Wat is er gebeurd met de carrière van Joss Whedon?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de carrière van Joss Whedon?
Wat is er gebeurd met de carrière van Joss Whedon?
Anonim

Als het gaat om het maken van films en tv-shows, heeft Joss Whedon het allemaal gedaan. Hij heeft met Marvel gewerkt en heeft zijn eigen hits gemaakt. Ondanks zijn succes heeft Whedon's carrière de laatste jaren een duikvlucht genomen, en dat komt allemaal doordat sterren zich tegen hem uitspreken.

DC-sterren hebben zich tegen hem uitgesproken, net als voormalige Buffy the Vampire-sterren, die gestaag een beeld schetsen van iemand die naar verluidt al veel te lang wegkomt met giftig gedrag op de set.

Laten we eens kijken naar Joss Whedon en wat de mensen die met hem hebben gewerkt hebben gezegd over zijn gedrag.

Joss Whedon's carrière heeft een duikvlucht genomen

Joss Whedon is een figuur in de entertainmentindustrie die al geruime tijd projecten aflevert. Door de jaren heen was hij verantwoordelijk voor een aantal succesvolle projecten, maar hij heeft de laatste tijd ook een enorme duikvlucht in zijn carrière gezien. Dit komt allemaal voort uit een aantal incidenten die aan het licht zijn gebracht door de mensen die met hem hebben samengewerkt.

Voor wat achtergrondcontext is Whedon vooral bekend van projecten zoals Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly, Dollhouse en projecten in het Marvel Cinematic Universe zoals Agents of S. H. I. E. L. D, The Avengers, Avengers: Age of Ultron. Hij had zelfs een korte periode bij DC voor Justice League.

Dus, hoe kan iemand met zo'n achtergrond zijn carrière verpesten? Door verschrikkelijk te zijn tegen de mensen met wie ze hebben gewerkt.

Er is maar zo veel dat we kunnen behandelen, maar een aantal controverses die Joss Whedon hebben omringd, omvatten twijfelachtige portretten van vrouwen, behandeling van mensen op de sets van zijn grootste projecten, fysiek worden met de acteurs waaraan hij werkt met, en ongepast gedrag vertonen op de set.

In januari van dit jaar sprak Whedon over zijn huidige toestand en merkte op: "Ik ben doodsbang voor elk woord dat uit mijn mond komt."

Het is duidelijk dat de dominostenen allemaal beginnen te vallen, en veel acteurs die in het verleden met hem hebben gewerkt, spreken zich nu uit over zijn gedrag.

Wat DC Stars te zeggen had

Aanvankelijk was de Cyborg-acteur Ray Fisher degene die zich uitsprak tegen de regisseur en de manier waarop hij zich gedroeg tijdens het maken van de Justice League uit 2017.

"Joss Wheadon's behandeling van de cast en crew van Justice League was grof, beledigend, onprofessioneel en volkomen onaanvaardbaar. Hij werd in veel opzichten mogelijk gemaakt door Geoff Johns en Jon Berg. Accountability>Entertainment, " Ray Fisher schreef.

Vervolgens brak er een verhaal uit over Whedons behandeling van Gal Gadot, met name de filmmaker die de carrière van de actrices zou bedreigen.

De Wonder Woman-ster zou deze geruchten adresseren en enige duidelijkheid geven over hoe de zaken werden afgehandeld.

Volgens Gal Gadot: "Nee, wat ik eigenlijk met Joss had, is dat hij mijn carrière een beetje bedreigde en zei dat als ik iets deed, hij mijn carrière ellendig zou maken. Ik heb het ter plekke afgehandeld."

Nu zou je denken dat dit iets is dat alleen gebeurde toen de filmmaker de verantwoordelijkheden voor Justice League overnam, maar je zou je vergissen. Helaas is dit een herhaald patroon, en sterren van een van zijn eerdere projecten zijn ook naar buiten gekomen en hebben zich tegen hem uitgesproken.

Wat andere sterren hebben gezegd

Een van Whedon's vroege carrièreoverwinningen was met Buffy the Vampire Slayer, en net als DC-artiesten zijn er Buffy-sterren geweest die zich uitspraken tegen Whedon en zijn gedrag op de set hebben bekritiseerd.

Charisma Carpenter van Buffy-roem zei: "Hoewel hij zijn wangedrag grappig vond, diende het alleen maar om mijn faalangst te vergroten, me te ontkrachten en me te vervreemden van mijn leeftijdsgenoten. Joss heeft een geschiedenis van terloops wreed zijn. Hij heeft sinds zijn vroege carrière vijandige en giftige werkomgevingen gecreëerd. Ik weet het omdat ik het uit de eerste hand heb meegemaakt. Herhaaldelijk."

Dit werd ook aangestipt door Sarah Michelle Gellar, die haar gedachten op sociale media kenbaar maakte.

"Hoewel ik er trots op ben dat mijn naam geassocieerd wordt met Buffy Summers, wil ik niet voor altijd geassocieerd worden met de naam Joss Whedon. Ik ben momenteel meer gefocust op het opvoeden van mijn gezin en het overleven van een pandemie, dus ik zal op dit moment geen verdere verklaringen afleggen. Maar ik sta achter alle overlevenden van misbruik op dit moment en ben trots op hen omdat ze zich uitspreken ", schreef Sarah Michelle Gellar.

Gezien alles wat tegen hem wordt geheven, is het moeilijk voor te stellen dat een studio of netwerk bereid is Joss Whedon in de nabije toekomst werk te geven. Ik hoop dat filmmakers mensen met meer respect gaan behandelen.

Aanbevolen: