Jussie Smollett vraagt nieuw proces aan voor 'racistische' juryselectie

Inhoudsopgave:

Jussie Smollett vraagt nieuw proces aan voor 'racistische' juryselectie
Jussie Smollett vraagt nieuw proces aan voor 'racistische' juryselectie
Anonim

Jussie Smollett geeft niet zonder slag of stoot op.

Het juridische team van de voormalige Empire-ster heeft documenten ingediend om een nieuw proces aan te vragen. Maar dit is alleen als de rechter het oorspronkelijke vonnis herroept en hem niet schuldig acht. In december werd Smollett schuldig bevonden aan wanordelijk gedrag wegens het vervalsen van een politierapport. De jury bepaalde dat het voormalige kindsterretje schuldig was aan vijf van de zes aanklachten tegen hem.

Jussie Smollett beweert dat de jurypool 'besmet' was

Jussie Smollett in blauw pak en zonnebril loopt met groep mensen de rechtbank in
Jussie Smollett in blauw pak en zonnebril loopt met groep mensen de rechtbank in

TMZ meldt dat Smollett beweert dat zijn grondwettelijke rechten zijn geschonden nadat zijn juridische team werd geblokkeerd om deel te nemen aan het juryselectieproces. Het juridische team van de Mighty Ducks-ster zegt dat ze geen vragen mochten stellen aan potentiële juryleden. Het verdedigingsteam van Smollet beweert dat het zwembad "besmet" was en beweerde dat aanklagers een patroon van "racisme" vertoonden toen ze de juryleden kozen.

Jussie Smollett Nigeriaanse broers
Jussie Smollett Nigeriaanse broers

Smollett's juridische team beweert ook dat aanklagers getuigen hebben gedwongen om "valse getuigenissen" af te leggen en zich afvroegen waarom de rechter het publiek en de media de rechtszaal ontsloeg.

Smollett werd veroordeeld in een zwaar onderzocht proces wegens liegen tegen de politie over een racistische, homofobe aanval in Chicago. Hij zal op 10 maart terugkeren naar de rechtbank voor veroordeling.

Jussie Smollett heeft naar verluidt twee broers ingehuurd om hem aan te vallen

Jussie Smollett Nigeriaanse broers 1
Jussie Smollett Nigeriaanse broers 1

Smollett, die zwart en homo is, hield vol tijdens de bijna drie jaar durende juridische strijd die hij in januari 2019 in het centrum van Chicago aanviel.

De 'Mo Better Blues-acteur' beweerde dat zijn aanvallers racistische en anti-homo-uitspraken schreeuwden en een strop om zijn nek deden. Hij ontkende tijdens het proces dat hij de aanval in scène had gezet - met de hulp van de Nigeriaanse broers Abimbola "Abel" en Olabinjo "Ola" Osundairo.

Jussie Smollett gaf toe dat hij een seksuele affaire had met een van de broers

De broers Osundairo werden op 13 februari 2019 vastgehouden en ondervraagd door de politie. Ze werden later op 19 februari vrijgelaten. De volgende dag werd Smollett gearresteerd en beschuldigd van liegen tegen de politie. Hij werd gered met een borgsom van $ 10.000 en werd beschuldigd van 16 aanklachten van wanordelijk gedrag voor het indienen van een vals politierapport.

Abel Osundairo en Jussie Smollett waren te zien op foto's gemaakt in juli en september 2018 en januari 2019. Tijdens het proces vertelde Smollett aan de jury dat hij en Abel samen badhuizen hadden bezocht waar ze 'samen hadden gezoend' en 'samen masturbeerden'. Abel ontkende die beweringen op de tribune en zei dat het paar alleen maar vrienden was.

Jussie Smollett was naar verluidt ongelukkig over zijn carrière

Op de veroordeling van Smollett staat een mogelijke gevangenisstraf van drie jaar. Hij wordt ook aangeklaagd door de stad Chicago nadat het $ 130.000 had uitgegeven aan onderzoek naar wat aanvankelijk werd beschouwd als een vreselijke haatmisdaad.

Smollett vertelde de politie dat twee gemaskerde mannen hem aanvielen in het centrum van Chicago in januari 2019, waar hij zijn populaire FOX-show Empire aan het filmen was.

Bronnen zeggen dat het voormalige kindsterretje niet tevreden was met zijn salaris en zijn carrière wilde promoten.

Aanbevolen: