Wat Michelle Williams echt voelt over het spelen van Marilyn Monroe

Inhoudsopgave:

Wat Michelle Williams echt voelt over het spelen van Marilyn Monroe
Wat Michelle Williams echt voelt over het spelen van Marilyn Monroe
Anonim

Marilyn Monroe is het enige Hollywood-icoon dat haar status door de decennia heen heeft behouden. Tot op de dag van vandaag zijn mensen nog steeds nieuwsgierig naar haar leven - haar tragische dood, verborgen intelligentie en moeilijke liefdesaffaires. Geen wonder dat er nog een Netflix biopic over haar is genaamd Blonde met in de hoofdrol Ana De Armas - die naar verluidt werd nagesynchroniseerd omdat ze niet klonk als het sekssymbool. Dan is er de controversiële Met Gala-look van Kim Kardashian - in de schandalige "JFK-jurk" van Monroe.

Met al dit geroezemoes over de Something's Got to Give-ster, zal De Armas zeker zware kritiek krijgen zodra haar film in première gaat. Ze kan het echter misschien ontwijken zoals Michelle Williams deed in 2011 toen ze "triomfantelijk" Monroe speelde in My Week with Marilyn. Ze kreeg er zelfs een Golden Globe voor. Dit is alles wat ze heeft gezegd over het op zich nemen van de grote rol.

Hoe werd Michelle Williams gecast als Marilyn Monroe?

My Week with Marilyn was een project onder het bedrijf van Harvey Weinstein, The Weinstein Co. Toen hem werd gevraagd naar het werken onder de Hollywood-paria destijds, zei Williams dat hij haar "ruimte" had gegeven om Monroe goed te spelen. "Marilyn was een kleine film met een klein tijdsbestek. Op mijn eerste dag haastten mensen zich en er was maar tijd voor twee takes", vertelde de Dawson's Creek-ster Deadline in 2012. "Aan het eind van de dag belde ik hem en zei: "Harvey, ik werk snel. Het is wat er van mij wordt gevraagd. Ik kan het niet doen op Marilyn. Ik heb meer tijd nodig om in haar te ademen." Harvey heeft die ruimte voor mij gemaakt."

Williams was ook opgetogen over Weinsteins arbeidsethos. "Je kunt de godin niet spelen als je wordt gehaast, vooral niet op je eerste dag", vervolgde de actrice. "Dus hij hoorde echt mijn behoeften en luisterde naar mij als volwassene. Hij identificeert zich met en vecht voor de behoeften van elk individu op de set om hun werk gedaan te krijgen. Hij beknibbelt niet.' De Brokeback Mountain-ster nam zeker de tijd om te transformeren in de Seven Year Itch-actrice. Williams bestudeerde Monroe's maniertjes vanaf haar vroege carrière.

"Bij het kijken naar alles wat ze ooit deed, zag ik haar experimenteren en Marilyn Monroe vormen in de loop van de tijd. In haar vroege werk heeft haar gezicht niet dezelfde behendigheid als in haar bekendere rollen, " legde de actrice uit. "In het begin heeft ze niet onder de knie hoe ze haar mond positioneert of haar wenkbrauwen optrekt, maar je ziet het na verloop van tijd groeien. Haar stem is veel lager, het sexy husky-ding is in een lager register en het werd ademender en hoger naarmate ze zich ontwikkelde haar persona. Dus ik kon het echt zien worden gebouwd en haar stappen volgen. Het gaf me moed: dit ging niet van nature voor haar, dus ik hoefde niet te verwachten dat het voor mezelf vanzelf zou gaan."

Wat vond Michelle Williams van het spelen van Marilyn Monroe?

Toen ze de rol van Monroe kreeg, was Williams net van haar 'tiener-twintig-tv-show', Dawson's Creek - wat meestal een moeilijk beeld is om te ontsnappen voor Hollywood-acteurs. "Houd je hoofd naar beneden en zet de ene voet voor de andere (in termen van landingsaudities). Mijn personage was niet zo cruciaal in Dawson's Creek zoals Dawson, Joey of Pacey, maar ik herinner me op een dag dat James Van Der Beek zich tot mij en zei: 'Je zult gemakkelijker verder kunnen gaan dan de rest van ons'", zei Williams over haar succesvolle overgang.

"Destijds wist ik niet waar hij het over had, maar ik denk dat het dat was", vervolgde de actrice. "Ik hield altijd van de Amish die zei: 'Hoofd naar de grond, hart naar de hemel, bid maar beweeg je voeten, werk maar blijf dromen.' Ik wist wat ik wilde doen en er is maar één persoon nodig om je de kans te geven om het te proberen." Ze gaf echter toe verrast te zijn door alle aandacht die My Week with Marilyn naar haar trok."Het is het soort aandacht dat ik niet gewend was - ik was gewend om privé en ongezien te werken", zei ze. "Ik vond het moeilijk om beslissingen te nemen. Dat was in het begin het gemakkelijke deel van de baan, maar ik was de weg even kwijt en vond hem toen weer."

Gelukkig was ze ook "enthousiast om de kans te krijgen en om mensen om me heen te hebben die zeiden 'Ja dat kan'", onthulde ze, eraan toevoegend dat "je kunt lenen op het vertrouwen van mensen in jezelf wanneer je dat bent het ontbreekt je. Je kunt die van hen in je zak steken en kijken of het je er doorheen kan helpen. Het is van een klif springen en je vleugels vinden op de weg naar beneden.' Nou, het leverde haar een Golden Globe op voor Beste Actrice die ze opdroeg aan haar toen zesjarige dochter met Heath Ledger, Matilda.

Aanbevolen: