Hoe Jemima Kirke zich echt voelde om de vrouw van Joe Alwyn te spelen in 'Conversations With Friends

Inhoudsopgave:

Hoe Jemima Kirke zich echt voelde om de vrouw van Joe Alwyn te spelen in 'Conversations With Friends
Hoe Jemima Kirke zich echt voelde om de vrouw van Joe Alwyn te spelen in 'Conversations With Friends
Anonim

Hulu's gesprek met vrienden krijgt veel aandacht, vooral omdat het de hoofdrol speelt van Taylor Swift's vriend, Joe Alwyn. En fans hebben absoluut dorst naar Joe, vooral vanwege bepaalde scènes en foto's achter de schermen die hij heeft gedeeld. Hoewel Joe misschien beroemd is vanwege zijn rol bij T-Swift, is hij zeker niet zo ervaren als acteur als een paar van zijn medesterren. Voornamelijk Jemima Kirke.

De show, die is gebaseerd op de roman van Sally Rooney, toont de voormalige Girls-ster als Melissa, de vrouw van de man die een affaire heeft met het hoofdpersonage. Ze is het tegenovergestelde van het personage dat Jemima in Girls speelde, en laat zo zien hoe veelzijdig een acteur ze werkelijk is. Maar net als Jemima is ze niet altijd een sympathiek personage. Hoewel zij het is die wordt bedrogen, is het heel duidelijk dat Melissa's relatie met Joe Alwyn's Nick niet is wat het is. Gezien de complexiteit van het personage en de achterbank die ze vaak aan de leiding neemt, zou niet elke acteur aangetrokken worden tot de rol. Dit is wat Jemima echt van Melissa vindt…

Jemima Kirke speelt een zeer ingehouden Melissa tijdens gesprekken met vrienden

Tijdens een recent interview met Vulture, sprak Jemima over het feit dat haar karakter niet alleen in een hokje is geplaatst als een boze vrouw die omgaat met een echtgenoot die haar heeft bedrogen. Hoewel ze zeker haar momenten van woede heeft, is het personage veel minder een archetype. Een deel hiervan heeft te maken met het feit dat ze zelf eerder een affaire heeft gehad. En dat komt deels doordat ze zo zelfbewust is.

Melissa is duidelijk gekwetst door de keuze van haar man om een affaire te hebben en (erger) verliefd te worden. Maar ze weet ook dat ze er niet hypocriet over kan zijn.

"Het is zo'n lastig gebied, niet alleen omdat ze vals speelde en de hypocrisie daarvan", legde Jemima uit aan Vulture. "Geen enkel geval van vals spelen is hetzelfde als het vorige, omdat elke ontrouw zijn details heeft en de details er altijd toe doen. Het is niet 'Nou, je hebt vals gespeeld, en dus heb ik vals gespeeld, en dus zijn we zelfs nu!' Nee. Zo werkt het niet. De details die het meest prikken in Nicks relatie met Frances, is dat hij verliefd werd. En verliefd worden is een heel ander verraad. Het is ook iets wat hij niet kan helpen, namelijk de grootste liefdesverdriet ervan. Het is iets wat hij haar niet heeft aangedaan. Het is heel gemakkelijk om boos te zijn op iemand voor iets dat ze je hebben aangedaan. Het is veel moeilijker om boos op iemand te zijn vanwege een gevoel."

Wat betreft enkele van Melissa's acties in de tweede helft van het eerste seizoen, gelooft Jemima dat ze eindelijk in staat was om haar woede op een subtielere manier dan alleen maar op te blazen.

"Ik denk dat veel van haar acties tijdens [hun polyamoreuze relatie] opzettelijk waren. Haar doel was om te laten zien dat Frances meer had afgebeten dan ze kon kauwen. Ze zou het Frances niet gemakkelijk maken. Ze zou haar in het diepe gooien van wat het inhoudt om een relatie te hebben. De persoon die u kiest, zal gebrekkig zijn en zal enigszins niet bij u passen. Ben je bereid een relatie aan te gaan die niet altijd seksueel en niet altijd romantisch is zoals Melissa is? Ze probeert haar te laten zien dat ik sterker ben dan jij. Ik ben op het niveau van de baas in een relatie en jij niet, en ik wil je daarover een spoedcursus geven. Het is onmogelijk dat ze zo onbaatzuchtig is. Er moet iets zijn dat haar dient bij het kiezen van de hoofdweg, bij het toestaan van de relatie. Het ding waardoor ze er beter uitziet dan Frances is om de niet-jaloerse te zijn, om de meer stoïcijnse, stabiele vrouw te zijn."

Is Jemima Kirke gek, haar rol is klein

Aangezien Jemima Kirke gemakkelijk een van de grootste namen in de cast van Conversations With Friends is, verwachtten velen dat haar rol beslist groter zou zijn. Maar aangezien het verhaal werd verteld vanuit het perspectief van Frances (Alison Oliver), was er niet veel ruimte voor haar personage op het scherm. Maar dat betekent niet dat Jemima's afwezigheid gevoeld werd. Haar rol was essentieel voor het eerste seizoen en Jemima wist dat.

"Het is altijd geweldig om minder schermtijd te hebben, omdat het minder werk is. Maar het is geen kaart om uit de gevangenis te komen. Je moet zoveel in elke actie stoppen omdat elke actie zo normaal en alledaags en alledaags is, " legde Jemima uit aan Gier. "Als je dingen vanuit het perspectief van Frances bekijkt, is de enige plek die beperkend is in het boek, omdat we als lezer niet kunnen zien wat zij ziet. We kunnen niet zien hoe Melissa eruit ziet, we kunnen niet zien wat haar acties zijn, we kunnen het object dat Frances interpreteert niet zien. Dat is waar het zo verrijkend is om iets in film te veranderen. Er staat veel op het spel omdat je iets echt kunt verpesten. Of het is een kans om het zo veel beter te maken omdat je onthullen eigenlijk een foto van wat de persoon ziet. Ik zou zeggen dat het veelomvattend was om haar te kunnen zijn in plaats van alleen maar over haar te lezen."

Aanbevolen: