Wat is er met Eli Roth gebeurd na Inglourious Basterds?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Eli Roth gebeurd na Inglourious Basterds?
Wat is er met Eli Roth gebeurd na Inglourious Basterds?
Anonim

Eli Roth heeft een lucratieve carrière in de film gehad sinds hij in 2005 de horrorfilm Hostel regisseerde. De film, geproduceerd door Quentin Tarantino, bracht de acteur en regisseur omhoog naar de mainstream van Hollywood. Hostel was lang niet de laatste keer dat Roth en Tarantino samenwerkten. Een paar jaar later kreeg Roth een hoofdrol in Tarantino's Tweede Wereldoorlog-film Inglorious Basterds. Roth speelde als Donny, A. K. A. De berenjood, de soldaat in het peloton van luitenant Aldo Rain die nazi's doodslaat met een honkbalknuppel.

Terwijl Hostel Eli Roths carrière als filmmaker omhoogschoot, verzekerde Inglorious Basterds hem ook een toekomstige carrière als succesvol acteur. Sinds de film is Roth verschenen in verschillende komedies en horrorfilms, evenals in een paar andere genrefilms.

10 Piranha 3D

Roth was ooit trouw aan het horrorgenre en speelde een kleine rol in Piranha 3D. De melige film is een ode aan klassieke shlocky horror en zit vol met mooie vrouwen die feesten voordat ze levend worden opgegeten door golven van piranha's. Roth had een kleine cameo als de MC van een natte t-shirtwedstrijd. De film bevatte ook Adam Scott van Parks and Rec, Ving Rhames van Pulp Fiction, de legendarische acteur Christopher Lloyd en volwassen filmster Riley Steele.

9 Rock Of Ages

Deze musical leent al zijn nummers van klassieke stadionrock-anthems uit de jaren 80 van onder meer Twisted Sister en KISS. De filmsterren Alec Baldwin, Russell Brand en Julianne Hough. Roth heeft een korte cameo als een personage genaamd Stefano.

8 Naschok

In hetzelfde jaar dat Rock of Ages uitkwam, 2012, speelde Roth ook de hoofdrol in een Chileens-Amerikaanse film genaamd Aftershock. In de film heet Roth's personage Gringo, wat Spaans jargon is voor 'blanke'. De film is een rampenhorrorfilm over aardbevingen.

7 De man met de ijzeren vuisten

Roth blijft samenwerken met Tarantino en deed dat opnieuw in deze film die hij produceerde met de oprichter van de Wu-Tang-clan, Rza. Hij is slechts kort in de film te zien als handlanger van de voetclan. De film werd ook geschreven en geregisseerd door Rza en was zijn regiedebuut in Hollywood.

6 Hij regisseerde de controversiële horrorfilm 'The Green Inferno'

Voor degenen die het zich afvragen, Roth nam nooit een pauze van regisseren of produceren om zich alleen op acteren te concentreren. De meeste van zijn rollen sinds Inglourious Basterds waren kleine cameo's of walk-ons. Van de vele films waaraan hij heeft gewerkt sinds de oorlogsfilm van 2009, zorgde één project voor enige controverse. Zijn film The Green Inferno uit 2013 gaat over een groep milieuactivisten die op een missie van goede wil naar Zuid-Amerika reizen, maar uiteindelijk worden gevangengenomen door een stam kannibalen. Sommigen vinden dat de film een aanstootgevend beeld geeft van de inheemse bevolking en dat het de milieukwesties waar veel Zuid-Amerikaanse stammen mee te maken hebben, kleineert. De film werd absoluut gepand door critici.

5 Clown

In een vreemd onheilspellende film speelde Roth een moorddadige clown in de film die, nou ja, het heet gewoon Clown. Vreemd genoeg, kort nadat deze film uitkwam, was er een epidemie van mannen die willekeurig in het hele land opdoken in angstaanjagende clownkostuums zonder schijnbaar reden.

4 Het huis met een klok in de muren

Roth nam een pauze van terreur en horror om een rol te spelen in deze grillige komedie-fantasiefilm met Jack Black in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van een magisch huis en is gebaseerd op een roman die in 1973 werd geschreven. Je kunt Roth zien als het personage genaamd kameraad Ivan.

3 Godzilla: King Of The Monsters

Roth was ooit een fan van monsterfilms en zou uiteindelijk zeker betrokken raken bij een Godzilla-film. Hij kreeg zijn kans in 2019 toen hij een van de gevechtspiloten speelde in Godzilla: King of The Monsters. Hoewel hij niet genoemd werd, wordt de rol vermeld op zowel zijn Wikipedia- als IMDb-filmografieën.

2 Eli Roth maakte een videogame in 2022

Roth leende zijn talenten opnieuw aan het horrorgenre, maar deze keer was het voor een videogame, niet voor een tv-show of film. Poppy Playtime van MOB Games kwam uit in 2022 en bevat Roth als het personage Jimmy Roth. De game is een survivalgame waarin spelers moeten ontsnappen uit een spookachtige verlaten speelgoedfabriek.

1 Eli Roth blijft produceren, schrijven en regisseren

Maar al met al is Roth meer een regisseur dan een acteur. Sinds het succes van Hostel en Inglourious Basterds heeft hij verschillende films en tv-shows geschreven, geregisseerd of geproduceerd. Zijn show Hemlock Grove duurde 3 seizoenen, maar zijn vervolgserie South of Hell deed het minder goed. Sinds 2018 presenteert Roth de show Eli Roth's History of Horror. De show is ook niet zijn eerste documentaire. In 2019 regisseerde Roth Fin, een documentaire over het bijna uitsterven van haaiensoorten over de hele wereld. Het lijkt erop dat Roths werk meer te bieden heeft dan seks en geweld, hoewel de meeste van zijn films daarin uitblinken.

Aanbevolen: