Drea De Matteo verslikte zichzelf eigenlijk voor haar meest verontrustende scène in 'The Sopranos

Inhoudsopgave:

Drea De Matteo verslikte zichzelf eigenlijk voor haar meest verontrustende scène in 'The Sopranos
Drea De Matteo verslikte zichzelf eigenlijk voor haar meest verontrustende scène in 'The Sopranos
Anonim

Adriana's dood op The Sopranos was gemakkelijk een van de meest memorabele en uiterst tragische momenten in de veelgeprezen HBO-serie. Het werd ontvangen met diepbedroefde zuchten van het publiek en een gecompliceerde reactie van acteur Drea de Matteo. Hoewel ze bij de show wilde blijven waar ze al jaren mee bezig was, wilde Drea ook zelf projecten regisseren. Er was dus zowel een gevoel van droefheid als het gevoel van een nieuwe deur die openging.

Om deze reden was haar nu iconische dood door toedoen van Tony Soprano via Silvio niet de meest hartverscheurende scène die ze filmde. Het was een moment in de aanloop naar dit tragische einde dat het meest brutaal was. En deze scène hield in dat Drea zichzelf aan het stikken was.

Drea De Matteo's moeilijkste scène op de Sopranos

Tijdens een interview met Vulture beweerde Joey and Sons of Anarchy-ster Drea de Matteo dat ze aan het einde van haar tijd als Adriana La Cerva in The Sopranos extreem verbrand was. Dit komt omdat ze de voorstelling als methode-acteur benaderde. Dit betekende dat ze zoveel van Adriana's pijn leefde en ademde gedurende de vijf jaar dat ze op de show was. En vooral dat laatste jaar waarin Adriana leefde met het schuldgevoel dat ze de liefde van haar leven, Christopher van Michael Imperioli, had verraden, drukte haar zwaar.

"Ik was erg opgebrand omdat ik in die tijd erg Methodisch was. Ik nam de dingen misschien te serieus", zei de bijzonder rijke Drea de Matteo tegen Vulture. "En toen ik dat seizoen fotografeerde, leefde ik echt met Adriana omdat ik alles heb gegeven en in rep en roer was. Maar ik moet zeggen, de feitelijke sterfscène was op dat moment niets voor mij. De scène waar ik echt mee worstelde, was die waar Ik heb het aan Christopher bekend."

Waarom Drea De Matteo zich verslikte in de Sopranos

In haar interview herinnerde Drea zich de scène waarin Adriana aan Christopher onthult dat ze als een rat voor de FBI heeft gewerkt. Dit zorgt ervoor dat Christopher in een vlaag van woede vliegt en haar fysiek aanv alt. Vanwege hoe close zij en Michael waren, was de scène voor hen allebei bijzonder slopend.

"[Michael] had het dat seizoen moeilijk met veel geweld", zei Drea. "Een keer moest hij me bij mijn haar pakken en me met een harnas door de kamer slepen. Maar het harnas brak. Ik zat op de grond en huilde, omdat ik in het moment was, en vertelde hem uiteindelijk: 'Ik 'Ik ga hier niet zitten wachten. Je sleept me aan mijn haar mee en je zult er wel vrede mee hebben.' Hij zei: 'Dat kan ik niet.' En ik zei: 'Ja, dat kan.' En we hebben het gedaan. Dus voor de biechtscène zei ik tegen hem: "Ik wil niet meer dan één take doen, dus je hoeft niet voorzichtig te zijn. Ik schop je in de noten als een signaal als je moet ga van me af.' En hij zei: 'Ik kan het niet.' En ik zei: 'Doe het dan niet, prima.'"

Hoewel de stomp die Christopher naar Adriana geeft nep was, was het moment waarop hij haar wurgde heel echt.

"Je kunt niet doen alsof je stikt, want ze hebben een camera recht op je gezicht", gaf Drea toe. "Dus toen hij me begon te stikken, duwde ik mijn nek zo hard als ik kon in zijn handen om mezelf te stikken, zodat mijn ogen zouden ploppen en mijn gezicht zou opzwellen. Het is best goed! De 50-jarige versie van mezelf zou dat misschien niet doen. Maar ik hield van die scène. Het was als een reiniging omdat ze eindelijk kan zeggen wat ze al zo lang moest zeggen."

De relatie van Drea De Matteo en Michael Imperioli

Zoals eerder vermeld, waren Drea en Michael uitzonderlijk hecht tijdens het maken van The Sopranos. Dit maakte het voor hen zo moeilijk om hun meest intense scènes te filmen, maar ook wat het voor Drea gemakkelijker maakte om haar stem als acteur te vinden.

"Michael en ik gingen zeker veel met elkaar om. Ik zeg altijd dat alles wat ik over acteren heb geleerd, kwam door zo nauw met hem samen te werken", gaf Drea toe.

"Toen ik begon, was hij de gemakkelijkste, meest genereuze acteur en zo geduldig met mij over het raken van punten en allerlei dingen die geen deel uitmaken van mijn repertoire. Dus ik voelde me veilig bij hem en was in staat om te verkennen en Ik bedoel, ik herinner me dat in het eerste seizoen [Sopranos-maker] David Chase naar me toe kwam op ambachtelijke diensten en zei: 'Weet je, mensen in de montagekamer denken dat jij en Michael echt een stel zijn.' Maar we kenden elkaar toen amper! Ik zei dat het misschien komt omdat we allebei enorme wenkbrauwen hebben."

Aanbevolen: