Fans zeggen dat dit de beste Cartoon Network-klassiekers zijn

Inhoudsopgave:

Fans zeggen dat dit de beste Cartoon Network-klassiekers zijn
Fans zeggen dat dit de beste Cartoon Network-klassiekers zijn
Anonim

De jaren 1990 en 2000 waren misschien wel de hoogtijdagen van de shows van Cartoon Network. Het was toen klassiekers als Dexter's Lab, Cow and Chicken en talloze andere in productie waren. Leuk weetje: verschillende van de meest iconische shows van Cartoon Network hebben de basis gelegd voor een aantal zeer lucratieve carrières. Butch Hartman, die Nickelodeon's The Fairly Oddparents creëerde, begon met het schrijven, het maken van verhalen en storyboards voor shows zoals Johnny Bravo en verschillende anderen. Met Hartman was Seth Macfarlane, die zijn carrière begon met werken en schrijven voor verschillende van de hier genoemde shows.

Maar wat vinden fans de beste van deze klassiekers? Welnu, we hebben gekeken naar wat de kijkers te zeggen hadden op IMDb en het antwoord zal je misschien verbazen. Van de meest iconische Cartoon Network-shows uit de begindagen van het netwerk, worden deze als de beste beschouwd.

8 'Cow And Chicken' - 3,5 sterren 6,4 van de 10

De show met in de hoofdrol de onwaarschijnlijke broers en zussen, Chicken and Cow, was van korte duur, maar bleef jarenlang in syndicatie op het netwerk en tot op de dag van vandaag worden herhalingen vertoond. Tussen de grove humor, de subtiel onsubtiele verborgen grappen voor de volwassenen die naar de show kijken, en de beroemde rode duivel met een dikke kont wiens stem nu een reeks TikTok-geluiden is, was de show gewoon logisch voor een publiek uit het midden van de jaren negentig. Nog een leuk weetje: Will Ferrell had een kleine stemacteur in de show als een idiote boer. De show werd gemaakt toen Ferrell nog werkte voor Saturday Night Live, dus zijn Hollywood-carrière moest nog van de grond komen. Het is leuk om te bedenken dat voordat enkele van 's werelds favoriete beroemdheden beroemd waren, ze shows als deze deden.

7 'Codename Kids Next Door' - 3,5 sterren, 7,2 van de 10

De show moet vrij gemakkelijk te schrijven zijn geweest, aangezien alle namen van de hoofdpersonen cijfers waren. Dat gezegd hebbende, bracht de show de fantasie van elk kind tot leven, een georganiseerd netwerk van kinderen die technologie op kindniveau gebruiken om volwassenen met succes te verslaan en de heiligheid van de kindertijd te behouden. De show duurde en leidde tot een tv-film en ook een paar videogames.

6 'Power Puff Girls' - 3,5 sterren 7,3 van de 10

Geruchten dat er een live-action versie van de show in de maak is, circuleren op internet en de show kreeg een paar jaar geleden zijn officiële geanimeerde reboot. Het zal sommigen misschien verbazen dat een show die zo populair is als deze niet hoger op de ranglijst staat. Het blijft in ieder geval een van de meest bekeken op deze lijst. Mensen waren extatisch bij het nieuws van een reboot, de wereld miste Blossom, Bubbles en Buttercup veel te veel.

5 'Johnny Bravo' - 3,5 sterren 7,3 van de 10

Dit is een show die stand houdt ondanks het feit dat het zo lang geleden eindigde. Veel mensen kunnen tegenwoordig het flagrante gebrek aan zelfbewustzijn en mannelijke rechten waarderen, gepersonifieerd door het karakter van Johnny Bravo. Met het groeiende aantal wannabe "alfa's" die anders worden gehekeld als "middelmatige mannen met podcasts", zoals zoomers op TikTok het uitdrukken, lijkt het alsof we in een generatie van levende Johnny Bravos leven. Maar maak je geen zorgen, de show laat precies zien wat er gebeurt als zulke pompeuze houdingen worden gebruikt om vrouwen te objectiveren. Als je de show nog niet hebt gezien, is hier de synopsis; een super macho-seksistische man die denkt dat hij op Elvis Presley lijkt, denkt dat hij een godsgeschenk is voor vrouwen, in werkelijkheid krijgt hij nooit een goede date, had hij geen baan en woont hij bij zijn moeder. Geef hem een podcast en Johnny had zichzelf ook gemakkelijk een 'alfa' kunnen noemen.

4 'Ed Edd And Eddy' - 4 sterren 7,5 van de 10

Sommige sites rangschikken Ed Edd en Eddy als de beste Cartoon Network-show, en dat klopt, maar fans van al deze shows zullen waarschijnlijk hetzelfde zeggen over hun favorieten. Dat gezegd hebbende, Ed Edd en Eddy waren ongelooflijk slim en combineerden de absurde humor van Ed (die gewoon willekeurige dingen zei), Edd (wiens intellectuele tirades doen denken aan een monoloog van John Cleese) en Eddy (wiens karakter zo verachtelijk is dat het oké is) om te lachen om hun ongeluk) zorgt voor een iconische show die, ondanks het einde van bijna 20 jaar geleden, in syndicatie blijft en wordt herhaald als een van Cartoon Networks meest populaire.

3 'The Grim Adventures Of Billy And Mandy' - 4 Sterren 7.7 Uit 10

Het lijkt erop dat Cartoon Network-fans ook fans zijn van horror en het macabere, en als zodanig is de meer op horror georiënteerde show een van de hoogste op de lijst. Je zou kunnen denken dat een show waarin Magere Hein een hoofdpersonage is, beter gereserveerd is voor een meer volwassen publiek, schrijvers van Cartoon Network hebben een manier gevonden om op de een of andere manier zowel gewone horror-tropen te beschimpen als de dingen kindvriendelijk te houden. Een ding over de show dat voor sommige kijkers niet logisch is (behalve dat Magere Hein bevriend raakt met twee kleine kinderen), is waarom Grim een Jamaicaans accent had? Blijkbaar was het de mislukte poging van de stemacteur om hulde te brengen aan wijlen Geoffry Holder.

2 'Dexter's Laboratory' - 4 sterren 7.9 van de 10

Dexter's Lab is waarschijnlijk de meest iconische van de shows op deze lijst omdat het een van de oudste is. Het legde de basis voor de toekomst van shows als Johnny Bravo, Billy en Mandy en anderen, aangezien het de laatste verschuiving in het pantheon van CN en Hanna Barbara betekende naar de komische stijl die Cartoon Network zo iconisch maakte als het was in de jaren negentig. Dexter en zijn blonde zus Dee Dee blijven twee van de meest innemende stripfiguren ooit gemaakt.

1 'Moed de laffe hond' - 4 sterren 8,3 van de 10

Zoals hierboven vermeld, lijkt het erop dat horror en macaber grote thema's zijn voor het duizendjarige publiek dat deze shows oorspronkelijk heeft bekeken en ze tot de iconen heeft gemaakt die ze zijn. Hoe kan het anders dat Courage the Cowardly Dog, de show over de hond en zijn baasjes die verschrikkingen onder ogen zien terwijl ze in de middle of nowhere leven, de hoogste ranking is? Arme Courage werd voortdurend vatbaar gemaakt voor de capriolen van slechte karakters, die allemaal de bedoeling leken te hebben om Murial, de liefhebbende eigenaar van Courage, te schaden. Ze gingen ook achter Eustice aan, die Moed verachtte, maar die Moed toch zou redden. De show ploeterde met een aantal mooie volwassen thema's, zelfs kannibalisme, maar het lijkt erop dat Cartoon Network-fans het leuk vonden om bang te zijn. Fans zijn naar IMDb gegaan om dit de best gerangschikte Cartoon Network-show van zijn tijd te maken.

Aanbevolen: