Waarom Laura Haddock extreem geïntimideerd was over deelname aan de cast van Downton Abbey

Inhoudsopgave:

Waarom Laura Haddock extreem geïntimideerd was over deelname aan de cast van Downton Abbey
Waarom Laura Haddock extreem geïntimideerd was over deelname aan de cast van Downton Abbey
Anonim

Gezien het feit dat Laura Haddock in zes afleveringen van de veelgeprezen Britse serie Upstairs Downstairs verscheen, lijkt het enigszins verrassend dat ze zo gesuggereerd zou worden om zich bij de cast van Downton Abbey te voegen. In de nieuwste film, Downton Abbey: A New Era, speelt de voormalige ster van Marvel Cinematic Universe als Myrna Dalgleish. De bijna stomme filmster merkt dat ze het hartzeer ervaart van het leren dat haar carrière misschien voorbij is omdat cinema zich verdiept in de wereld van geluid. Gelukkig is Lady Mary van Michelle Dockery er om haar te helpen haar tekst te kopiëren.

Terwijl Laura's personage een paar bondgenoten vindt in Downton, maakte Laura zich zelf behoorlijk zorgen om zich bij de cast aan te sluiten. Sterker nog, ze beweerde er oprecht 'bezorgd' over te zijn. Dit is waarom…

Waarom Laura Haddock "bezorgd" was over deelname aan de cast van Downton Abbey

"Ik was geobsedeerd door Downton Abbey. Ik heb elke aflevering bekeken toen die werd uitgezonden", legde Laura Haddock uit tijdens een recent interview met Vulture. "Ik heb goede vrienden die erin hebben gespeeld, en ik heb gedacht om mezelf door de jaren heen. Zou het niet heerlijk zijn om erin te schitteren? Toen de klus doorkwam, was het Internationale Vrouwendag. Ik had net mijn kinderen voor het eerst na de tweede lockdown voor het eerst naar school gebracht, dus ik was klaar om naar huis te gaan, alle post-its uit de koelkast te halen en de werkbladen te reorganiseren die zich tijdens de lockdown hadden verzameld. Ik was toe aan een grote voorjaarsschoonmaak. En toen belde mijn agent me over de rol. Ik dacht: dit is het mooiste telefoontje dat ik ooit heb gekregen. Ik had geen vragen of zorgen. Ja, alsjeblieft, zet me hierin! Eerlijk gezegd, als deze baan was binnengekomen en we de lockdowns en de pandemie niet hadden meegemaakt, zou ik meer ongerust zijn geweest om naar binnen te gaan."

De reden waarom Laura "bezorgd" was en nerveus om een baan aan te nemen, was simpelweg… Dame Maggie Smith. Hoewel velen verrast waren dat ze in de nieuwste Downton Abbey-film verscheen, is ze ongetwijfeld een van de meest geliefde en herkenbare delen van de serie.

"Het is Maggie Smith! Je moet een stapje verder gaan als je die Downton-wereld betreedt. Ze is een legende", legde Laura uit. "Ik denk dat ik haar honderden keren in Hook heb gezien toen ik een kind was. Ze was de godin van een actrice en is dat nog steeds. Als je aan een grote eettafel in Highclere Castle zit te kijken naar haar werk, en dan moet je een zin na haar zeggen? Het is mentaal. Maar iedereen in die cast houdt van elkaar en koestert elkaar. Ze willen dat er nieuwe mensen binnenkomen, plezier hebben en zich bij het gezelschap voegen. Het is alsof je je bij een gezelschap van theateracteurs aansluit."

Kon Laura Haddock goed opschieten met Dame Maggie Smith?

Hoewel Laura niet te veel tijd met Dame Maggie Smith doorbracht op de set van Downton Abbey: A New Era, had ze wel een paar positieve interacties met haar.

"Mijn klinkende herinnering aan Maggie is wat een geweldige verhalenverteller ze is. Het maakt niet echt uit wat het verhaal is - het is de manier waarop ze het zegt. Ze heeft mensen in de ban", legde Laura uit aan Vulture. "Ze is zo grappig en snel van begrip. Ze herinnert zich alles. Haar leven was in deze industrie, en het is geweldig om te zitten met iemand die een schat aan ervaring heeft en nog steeds ongelooflijk boeiend is. Ik ging gewoon met de momenten en hoopte Ik heb niets doms gezegd."

Laura was gekwetst door de andere acteurs

Hoewel Laura beweert heel goed te kunnen opschieten met de rest van de cast van Downton Abbey: A New Era, beweerde ze wel dat Hugh Bonneville haar aan het begin van de opnames voor de gek hield. Aangezien sommige acteurs beweerden dat het filmen van Downton Abbey eigenlijk een "nachtmerrie" is, zou deze truc de zaken op de set kunnen bemoeilijken. Maar Laura lijkt het met de paplepel ingegoten te hebben.

"Het was vrij vroeg in het filmen en hij zei tegen me: 'Luister, [maker] Julian Fellowes vindt het niet erg als je de woorden neemt en ze je eigen maakt. U kunt hier echt adlib gebruiken. Je hoeft je niet aan het script te houden'. Ik dacht dat dat niet goed klonk, maar goed, Hugh is hier al jaren en hij zou niet proberen me voor de gek te houden. Dus volgde ik zijn advies op en deed een beetje improvisatie - voegde een paar stukjes dialoog toe. Nee, dat doe je niet. Ik realiseerde me al snel dat je geen enkele kans krijgt om van de pagina af te wijken."

Ondanks haar aanvankelijke angsten vond Laura snel een thuis tussen de cast en crew van Downton Abbey.

Aanbevolen: