Deze acteur accepteerde zijn 'Moon Knight'-rol zonder het script te lezen

Inhoudsopgave:

Deze acteur accepteerde zijn 'Moon Knight'-rol zonder het script te lezen
Deze acteur accepteerde zijn 'Moon Knight'-rol zonder het script te lezen
Anonim

De laatste aflevering van Marvel's superheldenminiserie Moon Knight komt deze week beschikbaar om te streamen op Disney+. Fans en critici zijn tot nu toe uitbundig over de show geweest, met consensus dat zowel het verhaal als de productiewaarde zeer de moeite waard zijn om te bekijken.

De gelimiteerde serie van zes afleveringen werd voor het eerst aangekondigd in augustus 2019, met de Egyptische regisseur Mohamed Diab aan boord om het regieteam te leiden. Fantastic Four and The Umbrella Academy scenarioschrijver Jeremy Slater werd ook ingehuurd als hoofdschrijver.

Hoofdacteur Oscar Isaac werd tegelijkertijd ook aangekondigd. Isaac raakte behoorlijk betrokken bij het project en deed er alles aan om ervoor te zorgen dat ze samen met de rest van de cast en crew het best mogelijke werk deden.

Zijn personage in de serie -- de titulaire Moon Knight -- ervaart gespleten persoonlijkheden, en de Dune-ster deed uitgebreid onderzoek naar de aandoening om zijn rol onder de knie te krijgen. Tegenover Isaac in het verhaal staat de hoofdschurk -- een personage dat bekend staat als Arthur Harrow, gespeeld door Training Day-acteur Ethan Hawke.

Hawke kwam in januari 2021 bij de cast, maar hij had nog geen script gelezen toen hij de rol accepteerde. Dit was naar verluidt op verzoek van regisseur Diab, die met hem wilde samenwerken om het personage Arthur Harrow te ontwikkelen.

Wie is het personage van Ethan Hawke in 'Moon Knight'?

Moon Knight wordt beschreven als het verhaal van 'Steven Grant, een zachtaardige cadeauwinkelmedewerker, die geplaagd wordt door black-outs en herinneringen aan een ander leven. Steven ontdekt dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en deelt een lichaam met huurling Marc Spector.'

'Terwijl Steven/Marc's vijanden op hen afkomen, moeten ze door hun complexe identiteit navigeren terwijl ze in een dodelijk mysterie tussen de machtige goden van Egypte terechtkomen,' luidt de officiële synopsis van de serie.

Het personage van Oscar Isaac wordt de avatar van de Egyptische god Khonshu, ter vervanging van Arthur Harrow die in het verleden die mantel droeg. Tegenwoordig wordt Harrow beschreven als 'een religieuze ijveraar en sekteleider geassocieerd met de Egyptische godin Ammit, op zoek naar gerechtigheid en oordeel op basis van toekomstige misdaden.'

Net als Isaac heeft Ethan Hawke veel werk verzet om zijn karakter onder de knie te krijgen. Hij putte uit verschillende historische en fictieve figuren bij het definiëren van het soort eigenschappen dat hij als Arthur Harrow wilde belichamen.

Onder deze personages waren de Branch Davidiaanse sekteleider David Koresh en de voormalige Cubaanse president Fidel Castro.

Hoe werd Ethan Hawke gecast in 'Moon Knight'?

Volgens rapporten was het Oscar Isaac die de naam van Ethan Hawke naar voren bracht voor de hoofdrol als schurk in Moon Knight. Op dat moment was dat specifieke personage nog niet volledig ontwikkeld.

In een optreden op Late Night with Seth Meyers afgelopen augustus, onthulde Hawke hoe willekeurig zijn castingproces was. Isaac en Hawke zijn toevallig buren in Brooklyn, New York. Naar verluidt kwamen ze elkaar een keer tegen en Isaac nodigde hem uit om mee te doen aan het project, en dat was het dan.

"Ik hoorde erover van Oscar Isaac, die drie blokken verderop in Brooklyn woont", herinnert Hawke zich. "Ik was in een coffeeshop en hij kwam naar me toe en zei: 'Ik vond [mijn Showtime-miniserie] The Good Lord Bird erg leuk. Wil je met mij in de Moon Knight zijn?' En ik had zoiets van, 'Ja.' Dus het is op de juiste manier gebeurd."

Met Mohamed Diab die akkoord ging met de castingkeuze van Hawke als Arthur Harrow, smeekte hij hem om weg te blijven van de scripts, zodat ze het personage samen konden ontwikkelen.

Ethan Hawke was eerder voorzichtig met het spelen van een superheldschurk

Tijdens het Late Night-interview was het gastheer Seth Meyers die voor het eerst een opvallende gelijkenis opmerkte tussen Ethan Hawke en de beruchte sekteleider David Koresh. "Ik heb mijn karakter op [hem] gebaseerd!" de acteur erkende.

"Ik denk dat het werkt," zei hij. "Je bent goed, Seth. Of misschien ben ik nog niet uit mijn karakter." Het uitbeelden van een superheld-schurk was een compleet nieuwe ervaring voor de acteur, een ervaring waarvan hij vond dat hij precies de juiste leeftijd had bereikt.

"Ik realiseerde me dat ik aan de andere kant van de 50 ben, en het is tijd om een nieuwe tool in de toolkit te plaatsen. Schurken zijn misschien mijn toekomst", vertelde hij in januari aan Entertainment Weekly. Mohamed Diab van zijn kant was dankbaar dat Hawke genoeg vertrouwen had in het project om zich in te zetten zonder een script te lezen.

"[Voor Ethan] om ons te vertrouwen en te tekenen zonder -- hij vertelde me dat dit 'de eerste keer in 35 jaar was dat ik iets ondertekende zonder een script te lezen'. En hij deed het. Bedankt voor je vertrouwen, "zei Diab.

Aanbevolen: