Een kijkje in de zangcarrière van Jamie Foxx

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de zangcarrière van Jamie Foxx
Een kijkje in de zangcarrière van Jamie Foxx
Anonim

Jamie Foxx is een veelzijdig, zo niet een van de zeldzaamste entertainers van onze generatie. Kort nadat hij beroemd werd dankzij zijn In Living Color-schetsen, ging de acteur, wiens echte naam Eric Bishop is, een succesvolle acteercarrière na. Hij scoorde zelfs geschiedenis als de tweede persoon die alle vijf grote prijzen won: Oscar, British Academy Film Award, Screen Actors Guild, Critics' Choice en Golden Globe voor dezelfde uitvoering in zijn vertolking van Ray Charles in diens biopic uit 2004. Ray.

Dat gezegd hebbende, acteren is echter niet het enige dat hij onder de knie heeft. Foxx, een gepassioneerde zanger sinds hij klein was, had zijn naam in de muziekindustrie gecementeerd door een van de mensen te worden die verantwoordelijk is voor een aantal iconische hits uit de jaren 2000, waaronder Kanye West's "Gold Digger" en T-Pain-featured "Blame It"."Beide singles waren destijds behoorlijk succesvol en stuwden zijn zangcarrière naar een heel ander niveau. Om alles samen te vatten, hier is een blik op de tijdlijn van Jamie Foxx' zangcarrière en wat de toekomst biedt voor de veelzijdige entertainer.

8 Jamie Foxx' eerste album

Toen Foxx hernieuwde bekendheid verwierf met In Living Color, bracht hij zijn debuutalbum, Peep This, in 1994 uit tegen het einde van de show onder het Fox-platenlabel. Hoewel het destijds niet commercieel levensvatbaar was, was het genoeg om Foxx voort te stuwen naar wat er de komende jaren na dat debuut gaat komen. Het project zelf stortte in en werd kritisch gepand, met een piek van slechts 78e op de Billboard 200-hitlijst.

7 Toen Jamie Foxx een mainstreammuzikant werd

In 2003 was Foxx' zijdezachte RnB-stem te horen op Twista's Kanye West-geassisteerde nummer "Slow Jamz", een samenwerking die een van de iconische hits van het jaar werd. Het piekte op de Billboard Hot 100-hitlijst en het begin van iets speciaals voor alle betrokkenen, want het was ook hun eerste 1-hit in hun respectievelijke carrières. Twista sloot het jaar af met een Grammy-nominatie voor Best Rap/Sung Collaboration later in 2005.

6 Jamie Foxx' beste samenwerking met Kanye West arriveerde in 2005

Na die succesvolle samenwerking sloot Kanye West in 2005 opnieuw de band met Foxx. Deze keer zorgde de laatste voor de door Ray Charles beïnvloede "I Got a Woman" hook-in West's single "Gold Digger" van zijn tweede recordbrekende album Late Registration. Het door de ziel beïnvloede project zelf werd opnieuw op nummer één geschoten en vormde een belangrijke hoeksteen in beide carrières. Hij heeft Foxx zelfs vaak gecrediteerd voor het helpen van hem in de begindagen van zijn carrière.

"Op een dag had ik een huisfeest en er kwam een gast binnen. Hij heeft een rugzak om en zijn kaak was een beetje opgezwollen. Wie was het? ", vertelde Foxx aan The Ellen Show over de keer dat hij voor het eerst West ontmoet. De, het publiek antwoordde: Kanye. "Kanye West komt naar het feest", vervolgde hij. "En ze zeggen: 'Hij is de volgende rapper. Hij is de volgende producer.' Ik zei: 'We moeten optreden', want iedereen treedt thuis op."

5 In hetzelfde jaar bereikte Jamie Foxx' tweede album 'Unpredictable' de nummer één in de Billboard 200-hitlijst

Na het succes van "Gold Digger" en een andere door zuidelijke soul beïnvloede hit "Georgia" met Ludacris en Field Mob, bracht Foxx in december zijn tweede album uit, Unpredictable. Het resultaat was voorspelbaar: mensen hadden hun oren open voor de muziek van Foxx en wilden graag naar hem luisteren, waardoor het album zijn allereerste Platinum-gecertificeerde album werd. In de eerste week werden er meer dan 598.000 exemplaren van verkocht en het werd voortdurend geprezen als het magnum opus van Foxx' zangcarrière.

4 Jamie Foxx zette zijn succes voort met een ander platina-gecertificeerd album in 2008

Na het succes van Unpredictable bracht Foxx zijn derde album uit, Intuition, met functies van enkele van de grootste heavy hitters in de game, zoals zijn oude medewerkers Kanye West en T-Pain, T. I., Ne-Yo, Lil Wayne, Fabulous en meer. Het project werd opnieuw platina en het is het laatste album dat tot nu toe meer dan 1 miljoen exemplaren in zijn carrière heeft verkocht.

3 In 2009 sloot Jamie Foxx zich aan bij T-Pain voor een nieuwe hitsingle

In 2006 arriveerde een andere T-Pain-collab, "Blame It", als een van de singles van zijn Intuition-album. Wat het nummer speciaal maakte, is hoe het het record brak voor het langstlopende nummer één nummer van een mannelijke muzikant destijds 14 opeenvolgende weken voordat Jeremih's "Birthday Sex" later arriveerde.

2 Jamie Foxx' laatste album, 'Hollywood: A Story of a Dozen Roses', werd uitgebracht in 2015

Sindsdien lijkt Foxx de magie die hij in de jaren 2000 had niet meer te kunnen recreëren, althans niet op commercieel niveau. Het album daarna, Best Night of My Life, bewoog in de eerste week slechts 144.000 exemplaren en piekte op nummer zes. Zijn laatste album tot aan dit schrijven, Hollywood: A Story of a Dozen Roses, kwam in 2015 binnen met nogal negatieve recensies van de critici en het lijkt er niet op dat hij binnenkort een album zal uitbrengen.

1 Wat volgt er voor de multi-getalenteerde entertainer?

Dus, wat is de toekomst voor Jamie Foxx? Hoewel zijn zangcarrière niet zo veel van de grond komt als hij had gehoopt, althans in de laatste fase van zijn carrière, is hij nog steeds een extreem drukke acteur in Hollywood. Vorig jaar scoorde hij veel callbacks en iconische momenten in Spider-Man: No Way Home als de gemene Electro. Nu maakt hij zich op om de legendarische bokser Mike Tyson te spelen in de komende miniserie Finding Mike, die geregisseerd zal worden door Antoine Fuqua.

Aanbevolen: