Gaat Mick Jagger ooit met pensioen?

Inhoudsopgave:

Gaat Mick Jagger ooit met pensioen?
Gaat Mick Jagger ooit met pensioen?
Anonim

Niet veel muzikanten kunnen tippen aan Mick Jagger. Deze man is een van de weinige oprichters van klassieke rock die het leven van de rockster ten volle hebben ervaren en niet alleen heeft geleefd om het verhaal te vertellen, maar zijn talent en vaardigheden intact heeft gehouden.

Wat hij als frontman van The Rolling Stones heeft gedaan en nog steeds doet, zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan. De zanger is eind zeventig en gaat nog steeds op tournee en speelt hele shows, beweegt zich over het podium met de gratie van een balletdanser en zingt met een ongelooflijk jeugdige stem. En blijkbaar is hij niet van plan om binnenkort te stoppen.

8 Een belangrijke mijlpaal

Het is bijna twee decennia geleden dat Mick Jagger een belangrijke mijlpaal bereikte, waarover hem werd gevraagd toen The Rolling Stones nog maar net begonnen waren en op weg waren om een van de grootste rockbands in de geschiedenis te worden. In die tijd, toen Jagger begin twintig was en onmogelijk alles had kunnen weten wat het leven voor hem in petto had, had hij al het gevoel dat hij er voor de lange termijn in zat. Decennia geleden werd hem in een interview gevraagd: "Kun je jezelf op 60-jarige leeftijd voorstellen dat je doet wat je nu doet?" Daarop antwoordde hij zonder aarzelen ja. Niet veel mensen kunnen zo zeker zijn van zoiets als hij, maar hij wist duidelijk dat hij iets speciaals had. Nu hij bijna 79 wordt, is hij die mijlpaal waar hij al die jaren geleden naar werd gevraagd al lang gepasseerd, en hij voelt zich net zo goed over zijn muziek als altijd.

7 Wat hij een paar jaar geleden van pensioen dacht

Er is duidelijk veel veranderd door de jaren heen, maar één ding dat niet is veranderd, is de kijk van Mick Jagger op zijn toerenleven. In 2015 werd hem, waarschijnlijk voor de miljoenste keer in zijn leven, gevraagd of de band van plan was om binnenkort met pensioen te gaan, of dat hij op zijn minst een stap weg deed van de muziek en een tijdje uitrust. Het antwoord was nee voor beide vragen.

"Nee, niet in het moment," antwoordde hij, heel duidelijk. "Ik denk na over wat de volgende tour is. Ik denk niet aan pensioen. Ik ben van plan de volgende reeks tours te plannen, dus het antwoord is eigenlijk: 'Nee, niet echt'."

6 De effecten van de pandemie

De pandemie zou voor Mick Jagger de perfecte gelegenheid zijn geweest om stilletjes afstand te nemen van het publieke oog en het een tijdje rustig aan te doen. Het zou de tijd kunnen zijn geweest waarin hij ontdekte hoeveel hij rust en stilte nodig had en aankondigde dat hij een pauze zou nemen van de muziek - of helemaal zou stoppen. Dat was niet alleen niet het geval, maar opgesloten zitten in zijn huis bracht precies het tegenovergestelde gevoel naar boven. Hij merkte dat hij zijn leven onderweg miste en bevestigde opnieuw hoe graag hij muziek wilde blijven spelen voor miljoenen mensen. Hij gebruikte zijn tijd in quarantaine om wat meer muziek te schrijven, creatief te blijven en de volgende Rolling Stones-tours te plannen. Het meest opvallende project is zijn lockdown-samenwerking met Dave Grohl. De twee schreven het nummer "Eazy Sleazy", waarin Jagger zong terwijl Grohl de meeste instrumenten bespeelde.

5 De Rolling Stones leden een tragisch verlies

In augustus vorig jaar brak tragisch nieuws uit dat de toekomst van The Rolling Stones in twijfel trok. Hun iconische drummer, de onvergelijkbare Charlie Watts, stierf op 80-jarige leeftijd, na naar verluidt een paar maanden erg ziek te zijn geweest.

De band was al van plan om zonder hem op tournee te gaan, op aandringen van Watts, maar het is natuurlijk heel anders dat hun vriend thuis wacht in plaats van te weten dat ze nooit meer met hem zullen spelen. Desalniettemin ging de band door.

4 Wat Charlie Watts had gewild

"Als je al zo lang een band bent, is de kans klein dat je niets verandert. Natuurlijk is dit waarschijnlijk de grootste die we hebben gehad. Maar we vonden - en Charlie voelde - dat we deze tour moesten doen. We hadden het al een jaar uitgesteld en Charlie zei tegen me: 'Je moet naar buiten. Alle bemanningsleden die werkloos zijn geweest - je gaat ze niet weer werkloos maken'. Dus ik denk dat het de juiste beslissing was om door te gaan", legde Jagger uit toen hem ernaar werd gevraagd. "De band klinkt nog steeds geweldig op het podium en iedereen reageerde erg goed op de paar grote shows die we tot nu toe hebben gedaan. Ze houden borden omhoog met de tekst: 'We missen je, Charlie,' en ik mis hem ook."

3 De 'Zestig' Tour

Na een zeer emotionele tour, hun eerste tour zonder Charlie Watts sinds begin 1963, nam de band wat tijd om te ontspannen en op te laden voordat ze aan hun 'Sixty'-tour begonnen om de zestigste verjaardag van de groep te herdenken. Dit is een indrukwekkende prestatie, en waarschijnlijk een soort record, maar volgens Mick Jagger zal het daar niet bij blijven.

"Ik ben niet van plan om de laatste tour te zijn", verklaarde hij. "Ik vind het heerlijk om op tournee te zijn. Ik denk niet dat ik het zou doen als ik het niet leuk zou vinden. Ik geniet ervan om op het podium te staan en mijn dingen te doen. Dat is wat ik doe."

2 Wat de rest van de band denkt

Mick Jagger is niet de enige als hij zegt dat hij nog steeds uitkijkt naar de toekomst van de Rolling Stones. Niet lang geleden sprak zijn beste vriend en bandmaat Keith Richards over de toekomst van de band, en hij had het niet alleen over touren. Richards zei dat hij weer aan het schrijven was voor de band, en dat hij opgewonden was om te zien hoe de dingen zouden veranderen nu ze Steve Jordan op de drums hebben. Hoezeer ze Charlie Watts ook missen, ze weten dat hij zou hebben gewild dat ze door zouden gaan.

1 Pensioen is geen optie – althans voorlopig

Dus, het blijkt dat pensioen geen optie is. Niet voor Mick Jagger, en zeker niet voor de legendarische Rolling Stones.

Aanbevolen: