Whitney Houston had een emotioneel interview met Diane Sawyer

Inhoudsopgave:

Whitney Houston had een emotioneel interview met Diane Sawyer
Whitney Houston had een emotioneel interview met Diane Sawyer
Anonim

Whitney Houston was halverwege de jaren '90 ongetwijfeld een van de grootste artiesten ter wereld toen ze een reeks nieuwe onderscheidingen aan haar carrière toevoegde dankzij haar doorbraakhit I Will Always Love You. Tegen de tijd dat de overleden zangeres haar vierde album My Love Is Your Life in 1998 zou uitbrengen, had Houstons reputatie echter een behoorlijke deuk opgelopen na een reeks negatieve krantenkoppen over haar privéleven.

In 1992 trouwde de hitmaker I Look To You, wiens landgoed naar verluidt $ 21 miljoen waard is, met R&B-zanger Bobby Brown, met wie ze het jaar daarop hun dochter Bobbi Kristina zou verwelkomen. Kort nadat ze met Brown trouwden, merkten fans dat het gedrag van Houston veranderde; haar gewicht begon te dalen, en sommigen zeiden dat ze gewoon niet de Whitney-mensen waren waar ze verliefd op werden.

In 2001 toonde Houston haar schokkend dunne gest alte tijdens het optreden tijdens het Michael Jackson-tributeconcert, waardoor fans zich geen zorgen maakten. Bovendien zeiden kijkers van de televisieshow dat haar stem tijdens haar set kraakte, wat Houston later zou aanzetten tot een sit-down met Diane Sawyer om het record recht te zetten op haar gezondheid.

Whitney Houston toegelaten tot vroegere demonen

Eind 2002 had Houston een gesprek met Diane Sawyer van Primetime, voorafgaand aan de release van haar vijfde album, Just Whitney.

Het interview zou sterk focussen op het toen meest recente oeuvre van de zangeres, hoewel Houston ook open stond om het record recht te zetten, aangezien de krantenkoppen over haar gezondheid over elk groot nieuwskanaal waren gepleisterd.

De wereld was ervan overtuigd dat Houston drugs misbruikte - een onderwerp waar de laatste een beetje defensief over werd nadat ze werd ondervraagd over de vraag of ze een drugsprobleem had.

Maar ze hield vol dat haar slechte gewoonten lang in het verleden waren.

"Ik heb veel gefeest. Geloof me: ik heb gefeest, "legde Houston uit.

Je komt op een punt waarop je weet dat het feest voorbij is. Dat was een moment in de tijd dat me overkwam, waar ik doorheen ging, dat ik voorbij ben. Ik ben er voorbij. Het is voorbij. Het is klaar.”

Whitney was gezond, beweerde ze

Later in het interview, toen Sawyer Houston ondervroeg over haar huidige gezondheid, sloeg de Grammy-winnaar terug en zei dat ze zeker "niet ziek" was.

Sawyer voegde eraan toe dat velen zich zorgen maakten over haar fragiele toestand toen ze het podium sierde van Jackson's tribute-show, en haar magere uiterlijk liet zien, terwijl fans zich begonnen af te vragen of Houston "stervend" was.

Laten we dat duidelijk maken. Ik ben niet ziek, oké? Ik ben altijd een mager meisje geweest. Ik zal nooit dik worden. Als mijn zenuwen slecht zijn en als ik emotionele stress heb er in mijn leven gaande is, is het erg moeilijk voor mij om dingen te eten en te slikken.”

Op de vraag waarom Houston dacht dat ze helemaal klaar was met drugs, vertelde ze: “Ik ben er niet meer zo enthousiast over. … Het was nieuw, ik heb gefeest, en het is klaar. Ik ben een persoon die leven heeft en wil leven. Ik zal niet breken.'

De dood van Whitney Houston 10 jaar later

Whitney Houston stierf op 11 februari 2012 in The Beverly Hilton in Beverly Hills.

Ze werd bewusteloos gevonden in haar suite terwijl ze ondergedompeld was in haar badkuip. Paramedici vonden Houston niet reagerend en voerden reanimatie uit voordat ze haar om 15.55 uur dood verklaarden.

De volgende maand verklaarde de lijkschouwer van Los Angeles County dat de dood van Houston werd veroorzaakt door verdrinking en de gevolgen van hartaandoeningen en drugsgebruik.

De hoeveelheid drugs die in het lichaam van de zangeres werd gevonden, was voldoende om aan te geven dat ze de stof kort voor haar overlijden had gebruikt. Toxicologische rapporten onthulden later dat Houston extra medicijnen in haar systeem had: Benadryl, Xanax, cannabis en Flexeril.

Haar dood werd beschouwd als een 'ongeluk'.

Sprekend over de dood van haar dochter in een interview met Entertainment Tonight in 2015, zei Cissy Houston dat de I'm Your Baby Tonight-zangeres haar best deed door haar weg te vinden door een giftige business genaamd de muziekindustrie.

“Dit bedrijf is echt slecht, weet je wat ik bedoel? Maar ze deed haar best', legde ze uit.

“Whitney was een heel zacht en gemakkelijk persoon … Ze was aardig. Ze was vrij van hart. Dat alles, en soms behandelden mensen haar niet aardig.'

Aanbevolen: