Wie was Henry Cavill voordat hij 'Superman' werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Henry Cavill voordat hij 'Superman' werd?
Wie was Henry Cavill voordat hij 'Superman' werd?
Anonim

In de afgelopen jaren heeft Henry Cavill gewerkt aan het verstevigen van zijn plaats als een van de meest opwindende acteertalenten in Hollywood. De Britse acteur, afkomstig uit Jersey, is het gezicht van vele iconische rollen, waaronder zijn recente onderneming in Enola Holmes als de beruchte detective en niemand minder dan Superman in het DC Extended Universe Hij speelt ook Ger alt van Rivera in de Netflix aanpassing van The Witcher, en hij vertoont geen tekenen van vertraging op korte termijn.

Er zijn echter nog veel interessante verhalen te vertellen over de 38-jarige acteur en zijn leven voordat hij de rol van Clark Kent op zich nam, die later zijn carrière naar een internationaal publiek katapulteerde. Hij gaf niet één, maar twee rollen door in de Twilight- en Harry Potter-films, die voor hem carrièrebepalende momenten hadden kunnen worden. Hij werd ook bijna gecast als de ladykiller-agent James Bond voordat het in de veilige handen van Daniel Craig belandde. Hier is een korte blik in het leven van Henry Cavill vóór Man of Steel in 2013, en wat de toekomst in petto heeft voor de beruchte acteur.

6 Henry Cavill ontmoette zijn toekomstige 'Man of Steel' Castmate op 16-jarige leeftijd

Geboren als de vierde van de vijf jongens in het gezin, ontwikkelde de jonge Henry Cavill al op zo'n jonge leeftijd interesse in acteren. Toen hij in 2000 rugby speelde met zijn schoolgenoten, ontmoette Cavill, toen 16 jaar oud, zijn toekomstige Man of Steel castmate Russel Crowe toen deze op de set van Proof of Life in Stowe, Vermont was. Hij was de echte held van Cavill die hem inspireerde om acteren na te streven, en de rest is geschiedenis.

"Ik liep naar hem toe, stak mijn hand uit en zei: 'Hallo, mijn naam is Henry, ik overweeg om acteur te worden, tips? Hoe is het?', herinnerde hij zich in een interview en voegde eraan toe: ' En hij zei: "Nou, je weet dat het loon geweldig is, maar soms behandelen ze je niet zo goed - en ik parafraseer!"

5 Henry Cavill brak zijn doorbraak met 'The Tudors'

Henry Cavill brak in 2007 door in zijn thuisland toen hij een van de hoofdrolspelers werd van The Tudors, een historische-fictiereeks uit Showtime die het verhaal vertelt van het 16e-eeuwse Engeland. De acteur speelde de rol van Charles Brandon, 1st Hertog van Suffolk, gedurende de vier seizoenen en 38 afleveringen van 2007 tot 2010.

"Mijn interesse in fictie en geschiedenis zorgde er toch voor dat ik dit soort rollen zocht. Toen ik een kind was, las ik een boek met korte verhalen over de Griekse mythologie en sindsdien werd ik een student van de oudheid", zei de acteur over hoe zijn interesse in geschiedenis hem hielp zich voor te bereiden op de rol, en voegde eraan toe: "Mijn verbeelding zit vol met deze verhalen over epische veldslagen, heldendaden en de opkomst en het verval van het Romeinse rijk. Dit alles heeft me geholpen als acteur en bij projecten dat interesseerde me."

4 Henry Cavill werd bijna in 'Twilight' gegoten

Henry Cavill werd eind jaren 2000 bijna gecast als Edward Cullen in de Twilight-serie, tot het punt waarop Stephenie Meyer, de auteur van de serie, hem begroette als haar 'perfecte Edward'. De rol ging uiteindelijk naar Robert Pattinson omdat hij te oud was om de rol te spelen tegen de tijd dat de productie begon (Cavill was al 24 terwijl het personage 17 zou zijn).

The Twilight Saga werd uiteindelijk een belangrijke hoeksteen van de popcultuur en vergaarde in totaal $ 3,3 miljard aan kassa op een budget van $ 401 miljoen voor zijn vijf films van 2008 tot 2012. Het duurde echter even voordat de originele acteur Robert Pattinson om uit de schaduw van de franchise te "ontsnappen" en meer te zijn dan alleen "de Twilight-man".

3 Henry Cavill kreeg bijna de James Bond-rol

Dat gezegd hebbende, Twilight was niet de enige grote franchiserol die Henry Cavill tijdens zijn carrière ooit had gemist. In 2005 werd Cavill, toen 22 jaar oud, de tweede die James Bond speelde in Casino Royale voordat het uiteindelijk naar Daniel Craig ging. Na de pensionering van laatstgenoemde uit de rol, staat Cavill nu open om zijn optimale opvolger te zijn, en zijn charmante persoonlijkheid is meer dan ideaal voor de rol. Het zal echter niet zonder concurrentie zijn, want hij zal het opnemen tegen mensen als Tom Hardy, Tom Hiddleston en Idris Elba om het gat te vullen.

2 Henry Cavill werd bijna gecast in de vierde 'Harry Potter'-film

Over iconische rollen gesproken: Robert Pattinson nam niet alleen één, maar twee belangrijke rollen van Henry Cavill op zich. Naast de hoofdrol van Twilight won de Batman-acteur ook de rol van Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire, het vierde deel van J. K. Rowling's magische boekenreeks. Ondanks dat het een ondergeschikte rol was vanwege de vroege dood van het personage in de franchise, had het Cavills carrière een stuk eerder kunnen katapulteren.

1 Wat volgt er voor Henry Cavill?

Dus, wat is de toekomst voor de ster? De 38-jarige vertoont geen tekenen van vertraging op korte termijn, en als er iets is, heeft hij al een overvloed aan projecten aan zijn horizon. Hij maakt zich nu op voor de tweede film van Enola Holmes van Netflix, een moderne reboot van de Britse klassieke sci-fi-film uit de jaren 80 Highlander, en meer.

Aanbevolen: