Deze nummers van de 'Moon Knight'-soundtrack zijn viraal gegaan

Inhoudsopgave:

Deze nummers van de 'Moon Knight'-soundtrack zijn viraal gegaan
Deze nummers van de 'Moon Knight'-soundtrack zijn viraal gegaan
Anonim

In navolging van het epische filmische evenement Avengers: Endgame was het nooit gemakkelijk voor Marvel om te bereiken. Met fase 4 van het Marvel Cinematic Universe met de introductie van nieuwe Disney+ plus-shows zoals WandaVision, Loki en Hawkeye, is het succes van het nieuwe Marvel-tijdperk enorm geweest. Met name de release van Marvel's gloednieuwe serie Moon Knight stond onmiddellijk op nummer 1 van de eerdere shows met de meeste views bij release voor een nieuw Marvel-project.

In de revolutionaire serie speelt de enorm succesvolle en getalenteerde Oscar Isaac als Marc Spector (en Steven Grant), een ex-huurling met een dissociatieve identiteitsstoornis die vecht om de mensheid te redden onder de slavernij van de oude Egyptische god van de maan, Khonshu (V Murray Abraham). Hoewel de serie veel lof heeft gekregen voor verschillende aspecten, zoals plot, cinematografie en acteerwerk, lijkt de soundtrack voor de show ook een behoorlijke impact te hebben gehad op het publiek. Laten we dus eens kijken naar enkele van de nummers die viraal zijn gegaan nadat ze op Moon Knight te zien waren.

7 ‘Day ‘N’ Nite’ door Kid Cudi

Als eerste binnen, hebben we de allereerste muzikale smaak van de nu enorm succesvolle serie. In januari 2022 werd de trailer voor Moon Knight uitgebracht. In de trailer konden fans een eerste blik werpen op wat er zou komen in de psychologische verbijsterende thriller, terwijl scènes van Isaac als de worstelende Steven Grant/Marc Spector speelden over de griezelige vertelling en gesamplede track van Kid Cudi's "Day ' N'Nite". Het originele nummer, dat in 2008 werd uitgebracht, maakte deel uit van de debuutmixtape A Kid Named Cudi van de rapper. Bij de release van de Moon Knight-trailer twitterde Kid Cudi zelf over het gebruik van zijn nummer waarin hij verklaarde hoe "ziek" het was.

6 ‘Een man zonder liefde’ door Engelbert Humperdinck

Daarnaast hebben we een popsong uit de jaren 60 nieuw leven ingeblazen door het gebruik ervan in Moon Knight. Tijdens de eerste aflevering van de serie, "The Goldfish Problem", terwijl de belangrijkste Marvel-titelkaartreeks op het scherm begint, is een zacht gezoem van Engelbert Humperdinck's "A Man Without Love" te horen. Het nummer speelt dan verder in de volgende scène waarin het publiek kennismaakt met Steven Grant en zijn uitgebreide ochtendroutine terwijl hij controleert op tekenen van slaapwandelen gedurende de nacht. Het nummer speelt dan later opnieuw na een bijzonder fysieke scène, waarna Steven weer wakker wordt in zijn appartement en aanneemt dat de hele reeks gedroomd was. De ballad werd oorspronkelijk uitgebracht in 1968 en was gebaseerd op de Italiaanse versie "Quando M'Innamoro" van Anna Identici en The Sandpipers. Met de recente release van Moon Knight is het nummer echter overal op sociale media opgeblazen, vooral op TikTok.

5 'El Melouk' door Ahmed Saad Feat. 3enba & Double Zuksh

Een ander Moon Knight-nummer dat overal op TikTok opblies vanwege zijn functie in de serie, was het 2021-nummer "El Melouk" van Ahmed Saad met 3enba en Double Zuksh. Het nummer verscheen tijdens de tweede aflevering van de Marvel-show, "Summon The Suit", en speelde over de aftiteling. Zoals de eindscène van de aflevering liet zien aan Marc Spector in Caïro, stroomde het hedendaagse Egyptische nummer dat volgde mooi en maakte fans enthousiast over de volgende aflevering in Egypte. Ondanks dat het nummer een heel jaar eerder in 2021 werd uitgebracht, na de functie op Moon Knight, begonnen fans van over de hele wereld hun waardering te tonen voor het nummer, waardoor het viraal ging op TikTok.

4 ‘Enta’ door DJ Kaboo

Een ander Egyptisch nummer dat erkenning en lof oogstte vanwege zijn functie in Moon Knight was "Enta" van de Egyptische artiest DJ Kaboo. Net als Humperdinck's "A Man Without Love", werd het overwegend instrumentale nummer gespeeld over de Marvel-titelkaart tijdens de derde aflevering van de show, "The Friendly Type". De muziek van de artiest was ook te zien op een eerder moment in de serie tijdens de eerste aflevering waarin DJ Kaboo's nummer "Arab Trap: Made In Egypt" zwak speelde boven een scène waarin Steven het museum verlaat waar hij werkt. De introductie van de muziek van DJ Kaboo betekende een enorme mijlpaal voor Marvel, want volgens de eigen Instagram-pagina van de DJ was het de eerste keer dat het werk van een Arabische muzikant op een Marvel-project te zien was.

3 ‘Every Grain Of Sand’ van Bob Dylan

Vervolgens hebben we nog een nummer uit het verleden dat nieuw leven is ingeblazen door zijn functie op Moon Knight met Bob Dylans hit 'Every Grain Of Sand' uit 1981. Deze klassieke hit was het allereerste nummer in de hele serie. Tijdens Moon Knight's griezelige openingsscène van schurk Arthur Harrow (Ethan Hawke) die een oud ritueel uitvoert waarbij zijn schoenen worden gevuld met gebroken glasscherven, speelt het vredige zachte rocknummer op de achtergrond en creëert een perfecte nevenschikking.

2 'Maak me wakker voordat je gaat' door Wham

Een andere klassieke hit uit de jaren 80 die tijdens de eerste aflevering speelt, is het popsong "Wake Me Up Before You Go-Go" uit 1984 van het Engelse popduo Wham!. Net als Dylan's "Every Grain Of Sand", speelt het nummer perfect in op het komische aspect van de show, aangezien het wordt gespeeld tijdens een intense achtervolgingsscène. Net als vele andere nummers van de show, ging "Wake Me Up Before You Go-Go" viraal op sociale media na zijn functie op Moon Knight, ondanks dat het al een iconisch nummer was.

1 'Salka' door Hassan Shakosh Feat. Wegz

En tot slot hebben we nog een Arabische hit met "Salka" van Hassan Shakosh met Wegz. In de serie speelt dit snelle en vrolijke nummer tijdens de derde aflevering. Het lied is te horen tijdens een scène waarin Marc en Layla (May Calamawy) op een kleine boot door Egypte reizen. Tussen hun intense gesprek door beginnen een paar passagiers van de boot het lied te spelen en helemaal te dansen, waarbij een scène van een traditioneel feest wordt afgebeeld.

Aanbevolen: