Waarom Kendrick Lamar zo lang geen album heeft uitgebracht

Inhoudsopgave:

Waarom Kendrick Lamar zo lang geen album heeft uitgebracht
Waarom Kendrick Lamar zo lang geen album heeft uitgebracht
Anonim

Rap-superster Kendrick Lamar neemt afscheid van Top Dawg Entertainment, maar hij neemt nog een laatste buiging voor het label voordat hij afscheid neemt. Na jaren van onderbreking van het opnemen van nieuwe albums, keert de in Compton geboren rapper terug met zijn vijfde studioalbum Mr. Morale and His Steppers, dat in mei 2022 wordt uitgebracht.

Maar waar is hij geweest? Waarom is de rapper zo lang traag geweest met het maken van een nieuw album? Wat heeft hij uitgespookt? We hebben wat gegraven en het blijkt dat Kendrick Lamar het behoorlijk druk heeft gehad. Hij acteerde, trad op in de Superbowl, toerde, werkte samen met zijn vrienden aan hun albums, werkte aan zijn filantropische en ondernemende inspanningen en nog veel meer. Hij is er zelfs in geslaagd om zichzelf een knipoog te geven van de Academy Awards. Hij heeft misschien sinds 2017 geen studioalbum meer gemaakt, maar zoals je kunt zien, heeft hij het echt heel druk gehad.

7 Kendrick Lamar werkte aan 'Black Panther'

Een reden waarom Kendrick Lamar zijn vijfde album nog moet uitbrengen, was dat hij aan muziek heeft gewerkt voor andere projecten, vooral films. Kendrick werkte samen met een reeks andere Black-artiesten aan tracks voor de baanbrekende Marvel-film Black Panther, de eerste Afro-gecentreerde verhaallijn van de Marvel-franchise. Hoewel hij niet won, verdiende een van zijn liedjes voor de film "Feel the Stars", die hij opnam met SZA, een Academy Award-nominatie voor het beste originele nummer. Hij werkte aan twee andere nummers voor de film en Black Panther: The Album kwam uit in februari 2018.

6 Kendrick Lamar probeerde te acteren

Kendrick is niet alleen begonnen te werken in de filmwereld, maar hij gaat ook naar de televisie, en hij zou heel goed op weg kunnen zijn om acteren aan zijn cv toe te voegen. In 2018, hetzelfde jaar dat Black Panther uitkwam en een sensatie werd, verscheen Lamar in de Starz-netwerkshow Power als een drugsverslaafde genaamd Laces. Zijn optreden werd redelijk goed ontvangen door critici. De show wordt geproduceerd door een andere rapper, 50 Cent, die regelde dat Kendrick in de show zou komen. Hij moet nog meer dramatische rollen spelen, maar aangezien zijn optreden op Power goed werd ontvangen, wie weet wat de toekomst voor Kendrick Lamar in Hollywood in petto heeft.

5 Kendrick Lamar Song Publishing Deal verlopen

Een andere reden waarom Kendrick traag was met het opnemen van zijn vijfde studioalbum, was dat zijn houding ten opzichte van zijn zakenpartners veranderde. Kendrick had oorspronkelijk een contract met Warner/Chappell voor de distributie van zijn muziek. Top Dawg is op zoek naar $ 20 miljoen tot $ 40 miljoen voor de catalogus. De onderhandelingen lopen nog. Kendrick heeft niet aangegeven of hij een eigen label gaat starten of naar een ander gaat. Maar we weten zeker dat hij officieel afscheid neemt van Top Dawg, dat heeft Kendrick Lamar zelf bevestigd.

4 Kendrick Lamar nam afscheid van zijn label

Voor de goede orde, Kendrick Lamar verlaat Top Dawg Entertainment misschien, maar hij vertrekt niet op bittere of negatieve voorwaarden. Hij is nog steeds bezig met het opnemen en uitbrengen van zijn volgende album via het label en hij heeft duidelijk gemaakt dat zijn beslissing om te vertrekken gewoon een verandering van tempo is. Als het slecht zou aflopen tussen Kendrick en Top Dawg, zou hij zeker geen album met hen uitbrengen.

3 Het is niet alsof Kendrick Lamar helemaal geen muziek maakte

Ook, hoewel Mr. Morales & the Big Steppers het eerste album van Kendrick Lamar is sinds 2017, is het niet de eerste keer dat hij optreedt of muziek maakt sinds de release van Damn zijn vierde album. Naast zijn werk aan Black Panther is Kendrick te gast geweest op nummers die zijn opgenomen door verschillende van zijn tijdgenoten, waaronder Jay Rock, The Weekend, Future, Baby Keem en talloze anderen, voornamelijk via Top Dawg Entertainment. Fans waren ook extatisch om Kendrick Lamar te zien als een van de rappers die samen met Eminem, Dre en Snoop op de Superbowl Halftime Show in 2022 zou optreden.

2 Kendrick Lamar had waarschijnlijk gewoon een pauze nodig

Ten slotte is Kendrick niemand echt een verklaring verschuldigd waarom hij er zo lang over deed om een nieuw album te maken. We weten dat hij consequent aan andere nummers heeft gewerkt en heeft opgetreden, we weten dat hij aan het werk is dankzij zijn nieuwe werk in film en televisie. Dus we weten dat hij zijn best heeft gedaan sinds de release van Damn. De man gaat non-stop door sinds hij beroemd werd, het is volkomen begrijpelijk dat hij een beetje pauze nodig heeft. Fans, we willen allemaal dat onze favoriete artiesten meer opnemen, maar geef een man wat tijd om te rusten, oké!? Met een beetje geduld kom je een heel eind en nu worden de trouwste fans van Kendrick hun 5 jaar geduld beloond met een gloednieuw Kendrick Lamar studioalbum.

1 De vrijlating van Mr. Morales & The Big Steppers

Kendrick Lamar's nieuwe album, Mr. Morales & the Big Steppers, heeft een releasedatum van 13 mei 2022. Het zal zijn laatste zijn met Top Dawg Entertainment.

Aanbevolen: