Wie was Marisol Nichols voordat hij 'Riverdale's' Hermione Lodge werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Marisol Nichols voordat hij 'Riverdale's' Hermione Lodge werd?
Wie was Marisol Nichols voordat hij 'Riverdale's' Hermione Lodge werd?
Anonim

Als Marisol Nichols velen heel bekend voorkomt, komt dat omdat dit een actrice is die al meer dan twee decennia verschillende rollen vertolkt.

Nichols maakte haar voor het eerst Hollywood eind jaren '90. Sindsdien gaat ze gewoon door. Door de jaren heen heeft ze zowel film- als tv-projecten aangenomen.

Meer recentelijk is Nichols ook een beetje een Netflix-ster geweest. Dit komt omdat ze momenteel schittert in CW's Riverdale, een mysteried drama dat het publiek in de ban houdt.

In de show speelt Nichols de burgemeester van Riverdale, die crimineel is geworden, Hermione Lodge. En terwijl 'Riverdale' alum KJ Apa ooit zei dat zijn rol voelde als 'in de gevangenis' zitten, was Nichols' ervaring drastisch anders. De actrice had het personage geportretteerd sinds de show begon en leek er dol op te zijn.

Maar velen hebben zich afgevraagd waar ze haar anders hebben gezien. Buiten medeweten van velen, heeft Nichols een uitgebreid acteer-cv.

Ze deed auditie voor haar eerste rol en verwachtte niet echt dat ze de baan zou krijgen

Rond de tijd dat Nichols nieuw was in Los Angeles, was de casting aan de gang voor de volgende film in de Vacation-franchise, Vegas Vacation. En dus dacht Nichols dat ze auditie zou doen voor de film, hoewel ze er vrij zeker van was dat ze niet zou worden uitgekozen.

“Dus ik deed auditie voor de rol van Audrey Griswold, denkend dat ik dit nooit zal krijgen. Ik ben dit kleine Latina-meisje uit Chicago", vertelde de actrice aan Medium. "Dit is als een geheel Amerikaanse blanke familie."

De audities voor de film duurden drie maanden. Nichols vloog zelfs naar Vegas om een laatste auditie voor de film te doen. Hoewel ze er op dit moment nog steeds van overtuigd was dat ze de rol niet zou krijgen, kreeg Nichols een zeer verrassend telefoontje toen ze terugkwam uit Vegas.

"De volgende dag krijg ik dit telefoontje om 8.30 uur 's ochtends van de regisseur [Stephen Kessler]", herinnert de actrice zich. "Hij gaat - 'Marisol? Ben je klaar om een filmster te worden?' En het was… tot op de dag van vandaag waarschijnlijk het beste telefoontje dat ik ooit heb gehad."

Kort daarna werd Nichols een filmster. Sterker nog, ze boekte al snel kleine rollen in de klassieke horrorfilm Scream 2 en de romantische komedie Can’t Hardly Wait. Nichols verscheen vervolgens met Jay Mohr en Christina Applegate in de misdaadkomedie Mafia! het volgende jaar.

Rond dezelfde tijd speelde de actrice in The Sex Monster en de komedie Bowfinger met Steve Martin, Eddie Murphy en Heather Graham.

Marisol Nichols nam ook meer tv-rollen op zich

Nichols is redelijk bekend met de televisiewereld. Immers, toen ze net begon, kreeg de actrice kleine rollen in hitshows zoals Beverly Hills, 90210 en ER. Na verschillende filmprojecten te hebben gedaan, kwam Nichols opnieuw op tv, te beginnen met korte gastrollen in Boys Meets World en Malcolm & Eddie.

Later werd de actrice een vaste waarde in het drama Resurrection Blvd., die drie seizoenen liep. Kort daarna verscheen Nichols in de ene hitshow na de andere; ze is behoorlijk hoog gerangschikt tegen de Hollywood-cv's van haar costars.

In feite boekte ze gastrollen in Alias, The Twilight Zone, Law & Order: Special Victims Unit, CSI: Crime Scene Investigation, Nip/Tuck en Charmed. Van alle gastrollen die ze had geboekt, is er één waar Nichols tot op de dag van vandaag aan kan denken.

Marisol Nichols scoorde zelfs een gastplek in deze hit-sitcom

Rond de tijd dat ze zoveel gastrollen voor tv boekte, kreeg Nichols ook een felbegeerde gastplek in de sitcom Friends. Het was voor de aflevering The One with Rachel's Dream en het bleek dat Nichols het ter plekke moest uitvechten om de baan te krijgen.

"Het was een van die dingen waar je auditie moest doen, en toen [kreeg de rol] daar en toen", herinnerde de actrice zich tijdens een interview met MediaVillage."Ze plaatsten ons een beetje tegen een muur en zeiden: 'Oké Marisol, je snapt het.' Ik herinner me dat ik me een beetje ongemakkelijk voelde omdat niemand graag ziet wie de rol niet heeft gekregen."

Maar kort daarna realiseerde Nichols zich waarom de dingen op die manier werden gedaan. "Van daaruit ging ik letterlijk het podium op van de auditie, daarom deden ze het zo, en moesten ze meteen de regels leren", onthulde de actrice. "Maar ik vond die 'spring in de hot seat-benadering' leuk, omdat ik daar beter in ben dan het alternatief."

En hoewel haar auditieproces voor de show nogal verrassend was, genoot Nichols zeker van haar korte tijd in de show, vooral omdat ze scènes mocht delen met Matt LeBlanc, die Joey speelde.

"Het was op het hoogtepunt van alles en ik heb Joey gekust", zei Nichols. “Ik had zoiets van: ‘Niet slecht voor een gastrol. Ik neem het aan -- geen probleem!'”

Marisol Nichols boekte later verschillende terugkerende en reguliere tv-rollen

Na verloop van tijd werd Nichols zeer succesvol op televisie. In feite, zoals fans zich zullen herinneren, speelde de actrice de beroemde CTU-stafchef Nadia Yassir in het hitdrama 24. De actrice boekte later terugkerende rollen in hitshows zoals NCIS, Criminal Minds en Teen Wolf.

Niet lang daarna werd ze gecast in Riverdale.

Onlangs had Nichols aangekondigd dat ze Riverdale zou verlaten. Dat gezegd hebbende, speelt ze in de nieuwe Hallmark-vakantiefilm Christmas CEO. De actrice is ook verbonden met de aankomende rom-com The Valet.

Aanbevolen: