Hoe Sebastian Stan echt voelde over het spelen van The Mad Hatter op 'Once Upon A Time

Inhoudsopgave:

Hoe Sebastian Stan echt voelde over het spelen van The Mad Hatter op 'Once Upon A Time
Hoe Sebastian Stan echt voelde over het spelen van The Mad Hatter op 'Once Upon A Time
Anonim

Het lijkt misschien alsof Sebastian Stan uit het niets op het toneel sprong als Bucky Barnes in Captain America: The First Avenger, maar hij was op het toneel voordat hij zijn rol in de MCU op zich nam.

Na zijn eerste optreden als Bucky, had je gedacht dat hij zou gaan schitteren in een aantal echt geweldige projecten, maar in plaats daarvan kreeg hij een rol als terugkerend personage in een ABC-show. Once Upon a Time om precies te zijn. Hij speelde Jefferson, ook bekend als The Mad Hatter. Ja, wij hebben het ook nooit geweten.

Hij had slechts ongeveer zes afleveringen in de show totdat hij moest vertrekken om Bucky opnieuw te spelen in Captain America: The Winter Soldier, dus het was misschien een uitkomst dat hij werd gecast als het MCU-personage. Het zorgde ervoor dat hij het personage langer niet kon spelen.

Maar wat vindt Stan van zijn dagen als personage uit het verhalenboek? Moeten we het voor je uitzoeken?

Hij was een scène-stealer

Stan verscheen als The Mad Hatter (gebaseerd op het Alice in Wonderland-personage van Lewis Carroll) in seizoen één van OUAT. Zijn naam is Jefferson, naar de rockband Jefferson Airplane met een aan Carroll gerelateerd nummer genaamd "White Rabbit". Hij wordt The Mad Hatter of Hatter genoemd, hoewel Carroll deze term nooit gebruikt om het personage te beschrijven.

Zoals alle personages van OUAT, is het personage van Jefferson nauw gebaseerd op het originele personage uit het verhalenboek, maar er is een wending. Hij is een dief die zijn hoed als portaal gebruikt om naar andere werelden te reizen. Weet iemand nog wanneer hij werd onthoofd door de Rode Koningin en leefde om het verhaal te vertellen?

Decider schreef dat hij een totale scene-stealer was toen hij in de eerste twee seizoenen als het personage speelde.

"Stan ha alt het beste uit de rol en doordrenkt hem met lagen van sinistere dreiging, guitige charme en echte moedeloosheid over het verlies van zijn dochter", schreven ze."Alles bij elkaar is het een sappige wending van de acteur. Hij pakt het deel met oprechtheid en verwondering aan, en ja, een meer dan een klein beetje campy-plezier."

Maar wat trok Stan aan in Jefferson? Hij speelt graag personages die het tegenovergestelde van hem zijn.

“Het is leuker als je iets anders kunt doen dan jezelf. Ik vind het leuk om te denken dat ik een interessant persoon ben, maar om eerlijk te zijn weet ik niet hoe interessant ik eigenlijk ben , zei Stan in een interview met Buro. Singapore.

"Steeds meer voel ik een verantwoordelijkheid om betrokken te willen zijn bij belangrijke verhalen die verteld willen worden, of die mensen op een bepaalde manier beïnvloeden en een stem geven aan personages die misschien niet zo gemakkelijk gehoord worden. Mensen die dingen in hun leven of ongewone omstandigheden overwinnen."

Ze wilden hem voor een spin-off

In 2013 meldde Deadline dat ABC op zoek was naar een spin-off van OUAT met The Mad Hatter als hoofdpersoon. In het begin wilden ze Stan natuurlijk, omdat hij de show had gestolen tijdens zijn periode van zes afleveringen, maar hij kon zich niet binden omdat hij al onder contract stond in de MCU.

Dit was ook rond de tijd dat Captain America: The Winter Soldier begon met filmen. Toen ze Stan niet konden krijgen, besloten ze het personage te herschikken. De makers van OUAT, Adam Horowitz en Edward Kitsis, waren aan boord.

Ze wilden dat het personage aan het einde van het seizoen een gastoptreden zou maken, de reacties van de fans zou voelen en dan zou beslissen over de spin-off.

THR schreef: "Hoewel het spin-off-project zich in een zeer vroeg stadium bevindt, overweegt ABC of er een korte presentatie zal worden gefilmd of dat er later dit seizoen een achterdeurpiloot zal worden uitgezonden. Het zou een late toevoeging zijn aan ABC's pilotpool en zou strijden om een slot in de herfst van 2013."

Maar de show kwam uiteindelijk niet goed. Op PaleyFest zei Kitsis: "We hebben geen plannen om iemand te herschikken", als reactie op de geruchten spin-off. Hij ging verder met te zeggen dat Stan "een erg drukke man" is en "ik weet niet wanneer hij zijn weg naar ons zal vinden [op Once Upon a Time]."

Hij is nooit teruggekeerd. In feite bleef hij in de MCU en is er nog steeds. Dus dit roept de vraag op; heeft Bucky Stan gered? Als hij echt genoten had van zijn tijd als The Mad Hatter, zou hij geen auditie hebben gedaan voor Bucky, toch?

We weten niet precies hoe Stan zich voelde over zijn tijd als Jefferson, maar we kunnen raden dat hij zijn gelukkige sterren bedankte dat hij als Bucky was gecast. Hij speelde in vier andere MCU-films na Winter Soldier en heeft net The Falcon and the Winter Soldier uitgespeeld.

Nu speelt hij de hoofdrol als Tommy Lee van Motley Crue in Pam & Tommy. Dus we bedanken OUAT voor het geven van Stan de ervaring die hij nodig had, maar we zijn veel blijer dat hij ervoor koos om naar de MCU te gaan in plaats van te blijven als The Mad Hatter. Als hij ervoor had gekozen om in de ABC-show te blijven, zou dat een gekke beslissing zijn geweest die alleen zijn personage had kunnen nemen.

Aanbevolen: