Mensen liepen weg uit de nieuwste film van Kristen Stewart in Cannes en ze vindt het prima

Inhoudsopgave:

Mensen liepen weg uit de nieuwste film van Kristen Stewart in Cannes en ze vindt het prima
Mensen liepen weg uit de nieuwste film van Kristen Stewart in Cannes en ze vindt het prima
Anonim

Kristen Stewart heeft zeker een lange weg afgelegd sinds haar doorbraak in de Twilight-saga. Natuurlijk, sommigen associëren de actrice nog steeds met haar mens-gedraaide vampierkarakter, Bella Swan (en haar echte romance met co-ster Robert Pattinson). Maar sindsdien heeft Stewart laten zien dat haar meer is dan romantische tienerfantasieën.

Ze ging bijvoorbeeld de uitdaging aan om wijlen prinses Diana te vertolken in de biopic Spencer, wat leidde tot Stewarts allereerste Oscar-nominatie. De actrice speelt ook in David Cronenbergs nieuwste film Crimes of the Future. De film werd geprezen door critici, hoewel er ook een aantal mensen wegliepen toen hij in première ging op het filmfestival van Cannes. Als je het Stewart echter vraagt, kan het haar niets schelen.

Crimes of the Future lijkt te grootsk voor sommige kijkers

De film speelt zich af in een wereld waar mensen gedwongen worden zich aan te passen aan een synthetische omgeving. Hier ervaren menselijke lichamen mutaties en een performancekunstenaar gespeeld door Viggo Mortensen heeft besloten om van de metamorfose van zijn organen een show te maken.

Tijdens het toekijken van het publiek voert zijn partner (Léa Seydoux) een live-operatie uit aan zijn organen. Stewart speelt een onderzoekschirurg voor de National Organ Registry die zich aangetrokken voelt tot Mortensens karakter.

Crimes of the Future is provocerend en sommige scènes kunnen ongelooflijk pijnlijk zijn om naar te kijken. Het is een dystopische film die Cronenberg zelf enkele jaren geleden schreef en zelfs nu, 20 jaar later, zou hij het niet anders hebben geschreven.

"Het zou helemaal niet zijn veranderd in termen van dialoog of plotstructuur", bevestigde de veelgeprezen regisseur. Dat gezegd hebbende, zelfs Stewart kon het verhaal van de film niet achterhalen toen ze zich aanmeldde. "Ik vertelde hem dat ik geen idee heb waar deze film over gaat, maar ik ben zo nieuwsgierig en misschien kunnen we er gewoon achter komen", herinnert de actrice zich.

Ondertussen, over het bloed, denkt Cronenberg niet dat het zo gruwelijk is als de film had kunnen zijn. Om te beginnen waren de scènes niet overdreven met bloed bevlekt.

“In de operaties die we laten zien, is er niet veel bloed, en in de echte operatie zou er veel meer zijn. Natuurlijk zouden ze het wegvegen zodat ze kunnen zien wat ze doen, dus het is een beetje een fudge-factor - ik doe alsof dat is wat er gebeurt, legde hij uit.

"Ja, het is een open-buikoperatie, maar ik denk dat de context in de film zo specifiek en kunstmatig fantastisch is dat de bruto-uitfactor echt wordt verminderd."

Dat gezegd hebbende, de film was blijkbaar te veel voor sommigen, zelfs voordat hij werd gemaakt. Sterker nog, zelfs de streamers wezen Cronenberg af."We gingen naar Amazon en Netflix", onthulde de regisseur. "Ze wilden het niet doen." Uiteindelijk kreeg Cronenberg echter zijn financiering binnen en schoot hij de film in Athene, gore en al.

Kristen Stewart vindt het niet erg dat mensen weglopen voor misdaden van de toekomst

Met het bloed dat in de film te zien is, zou je kunnen zeggen dat sommigen onvermijdelijk naar buiten zouden lopen. En wat dat betreft, vindt Stewart het niet erg. "Iedereen vindt het heerlijk om te praten over hoe moeilijk het is om naar zijn films te kijken, en het is leuk om te praten over mensen die weglopen uit de vertoningen van Cannes", zei de actrice zelfs.

In tegenstelling tot velen vindt Stewart het bloed in de films van Cronenberg gewoon fascinerend. “Maar van elke gapende, rare blauwe plek in zijn films, gaat mijn mond open. Je wilt ernaartoe leunen. En het stoot me nooit af, 'legde de actrice uit.

“De manier waarop ik me voel, is door echt visceraal verlangen en dat is de enige reden waarom we leven. We zijn plezierzakken.'

Stewart slaagde er ook eindelijk in de film te begrijpen toen ze hem zelf in Cannes zag. Wij, de acteurs, brachten elke dag na het werk door met zoiets van: 'Waar zijn we in godsnaam mee bezig?' Maar toen heb ik gisteravond de film bekeken en het was zo glashelder voor mij, 'zei de actrice.

“Het is zo bloot, en het voelt alsof je orgels aan het hacken bent als je iets maakt, en als het niet zo voelt, is het het niet waard.”

Interessant is dat Stewarts volgende film de komende romantische thriller is getiteld Love Lies Bleeding, die momenteel grotendeels wordt gehouden. Aan de andere kant heeft Cronenberg al gezegd dat hij graag weer met de actrice zou willen werken en deze keer zou hij Stewart misschien zelfs herenigen met Pattinson op het grote scherm (de Batman-ster was degene die Stewart in de eerste plaats aan Cronenberg introduceerde).

"Voor mij, ja, ik kan zeker een film of idee bedenken, dat zou geweldig zijn om ze allebei bij elkaar te hebben," zei Cronenberg."Ik wil er niet op ingaan omdat het niet mijn volgende film zou zijn, maar het kan problematisch zijn omdat fans een bepaald soort relatie zouden kunnen verwachten en dat zou het creëren van nieuwe personages voor hen in de weg staan. Dus ik heb een vreemd gevoel dat problematisch zou kunnen zijn, dus het is voorlopig alleen theoretisch.”

Aanbevolen: