Hoe goed doet het merk Tequila 818 van Kendall Jenner het?

Inhoudsopgave:

Hoe goed doet het merk Tequila 818 van Kendall Jenner het?
Hoe goed doet het merk Tequila 818 van Kendall Jenner het?
Anonim

De Kardashian-klan schuwt het nooit om nieuwe zakelijke gebieden te betreden - en lijkt blij om alles uit te proberen, van dameskleding tot een onafhankelijke kerk. Dus toen Kendall Jenner haar voornemen aankondigde om een tequila-merk te lanceren, was dat geen enorme schok. Sinds de lancering van Tequila 818 in mei 2021, heeft het model dat ondernemer is geworden, hard gewerkt om van haar merk een van de bestverkochte tequila's te maken en heeft ze zelfs haar zussen erbij gehaald om haar drank naar online gebruikers te pushen.

Ondanks het succes met haar nieuwe onderneming, heeft Jenner ook gevochten tegen een hele reeks moeilijkheden. Dus met welke problemen heeft Tequila 818 te maken gehad sinds het in de schappen van de slijterij ligt, en hoe doet het merk het in het algemeen?

6 Kendall Jenner's eerste lancering voor Tequila 818 was een enorm succes

Toen Kendall aankondigde dat ze begin vorig jaar haar eigen merk tequila zou uitbrengen, waren fans verheugd een fles van de beroemde Mexicaanse drank te bemachtigen. Jenner is niet de eerste grote celeb die tequila probeert te distilleren, met Rita Ora's Prospero Tequila en Dwayne 'The Rock' Johnson's Tremana Tequila die al op de markt zijn. In feite lijkt het erop dat de meeste beroemdheden nu een deel van de alcoholmarkttaart hebben; Bob Dylan heeft X Heaven's Door Whiskey, terwijl Ryan Reynold Aviation Gin verkoopt en Lenny Kravitz X Dom Perignon heeft.

Ondanks een drukke markt, zorgde de verkooplancering in mei 2021 nog steeds voor golven - flessen Tequila 818 waren binnen vier uur nadat ze beschikbaar kwamen voor verkoop uitverkocht.

5 Tequila 818 heeft persoonlijke betekenis voor Kendall Jenner

Kendall heeft er lang naar verlangd om haar eigen bedrijf op te richten, volledig los van haar modellencarrière en familie. Met Tequila 818 was ze in staat om precies dat te doen.

Met een persoonlijk tintje, is het merk vernoemd naar het netnummer van de San Fernando Valley waar Jenner opgroeide. Het was ook belangrijk voor haar dat het product van hoge kwaliteit was; de drank is handgemaakt in kleine batches met behulp van agave die wordt geoogst in Jalisco, Mexico, voordat hij wordt gekookt in steenovens en gerijpt in Franse eiken vaten.

4 Maar Tequila 818 is ook het doelwit van een rechtszaak

De zaken kwamen echter in troebel water toen Kendall verstrikt raakte in een juridisch drama waarbij haar merk betrokken was, met beweringen dat ze het productontwerp had gestolen. Een soortgelijk merk, Tequila 512, beweert dat zijn rivaal tequila heeft verkocht 'met behulp van een zeer onderscheidend logo en kleurenschema dat sinds 2015 bestaat. En uit de hele wereld van kleuren en vormen om te gebruiken voor productontwerp, koos verdachte ervoor om kopieer de kenmerkende zwarte letters van de eiser in een verticale gele rechthoek,' aldus de rechtszaak.

3 Kendall Jenner vecht echter tegen de claim

Kendall wijst de claims echter af en haar juridische team vecht de zaak aan. Vertegenwoordigers van 818 Tequila zeiden tegen de Daily Mail: '818 gelooft niet dat deze beweringen gegrond zijn.'

'Ze hebben alle tijd gehad om alles in het werk te stellen om dit te corrigeren sinds het vorig jaar voor het eerst in de media opdook, maar in plaats daarvan hebben ze ervoor gekozen het te negeren. We hebben niet alleen het recht om onze handelsmerken te beschermen, we hebben ook een wettelijke verplichting om dit te doen. Ze weten dit en plaatsen ons in deze positie waarin we geen andere keuze hebben dan actie te ondernemen om onze unieke merkidentiteit te beschermen.'

Kendall vecht op tal van fronten en heeft ook te maken gehad met claims van culturele toe-eigening en uitbuiting van agaveboeren. Het noemen van haar Mexicaanse geest naar een netnummer van Calabasas werd door velen als onwetend beschouwd omdat ze de Mexicaanse erfenis van het drankje over het hoofd zagen.

2 Kendall Jenners merk heeft prijzen gewonnen

Ondanks controverses over branding, was de smaak van Tequila 818 de echte test van zijn kwaliteit. Volgens Jenner heeft het prestigieuze prijzen gewonnen.

Jenner schreef op Instagram dat haar merk de Best Reposado Tequila had gewonnen bij de World Tequila Awards en de Chairman's Trophy bij de Ultimate Spirits Challenge.

"Al bijna vier jaar ben ik op reis om de best smakende tequila te maken", schreef Jenner op Instagram, waarmee hij de lancering van het bedrijf onthulde.

“Na tientallen blinde smaaktesten, uitstapjes naar onze distilleerderij, anoniem meedoen aan wereldproefwedstrijden en WINNEN (?), denk ik 3,5 jaar later dat we het hebben gedaan!

"Dit is alles wat we het afgelopen jaar hebben gedronken en ik kan niet wachten tot iedereen dit in handen krijgt om er net zo van te genieten als wij!"

1 Tequila 818-verkoop is enorm succesvol geweest

Qua verkoop is Kendalls nieuwe bedrijf enorm succesvol gebleken. In december vorig jaar heeft het tequila-merk meer dan 136.000 dozen of 1,5 miljoen flessen tequila verzonden.

"We zijn verheugd om de groei van 818 Tequila te zien en de verkoop blijft onze verwachtingen overtreffen", aldus Mike Novy, President en COO."De verhoogde smaakprofielen van 818 Tequila zijn gecreëerd om een bloeiende markt kennis te laten maken met een tequila-ervaring die ze kunnen proeven. Kendall is een sterke vrouwelijke stem in de industrie en leidt een merk dat staat voor duurzaamheid en tegelijkertijd bekroonde smaak levert."

Boten omhoog!

Aanbevolen: