Shakira's tongbeweging is viraal gegaan! Dit is wat het echt betekent

Inhoudsopgave:

Shakira's tongbeweging is viraal gegaan! Dit is wat het echt betekent
Shakira's tongbeweging is viraal gegaan! Dit is wat het echt betekent
Anonim

Jennifer Lopez en Shakira hebben het publiek zeker verrast tijdens het optreden van de Super Bowl van gisteravond. Het was een van die onvergetelijke momenten die ongetwijfeld nog jaren terug zullen komen in foto's en nieuwsberichten.

Het meest besproken moment was zeker Shakira's bizarre tongbeweging, en het is sindsdien viraal gegaan!

Het gebeurde midden in haar uitvoering van Hips Don't Lie. Shakira wendde zich tot de Super Bowl-camera, maakte een hoog geluid en flitste in een snel tempo haar tong uit.

Het bleek dat dit niet zomaar een willekeurige tongbeweging was. Tot grote verbazing van Twitter-gebruikers heeft de tongbeweging een belangrijke betekenis.

Het heet Zaghrouta

Toen fans voor het eerst getuige waren van Shakira's tongbeweging, begonnen de tongen echt te kwispelen. Terwijl velen in de war waren en sommigen terugklapten met humoristische memes, waren sommige Twitter-gebruikers er snel bij om erop te wijzen dat de beweging in feite een traditionele Arabische uitdrukking van vreugde was.

Harper's Bazaar onthult dat deze tongbeweging bekend staat als zaghrouta en een langdurige culturele aanwezigheid heeft in Jordanië, Libanon en Syrië. Het wordt ook gebruikt tijdens het Carnaval de Barranquilla in Colombia - Shakira's geboorteplaats.

Shakira is half Libanees en ze eert vaak haar etniciteit door middel van muziek, dans en kostuums, en dat is precies wat ze gisteravond deed. Gecombineerd met haar buikdansen en traditioneel Colombiaans voetenwerk, was haar show absoluut vol culturele expressie.

Lopez eerde ook haar eigen cultuur door een salsanummer op te voeren terwijl ze een gevederde cape met Puerto Ricaanse vlag droeg.

16 miljoen weergaven …

De nu beruchte tongbeweging heeft nu 16 miljoen views en dat loopt nog steeds op.

Wat betreft de Twitter-tweets, opmerkingen en memes, ze blijven binnenstromen.

Aanbevolen: