NeNe Leakes klaagt Bravo en Andy Cohen aan wegens racistische en vijandige werkomgeving

Inhoudsopgave:

NeNe Leakes klaagt Bravo en Andy Cohen aan wegens racistische en vijandige werkomgeving
NeNe Leakes klaagt Bravo en Andy Cohen aan wegens racistische en vijandige werkomgeving
Anonim

NeNe Leakes daagt het productieteam van Bravo, Andy Cohen en The Real Housewives of Atlanta voor de rechter - bewerend dat ze toezicht hielden op een vijandige en racistische werkplek. NeNe, die van 2008 tot 2020 in de show verscheen, zegt dat ze het doelwit was van systemisch racisme van haar co-sterren, en ze kreeg te maken met terugslag omdat ze zich uitsprak.

NeNe Leakes daagt bijna iedereen die erbij betrokken is voor de rechter wegens toezicht op een vijandige werkomgeving

De rechtszaak, die woensdag bij een federale rechtbank in Atlanta is ingediend, beweert dat NBC, Bravo en True een bedrijfs- en werkplekcultuur bevorderen waarin racistisch ongevoelig en ongepast gedrag wordt getolereerd - zo niet, aangemoedigd.”

De rechtszaak roept specifiek haar RHOA-aluin en voormalige vriend Kim Zolciak-Biermann op, hoewel ze niet in de rechtszaak wordt genoemd.

"Vanaf de dag dat de serie begon te filmen, was NeNe het doelwit van systemisch racisme van co-ster Kim Zolciak-Biermann, wat werd getolereerd door Bravo uitvoerend producent Andy Cohen en andere leidinggevenden," zei NeNe's advocaat David deRubertis in een verklaring.

NeNe beweert in gerechtelijke documenten dat Kim iets zei in de trant van: "Ik wil niet met NeNe rondhangen en kip eten", wat volgens haar "een aanstootgevend stereotype over Afro-Amerikanen in stand hield".

Ze beschuldigde haar ex-vriend ook van het gebruik van racistische opmerkingen in seizoen 5 wanneer ze over haar en andere leden van de show sprak en verwees zelfs naar de buurt van mede-huisvrouw Kandi Burruss als 'getto', volgens de Associated Press.

Een andere advocaat van NeNe zei dat "er geen dag voorbijgaat dat NeNe niet wakker wordt met een golf van overweldigende emoties als direct gevolg van deze ongelukkige en vermijdbare gebeurtenissen."

NeNe zegt dat het netwerk niet wilde dat ze zich uitsprak over Black Lives Matter

Leakes beschuldigde het netwerk er ook van te proberen haar ervan te weerhouden vocaal te zijn over de Black Lives Matter-beweging, die de krantenkoppen domineerde terwijl ze onderhandelde over haar contract. Ze zegt dat het netwerk haar opzettelijk uit de vroege afleveringen hield waarin de huisvrouwen BLM aanspraken.

"Terwijl de Black Lives Matter-beweging onze natie overspoelde, had mevrouw Leakes - het historisch meest succesvolle zwarte vrouwelijke talent van Bravo - omarmd moeten worden door NBC, Bravo en True", zegt het pak.

"Het gaat al een tijdje goed met NeNe en Kim", vertelde een bron dicht bij de productie woensdag aan PEOPLE. "Kim weet niet zeker waar dit allemaal vandaan komt."

NeNe zegt dat de bedrijven die in de rechtszaak worden genoemd, de federale arbeids- en antidiscriminatiewetten hebben geschonden en vraagt dat de schadevergoeding tijdens het proces wordt vastgesteld.

Aanbevolen: