Alles wat Dominic West heeft gedaan sinds 'The Wire

Inhoudsopgave:

Alles wat Dominic West heeft gedaan sinds 'The Wire
Alles wat Dominic West heeft gedaan sinds 'The Wire
Anonim

Als iemand die al jaren in de entertainmentwereld zit, is het voor Dominic West geen onbekende om veel publieke aandacht te krijgen. Of het nu de krantenkoppen zijn over zijn zoon, zijn leven sinds zijn grootste show, of zijn affaire met een andere artiest, West is eraan gewend dat zijn naam in de krantenkoppen opduikt.

Natuurlijk was het succes van het Westen dat hem naar deze plek had gebracht, en in de jaren 2000 brak hij echt uit als een belangrijk castlid op The Wire. De show is een klassieker en sindsdien is West bezig gebleven.

Laten we eens kijken naar waar hij in speelde sinds The Wire.

Dominic West was briljant op 'The Wire'

Van 2002 tot 2008 speelde Dominic West op briljante wijze detective Jimmy McNulty in The Wire, dat grotendeels wordt beschouwd als een van de beste televisieprogramma's in de geschiedenis.

West's auditie was een grotendeels stille band die maker David Simon genoeg amuseerde om de klus te klaren.

Toen hij eenmaal in de show was, leverde Dominic West in elke aflevering een ongelooflijke prestatie. Hij was een belangrijke reden waarom de serie een van de beste shows aller tijden werd, en fans waren oprecht verdrietig toen ze zagen dat er in 2008 een einde aan kwam.

Een paar jaar geleden zei West dat hij terug zou komen voor een nieuw project.

"Ik denk dat het zelf opnieuw moet worden bekeken. Sommigen van ons in de cast hebben daar de afgelopen 10 jaar campagne voor gevoerd. Ik zou dat alleen doen als David [Simon] en Ed Burns [producent] erbij betrokken waren in het schrijven. Maar ik zou het in een oogwenk doen, "zei hij.

Het is vele jaren geleden dat The Wire zijn iconische run op het kleine scherm beëindigde, en sindsdien heeft Dominic West van alles gedaan in de entertainmentindustrie.

Hij is in films geweest zoals 'Finding Dory'

Sinds hij een prominente artiest was op The Wire, heeft Dominic West uitzonderlijk werk geleverd door een aantal geweldige rollen op het grote scherm te krijgen.

Enkele van zijn meest opvallende rollen zijn Johnny English Reborn, Arthur Christmas, The Awakening, Pride, Finding Dory en 2018 Tomb Raider.

Het leuke van Finding Dory is dat het project West herenigde met zijn Wire running mate, Idris Elba. Het duo mocht zelfs improviseren terwijl ze samen in de studio waren.

"Ik denk dat we behoorlijk wat improvisatie hebben gedaan, die zorgvuldig werd uitgesneden, en toen deden we wat Andrew ons zei te doen. Nee, ik denk dat we behoorlijk wat hebben geïmproviseerd, en we hebben wat gerommeld nogal wat, " vertelde hij NME.

Alsof dit alles nog niet indrukwekkend genoeg was, zal West te zien zijn in Downton Abbey in 2022: een nieuw tijdperk als Guy Dexter.

Toen hij sprak over zijn toetreding tot de Downton-familie, zei West: "Het is erg ontmoedigend om op een show te komen die al zo lang aan de gang is, dat zo'n groot fenomeen en zo'n groot succes is. Ik was nog nooit in Highclere (kasteel) geweest… je gaat de oprijlaan op en je komt over de top van de heuvel en daar is het. Het is net een Disney-kasteel en je kunt niet helemaal geloven dat het echt is. Het is zo'n buitengewone omtreklijn tegen, tegen de horizon en … dus dat was de eerste soort ademhaling."

West zal geweldig filmwerk blijven doen, maar hij heeft er ook voor gezorgd dat hij ook op het kleine scherm scherp blijft.

West had ook aan meerdere tv-projecten gewerkt

Op televisie is Dominic West doorgegaan met het leveren van geweldig werk sinds zijn tijd bij The Wire ten einde liep.

West was te zien in shows als The Hour, Appropriate Adult, The Affair, Les Miserables, Brassic en The Crown.

The Affair werd zeker een opmerkelijk project voor West, omdat het zijn gepubliceerde buitenechtelijke activiteiten met Lily James weerspiegelde.

In een interview jaren eerder merkte West op dat veel van zijn familieleden ervoor kozen om niet naar de show te kijken.

Mijn vrouw heeft The Affair nog niet gekeken en ik wil niet echt dat ze dat doet. Het is beschamend. Ik heb geen ouders, maar ik heb vijf zussen en een broer en zij niet Ik keek ernaar. Mijn zussen zeiden: 'Ja, we hebben gehoord dat het goed is. We hebben je daar bepaalde dingen horen doen en we hebben besloten het niet te kijken', zei de acteur.

Vooruitkijkend heeft West nog steeds SAS: Rogue Heroes als een aankomend televisieproject. In combinatie met zijn reis naar Downton zal West de komende tijd behoorlijk actief blijven.

The Wire is een klassieke show en het is indrukwekkend om te zien dat Dominic West het zo druk heeft gehad sinds het einde.

Aanbevolen: