10 films uit je jeugd die nog steeds leuk zijn als volwassene

Inhoudsopgave:

10 films uit je jeugd die nog steeds leuk zijn als volwassene
10 films uit je jeugd die nog steeds leuk zijn als volwassene
Anonim

Enkele van de beste herinneringen die veel volwassenen hun hele leven meebrengen, zijn onder meer samen met familieleden of goede vrienden voor de televisie kruipen en een film kijken met popcorn en extra boter. Of het nu de beste Disney-tekenfilms zijn of een klassieker als Beethoven (1992), het lijkt erop dat de beste films minder populair worden, maar altijd iets voor iemand betekenen.

GERELATEERD: 10 beste superheldenfilms (+ 10 slechtste) van de jaren 2010, volgens Rotten Tomatoes

Leun achterover, ontspan en maak je klaar om herinneringen op te halen, want hier zijn enkele van de beste films van volwassenen uit de kindertijd waar je vandaag nog van kunt genieten.

10 Jimmy Neutron: Boy Genius

Afbeelding
Afbeelding

Nickelodeon bracht de film Jimmy Neutron: Boy Genius uit in 2001. Het werd goed ontvangen toen de film werd ontvangen en verkocht voor $ 103 miljoen aan de kassa. Bovendien gaven de harde critici op Rotten Tomatoes het een 74%, ondanks het publiek dat Boy Genius op 53% rangschikte.

Iets wat niet veel mensen weten over de film, was dat deze vóór de show werd uitgebracht, ondanks dat het oorspronkelijk als een serie aan het productiebedrijf was gepitcht (The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius), die uiteindelijk in 2002 begon te draaien.

9 De Rugrats-film

Afbeelding
Afbeelding

De kinderen uit de jaren 90 zullen deze het meest onthouden. Rugrats, zoals The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius, was ook een show maar kwam een paar jaar eerder. Voor degenen die nog iets te jong zijn, volgde de show het leven van een groep familie en vrienden en hun jonge kinderen, de rugrats.

De filmversie van de show, uitgebracht in 1998, verdiende na het eerste weekend meer dan $ 27 miljoen. Tussen de New York Times en Rotten Tomatoes werd The Rugrats Movie een "verrukking" genoemd en perfect voor zowel kinderen als volwassenen.

8 De film van Lizzie McGuire

Afbeelding
Afbeelding

Met Hillary Duff in de hoofdrol, neemt The Lizzie McGuire Movie het publiek mee door een muzikaal avontuur besprenkeld met romantiek en natuurlijk veel drama na de middelbare school. Als de eerste Disney-film op de lijst, is het belangrijk om te vermelden dat de film uit 2003 eigenlijk de eerste bioscoopfilm was gebaseerd op een Disney-show.

De show zelf, Lizzie McGuire, werd al na twee seizoenen geannuleerd. In de zomer van 2019 kondigde Disney aan dat ze een vervolgserie zouden uitbrengen met de originele cast voor hun abonnementsservice, maar de productie is tot stilstand gekomen.

7 Bratz

Afbeelding
Afbeelding

Gebaseerd op de iconische poppen, is deze film uit 2007 een geweldige familiefilm voor iedereen met kinderen die het beu zijn om naar dezelfde oude tekenfilm te kijken. De live-action film kreeg een verschrikkelijke score van de kritische Rotten Tomatoes, met de bewering in het achterhoofd dat de film "dubieuze rolmodellen" bevatte.

Desalniettemin bracht de kassa ongeveer $ 26 miljoen op, waardoor het niet de grootste film ooit is uitgebracht, maar zeker geliefd bij velen. Tijdens het openingsweekend van de film werd ongeveer $ 4,6 miljoen verdiend. De film laat jonge kinderen zien dat het oké is om anders te zijn, terwijl er ook een beetje romantiek en avontuur op de middelbare school in zit.

6 The Spongebob Squarepants Movie

Afbeelding
Afbeelding

SpongeBob is een van de grootste shows en franchises over de hele wereld. Gerangschikt als een van Amerika's langstlopende tv-shows, heeft de show ook een aantal films, videogames en nog veel meer eraan verbonden.

In 2004 werd The Spongebob Squarepants Movie uitgebracht, die tijdens het openingsweekend meer dan $ 32 miljoen verkocht, waardoor vele andere films op deze lijst absoluut overdonderd werden. De film bracht uiteindelijk wereldwijd ongeveer $ 140 miljoen op met een budget van $ 30 miljoen.

5 Shrek

shrek
shrek

Ja, ieders favoriete boeman staat op de lijst. De film, die in 2001 werd uitgebracht, is sindsdien uitgegroeid tot een serie, met vele vervolgfilms, speciale feestdagen, videogames, speelgoed en nog veel meer.

Shrek introduceerde voor het eerst sympathieke personages zoals Donkey en Princess Fiona, en is eigenlijk gebaseerd op het sprookje uit 1990 met dezelfde naam, iets wat veel mensen eigenlijk niet weten. Volgens Rotten Tomatoes was de cartoon een beoordeling van 88% waard op basis van meer dan 200 recensies; niet slecht!

4 Spy Kids

Afbeelding
Afbeelding

Het is de droom van elk kind om het avontuurlijke leven te leiden; om een spion te zijn, versla alle slechteriken en red de dag. Spy Kids bracht die droom naar het scherm en liet zien dat zelfs kinderen helden kunnen zijn. De film, die ook in 2001 werd uitgebracht, volgt Carmen en Juni, de jonge kinderen van spionnen die tijdens het werk vermist worden.

Ondanks het feit dat ze zich niet bewust zijn van de ware bezigheid van hun ouders, stappen ze op het bord en proberen ze hun ouders te redden. De film ontving een indrukwekkende 93% van critici en verdiende uiteindelijk $ 147,9 miljoen, waarbij de franchise in totaal $ 535 miljoen verdiende.

3 IJstijd

Afbeelding
Afbeelding

Heb je je ooit afgevraagd hoe het was om te leven toen mammoeten en interessante dieren over de aarde zwierven? Hoe voelde het om in een ijstijd te leven? Hoewel de film niet veel historische nauwkeurigheid biedt, is het kijken naar Ice Age een geweldige manier om de nacht door te brengen met de kinderen en volwassenen zullen waarschijnlijk meer van de ervaring genieten dan ze zouden denken.

Na het verhaal van een overijverige luiaard en een knorrige mammoet, was de film een favoriet bij kinderen na de release in 2002. Met een budget van $ 59 miljoen bracht de film ongeveer $ 383 miljoen op; een behoorlijk goede winst!

2 Monsters, Inc

Afbeelding
Afbeelding

Al duizenden jaren zijn kinderen bang voor de monsters onder hun bed, niet wetend wat er in het donker rondsluipt. "Wees niet bang", zegt Disney, "want monsters zijn niet allemaal slecht!" Monsters, Inc. ging uiteindelijk franchisen, maar in 2001 was het slechts een enkele film, die meer succes bleek te hebben dan iemand ooit had gedacht.

Regies en producenten steken $115 miljoen in de film, hun geld wordt teruggegeven en meer! Tijdens het eerste weekend bracht het alleen al in Noord-Amerika $ 62 miljoen op en bracht het in totaal meer dan $ 500 miljoen op! Naarmate de tijd verstreek, bleef de charme van de film groter en vermaakt zowel kinderen als volwassenen, zelfs bijna 20 jaar later.

1 Nemo vinden

Afbeelding
Afbeelding

Een liefdevol verhaal over een vader die zijn zoon verliest en de avonturen en problemen die hij doormaakt om zijn zoon terug te krijgen, klinkt nog beter in visvorm. Finding Nemo werd een film van bijna een miljard dollar na de release in 2003. Iedereen kent het verhaal van de anemoonvisvader Marlin, die een vergeetachtige maar praatgrage blue tang, Dory, ontmoet, die hem helpt zijn zoon te vinden nadat hij werd meegenomen door een visser.

Terwijl de film meer dan $ 800 miljoen verdiende, was het vervolg, Finding Dory, veel succesvoller, met in totaal ongeveer $ 1 miljard aan kassa.

Aanbevolen: