Wie is de broer van Jada Pinkett Smith, Caleeb, en wat doet hij?

Inhoudsopgave:

Wie is de broer van Jada Pinkett Smith, Caleeb, en wat doet hij?
Wie is de broer van Jada Pinkett Smith, Caleeb, en wat doet hij?
Anonim

Jada Pinkett Smith is de laatste tijd veel in het nieuws, hoewel niet om het soort redenen dat ze redelijkerwijs zou hopen te zijn. Na de inmiddels beruchte klap van haar man Will op komiek Chris Rock, is er veel aandacht geweest voor Jada, Will en hun 24-jarig huwelijk.

Het lijdt geen twijfel dat deze furore hun professionele inspanningen heeft weggenomen, waarbij vooral de carrière van Will de afgelopen weken een serieuze deuk heeft gekregen.

Aan de positieve kant, het debacle heeft ook wat meer licht geworpen op de haaraandoening alopecia, waar Jada aan lijdt, en die het onderwerp was van de grap van Chris Rock die de dominostenen aftrapte.

Terwijl Will ongetwijfeld de meest prominente en talentvolle carrière in de familie Smith heeft, maar Jada is een volleerde actrice en talkshowhost op zich. Een van haar meest opmerkelijke prestaties is een Tony Award-nominatie in 2010, en toen Time Magazine haar opnam in hun 2021-lijst van 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Jada is ook een producer en werkt vaak samen aan projecten met haar broer, Caleeb Pinkett, met wie ze een vader deelt. We bekijken het persoonlijke en professionele leven van de 42-jarige, evenals de aard van zijn relatie met Jada.

Wat doet Caleeb Pinkett voor de kost?

In de bio van zijn Instagram-pagina beschrijft Caleeb Pinkett zichzelf als 'Executive Film Producer, storyteller en producer'. Hij juicht ook Cobra Kai toe, de martial arts-komedie-dramaserie op Netflix, waarvan hij de uitvoerend producent is.

Volgens IMDb speelde Caleeb een vergelijkbare rol in de productie van Hala, een film uit 2019 over een Pakistaans-Amerikaanse moslimvrouw die strijdt met haar dromen, ten opzichte van wat haar familie wil dat ze doet.

Caleeb heeft ook meer hands-on rollen gespeeld in verschillende producties. Hij wordt vermeld als coproducent van Hawthorne, het medische drama van TNT waarin zijn zus Jada de hoofdrol speelt.

Hij was een van de producenten van verschillende films onder de vlag van Overbrook Entertainment, een productiebedrijf dat eigendom is van Will en Jada. Een daarvan was After Earth, waarin de neef van Will en Caleeb, Jaden Smith, te zien was.

After Earth werd echter in veel opzichten als een mislukking beschouwd. Caleeb wordt ook gecrediteerd als producer in de door Jamie Foxx geleide muzikale komedie, Annie.

Caleeb Pinkett's relatie met Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith is de oudere zus van Caleeb Pinkett. Ze werd geboren in september 1971. Haar moeder - Adrienne Banfield-Jones - zat toen nog op de middelbare school. Als zodanig werd ze in de tussentijd opgevoed door haar grootmoeder, een maatschappelijk werker genaamd Marion Martin Banfield.

Jada is vernoemd naar de favoriete actrice van haar moeder, de Amerikaanse soapster Jada Rowland. Toen Adrienne uiteindelijk de middelbare school afmaakte, trouwden zij en Jada's vader - Robsol Pinkett Jr.. Dit duurde echter niet lang en ze scheidden kort daarna.

Toen Jada 8 was, werd Caleeb op 3 januari 1980 geboren uit Robsol Pinkett Jr., maar een andere moeder dan die van Jada. Ondanks dat ze apart opgroeiden, hadden Caleeb en Jada een moeilijke jeugd, dankzij hun vaders verslaving aan drugs en hun vluchtige, gewelddadige karakter.

De twee broers en zussen spraken uitgebreid over deze gedeelde geschiedenis toen Caleeb in december 2018 te zien was in een aflevering van Jada's Red Table Talk-talkshow op Facebook Watch.

Jada Pinkett Smith en Caleeb Pinkett's 'Shared Source Of Pain'

In de aflevering Red Table Talk met Caleeb Pinkett noemde Jada Pinkett Smith hun vader een 'gedeelde bron van pijn'. Ze vertellen allebei hoe Robsol Pinkett Jr. schijnbaar zijn ondeugden verkoos boven een vader voor hen te zijn.

"Dat is wat hij me zeven vertelde," herinnerde Jada zich. "'Ik kan je vader niet zijn. Ik ben een crimineel, ik ben een verslaafde. En dat is precies wat het is." De boodschap was nog brutaler voor Caleeb: "Ik word liever high dan je vader te zijn."

Toen de twee opgroeiden om zo succesvol te zijn als ze zijn geworden, koesterden ze ook veel wrok jegens hun vader. Dit werd verergerd doordat hij voor hem moest zorgen op manieren die hij niet voor hen deed toen ze klein waren.

"We hadden allebei veel wrok, "legde Jada uit. "We hebben het gevoel dat we verantwoordelijk voor hem moesten zijn, maar hij hoefde nooit verantwoordelijk voor ons te zijn."

Robsol Pinkett Jr. stierf in februari 2010 nadat hij een terugval had gekregen en een overdosis had genomen van een niet-bevestigde stof.

Aanbevolen: