Wie is Gayle? Wat u moet weten over de 'ABCDEFU'-zanger

Inhoudsopgave:

Wie is Gayle? Wat u moet weten over de 'ABCDEFU'-zanger
Wie is Gayle? Wat u moet weten over de 'ABCDEFU'-zanger
Anonim

Het was nog niet zo lang geleden dat Taylor Gayle gewoon een andere onbekende zanger uit Texas was. Maar nu heeft de jonge artieste net voet aan de grond gezet in de muziekindustrie met explosief succes met haar hit-single "abcdefu", kort nadat ze getekend had bij Atlantic Records. Het no-nonsense volkslied is toch wel verfrissend om een 17-jarige zangeres te horen, "A-B-C-D-E, F you / And your mom and your sister and your job / And your broken-a car and that dat noem je kunst."

De virale TikTok-hit zelf is van de ene op de andere dag een succes geworden voor de zanger, met een piek op nummer drie in de Billboard Hot 100. Dat gezegd hebbende, er v alt nog zoveel te leren over de zangeres en haar recente reis naar muziek. Vanaf haar vroege begin in de muziek en haar aankomende EP, hier is wat je moet weten over Gayle en waarom je haar carrière in de gaten moet houden.

6 Gayle werd ontdekt door een voormalige 'American Idol'-rechter

Taylor Gayle ontwikkelde haar interesse in muziek al op jonge leeftijd. Ze begon te zingen op 7-jarige leeftijd en vestigt zich nu in Nashville, de geboorteplaats van enkele van de geweldige popiconen zoals Taylor Swift,om haar muzikale carrière voort te zetten. Als jonge zangeres speelde Gayle ooit 90 optredens in een tijdsbestek van zes maanden, net op 10-jarige leeftijd in willekeurige bars, winkelcentra, basketbalwedstrijden, zelfs op conventies van schapenverkopers.

Voordat ze de hitparade bereikte met het ultieme break-up-lied, had ze een reeks singles in eigen beheer uitgebracht voor verschillende successen zoals 'happy for you', 'sinaasappelschil' en 'dumba'. Een voormalig American Idol-jurylid Kara DioGuardi ontdekte haar talent kort na het uitbrengen van deze singles.

"Ik was 14, we ontmoetten elkaar via dit pop-upevenement waar in feite een heleboel e-mails naar mensen werden gestuurd. Het was op deze Facebook-advertentie, je moest je binnen 30 minuten aanmelden. Mijn moeder deed het omdat ze naar Kara keek op American Idol, en ze snapte het, "herinnerde ze zich in een interview met Flaunt Magazine.

5 Gayle is getekend bij Atlantic Records

Niet te lang nadat hij werd ontdekt door de voormalige rechter, tekende Gayle een lucratieve platendeal bij Atlantic Records, hetzelfde label dat onder meer Ed Sheeran, Aretha Franklin, Bruno Mars en meer huisvest. Nadat hij op 17-jarige leeftijd een grote deal had gesloten, voelt de hele ervaring nog steeds onwerkelijk voor de zanger, zelfs na het explosieve succes van de debuutsingle.

"Eerlijk gezegd wilde ik al sinds mijn 12e bij Atlantic Records tekenen. Vooral toen ik wist wat een platenlabel was, is het een prestigieus label. Het voelt nog steeds niet echt, het voelt nog steeds nep als ik' ik vertel het aan mensen. Ik heb bijna het gevoel dat ik lieg, maar dat is niet zo", herinnert ze zich in hetzelfde interview.

4 Waarom Gayle 'ABCDEFU' bijna niet uitbracht

De rijzende alt-popster bracht het nummer echter bijna niet uit als de eerste single waarmee haar carrière begon. In een ander interview met NME onthulde ze dat ze al een ander nummer in gedachten had om uit te brengen, maar besloot dit op het laatste moment te veranderen.

"Op een gegeven moment was ik van plan om een heel ander nummer uit te brengen in plaats van 'abcdefu', omdat ik ervan overtuigd was dat mensen het niet leuk zouden vinden, dus ik speelde er eeuwenlang hersenspelletjes met mezelf over, " ze zei: "Ik ben blij dat ik ermee door ben gegaan, want toen ik het refrein schreef met mijn beste vriend, wisten we dat het speciaal was."

3 Hoe 'ABCDEFU' speciaal is voor Gayle

Dus, hoe wordt "abcdefu" zo pakkend? Het is aan jouw interpretatie, maar voor de Taylor Gayle zelf komt het nummer van een persoonlijke plek. In hetzelfde interview onthulde Gayle dat ze haar inspiratie putte uit een echte ex-geliefde en zelfs zijn slaapkamer en omgeving nabootste in de muziekvideo.

"Ik had zin om een liedje te schrijven over het vertellen van mijn ex en zijn hele familie om op te rotten en dan in te breken in zijn huis om de muziekvideo te filmen, zou misschien een beetje veel zijn geweest. Ik heb zeker geprobeerd om opnieuw- maak zijn rettoom naar mijn beste vermogen en eerlijk gezegd, het is redelijk dichtbij, "zei ze tegen The Honey Pop.

2 Gayle's muzikale inspiraties

Net als ieder van ons heeft Gayle een paar muzikale inspiraties gehad in haar leven. Opgroeiend als jonge zangeres voelde ze zich het meest geïnspireerd door wijlen Queen of Soul Aretha Franklin. Nu heeft ze getekend bij hetzelfde label als haar muzikale held.

"Ik aanbid letterlijk de grond waarop ze loopt! Toen ze opgroeide, sprak haar stem echt tot me, en ze deed me beseffen dat ik letterlijk niets anders in deze wereld kan doen dan muziek maken", zei ze tegelijkertijd interview.

1 Wat volgt er voor Gayle?

Dus, wat is de toekomst voor Taylor Gayle? De 17-jarige rebelse zangeres is duidelijk nog maar net begonnen en maakt zich nu op om haar debuut EPA Study of the Human Experience Volume One uit te brengen onder Atlantic. Het project wordt op 18 maart uitgebracht. Ze belooft haar fans het hoogtepunt van de angst die ze als tiener ervaart in de plaat vast te leggen en heeft zojuist haar tweede gitaar-aangedreven single "ur just horny" uitgebracht met matig succes.

Aanbevolen: