Waarom Jack Nicholson zijn hele jeugd is voorgelogen

Inhoudsopgave:

Waarom Jack Nicholson zijn hele jeugd is voorgelogen
Waarom Jack Nicholson zijn hele jeugd is voorgelogen
Anonim

Als de meeste mensen het hebben over de beste acteurs aller tijden, zijn er een paar namen die als eerste in je opkomen, waaronder Meryl Streep, Laurence Olivier, Katharine Hepburn en Denzel Washington. Natuurlijk is er nog een acteur waarvan veel mensen denken dat hij misschien wel de beste acteur aller tijden is, Jack Nicholson. Nicholson, een absolute legende van het grote scherm, werd genomineerd voor twaalf Oscars en nam drie Academy Awards mee naar huis.

Naast het feit dat Jack Nicholson zoveel Oscars won en genomineerd werd, is er nog een reden waarom hij zo lang betrokken was bij de jaarlijkse prijsuitreiking. Nicholson stond tenslotte bekend om zijn gekke capriolen en hij kon behoorlijk overdreven zijn in het Oscar-publiek. Gezien het gedrag van Nicholson bij de Oscars, dachten sommige mensen misschien dat niets de legendarische acteur stoorde. In werkelijkheid had Nicholson echter een traumatische achtergrond, grotendeels sinds hij zijn hele jeugd voorgelogen was.

Jack Nicholson kreeg als kind veel problemen

Omdat Jack Nicholson zoveel heeft bereikt tijdens zijn lange carrière, was het duidelijk dat hij op het hoogtepunt van zijn carrière veel macht uitoefende in Hollywood. Nicholson kon tenslotte een ongelooflijke deal sluiten die ertoe leidde dat hij naar verluidt een fortuin kreeg voor de film Batman. Natuurlijk, aangezien er een tijd in het leven van Nicholson was voordat hij een superster werd, zou het niemand moeten verbazen dat hij in het begin van zijn leven dat soort invloed miste.

Toen Jack Nicholson nog maar een kind was, kon hij onmogelijk wegkomen met de dingen die hij als volwassene uithaalde. Ondanks dat, toen Nicholson nog een jongere was, rebelleerde hij nog steeds bij elke beurt en gedroeg hij zich zoals hij wilde. In feite, volgens wat hij The Independent vertelde, was hij als kind zo'n rebel dat Nicholson een minder dan positief record verdiende op zijn school.

"Ik was altijd tegen autoriteit, haatte het om iets te horen van mijn leraren, ouders, door wie dan ook. Op school maakte ik een record door een heel jaar lang elke dag in detentie te zitten. … Ik hou er niet van luisteren naar wat andere mensen denken."

Waarom Jack Nicholson zijn hele jeugd is voorgelogen

Gezien het feit dat de meest recente film van Jack Nicholson tot nu toe in 2010 werd uitgebracht, is het duidelijk dat de geliefde acteur relatief recent een groot deel van de popcultuur uitmaakte. Ondanks dat feit is het, als we naar het leven van Nicholson kijken, belangrijk op te merken dat hij in 1937 werd geboren, jaren voordat Amerika zelfs maar de Tweede Wereldoorlog inging. Met dat feit in gedachten, zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat toen Nicholson werd geboren, de wereld en de overtuigingen van de mensen heel anders waren dan nu.

Toen Jack Nicholson werd geboren, hadden mensen heel verschillende meningen over vrouwen die zwanger werden toen ze jong en ongehuwd waren. Als gevolg hiervan, toen jonge vrouwen in die tijd zwanger raakten, besloten veel mensen om ze tijdens hun zwangerschap weg te sturen om pas terug te keren nadat het kind was geboren. Bovendien wilden de grootouders van het kind, toen de moeder terugkwam met de baby, niet uitleggen wat er werkelijk was gebeurd, dus in veel gevallen deden ze alsof het kind van hen was.

Toen Jack Nicholsons moeder zwanger van hem werd, was ze pas zestien jaar en ongehuwd. Erger nog, ze leefde in precies het soort gemeenschap dat een jonge vrouw in haar positie zou mijden. Als gevolg hiervan kozen de grootouders van Nicholson ervoor om Jack op te voeden alsof hij hun eigen kind was om het oordeel van hun gemeenschapsgenoten te vermijden.

Natuurlijk, hoewel Jack Nicholsons grootouders ervoor kozen om hun gemeenschap te vertellen dat hij hun baby was, hadden ze hem de waarheid kunnen vertellen. Maar dan zouden ze het risico hebben genomen dat Nicholson de waarheid zou onthullen. Misschien is dat de reden dat Nicholson gedurende zijn hele jeugd werd opgevoed met het idee dat zijn moeder zijn zus was. Hoewel dat tegenwoordig al schokkend genoeg is, is de manier waarop Nicholson de waarheid leerde, nog verbluffender.

Tegen de tijd dat Jack Nicholson 37 jaar oud was, had zijn carrière al een enorme vlucht genomen dankzij zijn rollen in films als Easy Rider en Carnal Knowledge. Om die reden besloot een verslaggever wat onderzoek te doen naar de achtergrond van Nicholson en ontdekte dat de persoon waarvan Jack dacht dat het zijn zus was, eigenlijk zijn moeder was.

Omdat hij dacht dat hij een geweldige primeur had en een verklaring van Jack Nicholson wilde krijgen over de waarheid van zijn achtergrond, nam de verslaggever contact op met de acteur. Het bleek dat Nicholson zich helemaal niet bewust was van de waarheid van zijn achtergrond toen de verslaggever belde en contact moest opnemen met andere familieleden om de realiteit van zijn geboorte te bevestigen. Het is tragisch dat tegen de tijd dat Nicholson de waarheid leerde kennen, het te laat voor hem was om een ander soort band met zijn echte moeder te smeden, aangezien ze op dat moment al was overleden. Volgens berichten heeft Nicholson, toen hij de waarheid leerde kennen, verschillende vrienden gebeld om het hen te vertellen en barstte hij telkens in tranen uit.

Aanbevolen: