Eddie Murphy's beroemdste rollen, gerangschikt op hoeveel hij verdiende

Inhoudsopgave:

Eddie Murphy's beroemdste rollen, gerangschikt op hoeveel hij verdiende
Eddie Murphy's beroemdste rollen, gerangschikt op hoeveel hij verdiende
Anonim

Eddie Murphy is een hilarische komiek die een A-lijstacteur is geworden met zijn iconische personages en klassieke films. Hoewel hij zijn carrière in de jaren '70 begon, kreeg hij pas echt erkenning voor zijn getalenteerde acteervaardigheden in de jaren '80, toen hij schitterde in zijn baanbrekende films, 48 Hrs, de Beverly Hills Cop series, en Coming to America. Toen waren de jaren '90 en vroege jaren 2000 nog succesvoller voor hem. Hij sprak zijn twee meest geliefde personages uit, Mushu en Donkey, op dat moment en dat was een van de hoogste punten in zijn carrière.

Mulan en Shrek hebben miljoenen fans gehad sinds ze uitkwamen en Eddie kreeg veel meer fans toen ze zijn geweldige personages zagen. Sindsdien heeft hij niet zoveel succes gehad, maar de personages die hij speelde zullen altijd de personages zijn die mensen zich herinneren. Laten we eens kijken naar wat Eddie Murphy maakte voor elk van zijn beroemdste personages.

7 ‘Shrek’ - $3 miljoen

Dit is misschien wel de beroemdste rol van Eddie Murphy. Donkey zou niet hetzelfde zijn zonder hem en zijn karakter maakte de film nog beter. Hij maakte de scènes hilarisch en zijn stemacteervaardigheden maakten zijn karakter geloofwaardig. Volgens Heavy: Voor zijn rol als Donkey in de Shrek-films werd Eddie Murphy een van de best betaalde stemacteurs in Hollywood. Een Forbes-stuk uit 2010 noemde hem een van de top 10 stemacteurs op de A-lijst, wat de kracht van de animatiefilmserie van Dreamworks aantoont. Murphy kreeg $ 3 miljoen betaald voor zijn rol in de eerste Shrek.”

6 'Komt naar Amerika' - $ 8 miljoen

Coming to America is de eerste live-action hitfilm waarin Eddie speelde. Hij speelde prins Akeem, een verwende prins die naar Amerika gaat om een vrouw te zoeken en hij beleeft onderweg een hilarisch avontuur. Dit was toen hij net zijn carrière als acteur begon en hij er miljoenen mee verdiende. “In 1987 verdiende hij $ 8 miljoen voor Beverly Hills Cop II, dat is hetzelfde als ongeveer $ 18 miljoen vandaag, na correctie voor inflatie. Hij verdiende het jaar daarop nog eens $8 miljoen voor Coming to America”, aldus Heavy. Zijn salaris van $ 8 miljoen van de komediefilm uit 1988 moet gelijk zijn aan ten minste $ 18 miljoen of meer vandaag. Het vervolg, Coming 2 America, kwam vorig jaar uit en Eddie verdiende er waarschijnlijk veel meer geld mee dan met de eerste film.

5 ‘Shrek 2’ - $10 miljoen

Eddie kreeg nog een kans om zijn favoriete en meest geliefde personage, Donkey, te spelen. Donkey heeft nog steeds een grote rol in Shrek 2, maar het verhaal is iets meer gecentreerd rond Shrek en Fiona. Omdat ze aan het einde van de eerste zijn getrouwd, moeten ze hun leven combineren en uitzoeken hoe ze het kunnen laten werken met Fiona's koninklijke familie. Hoewel zijn rol in de film iets minder is, heeft hij met dit vervolg nog meer verdiend. Volgens Heavy, nadat hij $ 3 miljoen ontving voor de eerste Shrek-film, "stegen zijn salaris dramatisch met de tweede aflevering, waarvoor hij $ 10 miljoen kreeg."

4 'Shrek Forever After' - $12 miljoen

Shrek Forever After is de vierde en laatste film in de Shrek-franchise, maar de reden dat Eddies salaris voor Shrek the Third er niet bij staat, is omdat het niet bekend is. Eddie deelde niet wat hij voor die film had gemaakt, maar het moet rond de $ 10 tot $ 12 miljoen zijn geweest, want dat is wat hij maakte voor de tweede en vierde Shrek-films. Met de laatste maakte hij het meeste. Volgens Celebrity Net Worth verdiende Eddie ongeveer "$ 4 miljoen voor Shrek Forever After (mogelijk wel $ 12 miljoen met backend-punten)." Oorspronkelijk zou hij $ 4 miljoen ontvangen voor de animatiefilm, maar hij verdiende meer dan dat nadat het was uitgebracht, omdat het zoveel opleverde aan de kassa.

3 'The Nutty Professor' - $ 16 miljoen

The Nutty Professor was een van de andere populaire live-actionfilms waarin Eddie speelde en hij speelde Sherman Klump samen met enkele van zijn familieleden. Hij verdiende het dubbele van wat hij verdiende voor Coming to America sinds het acht jaar later was en Hollywood hem begon te erkennen als een A-lijstacteur. "Hij verdiende $ 16 miljoen voor The Nutty Professor (1996) … Voor Nutty Professor II ontving hij ook 20% van de bruto-inkomsten, wat zijn totale betaaldag van de film op meer dan $ 60 miljoen bracht", aldus Celebrity Net Worth. Tussen The Nutty Professor en het vervolg verdiende hij bijna $ 80 tussen hen beiden.

2 'Doctor Dolittle' - $ 17,5 miljoen

Twee jaar nadat hij in The Nutty Professor was, speelde hij Dr. John Dolittle in de klassieke familiefilm, Doctor Dolittle. Het is een film waar elk kind uit de jaren 90 naar kijkt. Niemand kan een schattige film vergeten waarin dieren kunnen praten. En hij kreeg een enorm salaris voor de klassieke film. Volgens Celebrity Net Worth verdiende Eddie ongeveer "$ 17,5 miljoen voor Doctor Dolittle." Het was destijds een van zijn hoogste salaris voor een film en hij verdient nu nog meer. Hij verdiende ook $ 20 miljoen voor het vervolg, Doctor Dolittle 2.

1 'Mulan' - Ongeveer $ 20 miljoen

Naast Donkey is Mushu een van Eddies beroemdste en populairste personages. Mulan is al een geweldige tekenfilmklassieker, maar het karakter van Mushu maakte het nog beter en maakte zoveel Disney-fans aan het lachen. "Murphy sprak ook de stem van Mushu in Disney's Mulan, en hoewel het niet precies bekend is hoeveel hij voor deze voorstelling werd betaald, bracht de film in 1998 wereldwijd meer dan $ 300 miljoen op. Het hoeft geen betoog dat zijn salaris behoorlijk fors moet zijn geweest", aldus Zwaar. We vermoeden dat hij ongeveer $ 20 miljoen verdiende, aangezien hij op dat moment ongeveer $ 15 tot $ 20 miljoen voor zijn films verdiende en de film veel geld verdiende aan de kassa. Eddie heeft andere bekende rollen in Daddy Day Care, The Haunted Mansion, Norbit en Tower Heist, maar het is niet duidelijk hoeveel hij voor hen verdiende.

Aanbevolen: