuut van de tweede op de Billboard 200-hitlijst, had het album binnen de eerste week 104.000 equivalente albumeenheden verkocht.

3 Silk Sonic's eerste optredens samen

Om het album verder te stuwen naar waar het nu is, Mars en. Paak stelde hun chemie op het podium op de proef door op het podium van verschillende prijsuitreikingen op te treden. Ze debuteerden vorig jaar als duo bij de Grammy Awards en voerden de eerste single uit, en keerden dit jaar terug om "777" uit te voeren in een epische confrontatie.

"We bevonden ons nu in een situatie voor jongens die zijn opgegroeid met live spelen. Dat is iets anders. Dat is hartverscheurend om in de studio te zijn en liedjes te schrijven, maar het live-element is weg", vertelde Mars Zane Lowe vorig jaar over hoe het aanhoudende gezondheidsprobleem de uitrol van het album enigszins heeft verpest.

2 Silk Sonic's 'Clean Sweep' bij de Grammy Awards

Over de prestigieuze prijsuitreiking gesproken, Bruno Mars en Anderson. Paak hebben dit jaar minstens vier Grammy's mee naar huis genomen voor Record of the Year, Song of the Year, Best R&B Performance en Best R&B Song voor de eerste single. Ze wonnen vorig jaar ook de Best Group bij de BET Awards, evenals de International Group of the Year bij de Brits Awards.

1 Gaan Bruno Mars en Anderson. Paak op tour als Silk Sonic?

Eerder dit jaar kondigde het Silk Sonic-duo aan dat ze een reeks residentieconcerten in Las Vegas zouden organiseren in het beruchte Park MGM. De serie van tien shows begon op 25 februari en is verlengd tot de zomer.

Aanbevolen: