Hoeveel was George Carlin waard toen hij stierf?

Inhoudsopgave:

Hoeveel was George Carlin waard toen hij stierf?
Hoeveel was George Carlin waard toen hij stierf?
Anonim

George Carlin is een naam die synoniem staat voor stand-upcomedy en onverschrokken waarheid vertellen. Zijn cutting-edge humor was de geboorte van de moderne "hot take" en zijn observerende humor, een deel luchthartig en een deel hardcore, maakte hem toch geliefd bij zijn volgelingen. Het gebruik van het woord "volger" daar is heel opzettelijk, omdat Carlins fans aan het einde van zijn leven niet alleen lachten om de grappen van de strip, ze hingen aan zijn lippen omdat hij zichtbaarheid gaf aan enkele van de meest gedesillusioneerde mensen in de wereld. wereld. Voor Carlins volgelingen was hij de profeet die zelfverklaarde profeten verwierp.

Carlins komische carrière was er een die minstens vier decennia besloeg. Hij begon in de jaren zestig als een alledaagse strip in een nachtclub en verdiende tegen het einde van dat decennium een gezonde $ 250.000 per jaar. Maar later evolueerde Carlin naar een speelse stoner-strip, vooral toen hij in de jaren zeventig in populariteit groeide, vooral toen zijn stukje Seven Dirty Words You Can't Say On Television een zaak voor het Hooggerechtshof veroorzaakte, waarvan de effecten het onderwerp zijn van censuur debatten tot op de dag van vandaag. Van de jaren tachtig tot het einde van zijn leven in 2008 werd hij de man die niet bang was om 'het te vertellen zoals het is', zoals de oude uitdrukking luidt.

Carlin, hoewel uiterlijk en plaatsvervangend op het podium, leidde een relatief privé persoonlijk leven. Er is weinig bekend over de striplegende, behalve zijn paar stints in de afkickkliniek en dat hij een dochter heeft genaamd Kelly Carlin, die nu werkt als schrijver en acteur in Hollywood. Wat was het verhaal van Carlins carrière? En hoeveel was de icoon waard toen hij stierf?

7 Hij had bijna 20 jaar schulden

Niet veel mensen weten dat George Carlin vanwege zijn worsteling met drugs en alcohol een aantal onbetaalde belastingaanslagen heeft gekregen die hem gedurende ten minste twee decennia van zijn carrière in behoorlijk ernstige schulden zouden brengen. Hoewel het totaal moeilijk te berekenen is, geloofde Carlin dat het totaal ongeveer $ 3 miljoen bedroeg.

6 Hij was de gastheer van de eerste aflevering van 'SNL'

Carlin had een lang cv buiten stand-upcomedy. Verschillende televisie- en filmoptredens en tegen het einde van zijn leven had hij 14 HBO-comedyspecials op zijn naam staan. Maar een van zijn meest opvallende optredens was toen hij de inaugurele eerste aflevering van Saturday Night Live presenteerde, die nu in zijn 45e seizoen is. Hoeveel Carlin voor de aflevering is betaald, is niet bekendgemaakt, maar gezien het feit dat de originele cast slechts $ 750 per aflevering kreeg, kunnen we vaststellen dat het niet substantieel was.

5 Hij zat in een iconische film uit de jaren 80

Onder het filmoverzicht van George Carlin was een van zijn meest geliefde rollen die van Rufus, Bill en Ted's tijdreizende redder in Bill and Ted's Excellent Adventure. Zijn salaris voor de film is niet bekendgemaakt, maar de film bracht internationaal meer dan $ 40 miljoen op tegen zijn schamele budget van $ 6 miljoen.

4 Zijn ambtstermijn op kindertelevisie

Velen vergeten vaak dat de man die The Seven Dirty Words You Can't Say On Television or Radio schreef, ook een rol speelde in het populaire kinderprogramma Thomas The Tank Engine, waar hij het vierde seizoen vertelde. Hij speelde ook twee seizoenen Mr. Conductor in de show Shining Time Station. Carlin zou de serie verlaten om zich te concentreren op zijn stand-up, waar het wat grover zou kunnen zijn dan hij zou kunnen zijn in de PBS-programma's.

3 Hij schreef verschillende bestverkochte boeken

Carlin bracht zijn humor naar de pen toen hij verschillende van zijn routines veranderde in komische boeken vol met zijn observaties en hot takes. Titels op zijn naam waren Brain Droppings, Napalm and Silly Putty, het vervolg More Napalm and Silly Putty en When Will Jesus Bring the Pork Chops. Carlin schreef tijdens zijn leven minstens een half dozijn boeken, en de drie hierboven genoemde boeken stonden allemaal maanden na hun uitgave op de bestsellerlijst van de New York Times.

2 Zijn shows waren uitverkocht tot de dag dat hij stierf

Carlin bleef tot ver in de laatste jaren van zijn leven presteren, en hij stierf slechts enkele maanden nadat zijn nieuwste HBO-special Its Bad for Ya werd uitgebracht. Hoewel hij in de 70 was toen hij stierf, vertoonde Carlin geen tekenen dat hij van plan was het toeren te vertragen of te stoppen met stand-up optreden, vooral omdat zijn kaartjes nog steeds in recordtempo uitverkocht waren.

1 Zijn uiteindelijke nettowaarde

Netto-waardewebsites van beroemdheden schatten dat George Carlin, ondanks zijn belastingproblemen en de financiële nadelen van zijn verslavingen, een nettowaarde van $ 10 miljoen zou kunnen claimen toen hij stierf. Ook al heeft Carlin ons meer dan 10 jaar geleden verlaten, zijn albums en boeken blijven verkopen en clips van zijn stand-upspecials blijven circuleren. Je kunt Instagram of Facebook ook niet openen zonder dat ten minste één gemeenschappelijke vriend een meme deelt met een Carlin-citaat. Ongetwijfeld is de man vandaag nog steeds zo populair als op de dag dat hij stierf. Samen met zijn 10 miljoen dollar liet Carlin een erfenis achter waar elke komiek jaloers op zou zijn.

Aanbevolen: